KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Şubat 2025 Salı
°C

Sigara bırakma polikliniği açılacak

Bingöl Devlet Hastanesi'nde ‘Sigara Bırakma Polikliniği' açılacağı bildirildi.

Sigara bırakma polikliniği açılacak
30 ARALIK 2007 PAZAR 23:22
0
1416
0
AA aa
İl Sağlık Müdürlüğü'nün, başlatacağı yeni uygulamalar arasında ‘Sigara Bırakma Polikliniği' de yer alıyor. Faaliyetleri, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Torun'un yürüteceği polikliniğin önümüzdeki günlerde hizmete açılacağı bildirildi.
Sigara Öldürüyor
‘Sigara Bırakma Polikliniği'nin açılacağı bilgilerinin yer aldığı açıklamada, sigaranın zararları ve alınması gereken önlemler de belirtildi.
 ‘Dünyada her yıl yaklaşık 4 milyon insanın ölümüne neden olan sigara kullanımı, 35-69 yaş arası ölümlerin %30'undan sorumludur' ifadelerinin yer aldığı açıklamada, başlıca kalp ve akciğer hastalıkları ile kanser gibi önlenebilir hastalık ve ölüm nedenlerinin sorumlusu olan sigaranın, şu anda dünyada 15 yaş üstü 1.2 milyar insan tarafından kullanıldığı vurgulandı.
2025 yılında sigara kullanan kişi sayısının 1,6 milyara ulaşması ve bunun yüzde 85'inin de düşük-orta gelir düzeyine sahip ülkelerde olması beklendiğinin kaydedildiği açıklamada: “Gelişmiş ülkelerde sigara karşıtı kampanyaların etkisiyle sigara tüketimi azalırken, ülkemizde sigara tüketimi her geçen gün artmaktadır. Halen ülkemizdeki 17 milyon sigara tiryakisinden 100 bini'nin her yıl sigara nedeniyle yaşamını yitirdiği tahmin edilmektedir. Ülkemizde 1988 yılında yayımlanan Sağlık Bakanlığı Raporu'na göre, sigara içme oranları 15 yaş üzeri erkeklerde yüzde 62,8, kadınlarda ise yüzde 43,6'dır. Her yıl sigara içenlerin yüzde 70'i bırakmayı düşünmekte, 1/3'ü de bırakmayı denemektedir. Fakat kendi başına deneyenlerin yüzde 98'i sonraki bir yıl içinde yeniden sigaraya başlamaktadır. Günümüzde artık tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak kabul edilen sigara alışkanlığının profesyonel yardım ve farmakolojik yöntemlerle tedavisi, başarı oranlarını önemli ölçüde artırmaktadır. Hekimin hastasına bir kez bile sigarayı bırakmayı tavsiye etmesi, hastaların yüzde 5'inin sigarayı bırakmasını sağlamaktadır” bilgileri yer aldı.
Sigara bırakma polikliniklerinin, sigara bağımlılığının tedavisi için en kolay ve etkili yol olarak gösterildiğinin vurgulandığı açıklamada, sigara bıraktırma işleminin, özelleşmiş sigara bırakma polikliniklerinde, hastanın yakından izlenerek, iyi motive edilerek ve destek ile yapılmasının başarı olasılığını arttırdığının altı çizildi.
Bingöl'de de sigara içen ve bırakmak isteyenlerin bunu başarmasını sağlamak amacıyla devlet hastanesi bünyesinde ‘Sigara Bırakma Polikliniği'nin açılacağının kaydedildiği açıklamada, tedavi çalışmalarının Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Torun tarafından yürütüleceği belirtildi
 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.02.2025
23:32
Bingöl`de 558 Üniversite Öğrencisine İş İmkânı
Bingöl'de 558 Üniversite Öğrencisine İş İmkânı
Başvuruların başladığını bildiren Baycuman: 'Haftada azami 3 güne kadar günlük 7,5 saat olarak uygulanacak olan programlarda katılımcıların programa katılım sağlanan her bir gün için 1.083 TL cep harçlığı, genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primleri karşılanmaktadır.'
10.02.2025
23:30
Bingöl`deki bu tesisler bayram sonrası yıkılıyor
Bingöl'deki bu tesisler bayram sonrası yıkılıyor
Bingöl'de birçok spor aktivitesinin yapıldığı tesisler yıkılıyor. Yıkım ihalesinin bir aya kadar yapılması planlanıyor. İşte yıkılacak spor tesisleri…
10.02.2025
23:30
Bakanlıktan Valiliğe yazı! Her biri için belediyelere 71 bin 965 TL ceza
Bakanlıktan Valiliğe yazı! Her biri için belediyelere 71 bin 965 TL ceza
Tarım ve Orman Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği yazıda, sahipsiz sokak hayvanlarının toplanmasının 2028'e ertelenemeyeceğini belirtti. Sokakta bırakılan her sahipsiz hayvan için belediyelere 71 bin 965 TL ceza uygulanacağını duyurdu.
10.02.2025
23:29
Bingöllü Sanatçı Dilan Gönül, TRT Müzik`te!
Bingöllü Sanatçı Dilan Gönül, TRT Müzik'te!
Dilan Gönül, 11 Şubat 2025 Salı akşamı saat 20.00'de TRT Müzik kanalında yayınlanan Doğudan Sesler programına katılacak.
10.02.2025
23:28
Zikte SÜRKAP`tan
Zikte SÜRKAP'tan 'Şiir Gönlü İhya Eder' Programı
Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) 'Şiir Gönlü İhya Eder' isimli şiir dinletisi düzenleyecek.
10.02.2025
23:10
Yılmaz ailesinin mutlu günü! Cevdet Yılmaz`ın oğlu evlendi
Yılmaz ailesinin mutlu günü! Cevdet Yılmaz'ın oğlu evlendi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, oğlu Ferhat Yılmaz'ın Esra Alperen ile hayatını birleştirdiği özel günü coşku içinde kutladı. Cevdet Yılmaz, sosyal medya üzerinden teşekkür mesajı paylaşarak, bu özel günde yanlarında olan dostlarına minnettarlığını ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın