KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Şiddetle taleplere rıza gösterilmesini istiyorlar

Hacılar’da 8 polisin şehit olduğu mayınlı saldırıyla ilgili açıklamasında hükümete, BDP’ye ve PKK’ya sert eleştirilerde bulunan MHP İl Başkanı Kızılboğa, PKK’nın şiddeti tırmandırma harekatını “Yılgınlık yaratarak, gözdağı vererek ve şiddet uygulayarak taleplerine rıza gösterilmesini dayatmaktadır” sözleriyle tanımladı.

Şiddetle taleplere rıza gösterilmesini istiyorlar
17 EYLÜL 2012 PAZARTESİ 22:16
0
2247
0
AA aa

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hasan Kızılboğa, önceki gün Bingöl'ün Karlıova İlçesi Hacılar Köyü'nde PKK terör örgütü mensuplarınca menfeze döşenerek patlatılan mayınlı saldırıda 8 polisin şehit edilmesiyle ilgili açıklamasında sert sözlere yer verdi.

“Kim ne yaparsa yapsın bayrak inmeyecek, ezan susmayacak, vatan bölünmeyecek, millet dağılmayacak ve şehitler ölmeyecektir" diyen Kızılboğa: hain saldırıyı kınadı ve ekledi: “Başta şehitlerimize Yüce Allah'tan (C.C.) rahmet dilerken, acılı aileleri ve Emniyet Teşkilatı mensuplarımız olmak üzere, büyük Türk Milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

İKTİDAR TAVİZ VERİYOR

AK Parti iktidarının PKK'ya taviz verdiğini savunan Kızılboğa, her gün şehit haberi duymanın kendilerini kahrettiğini vurguladı.

Kızılboğa: “Kör bir insana rengi anlatmak nasıl imkânsız ise bu iktidara da terörü anlatmak artık imkânsız bir hal almıştır. Terör konusunda kendilerine her türlü desteğin verilmesine rağmen, hükümetin başarısız politika izlemeleri, bizleri kara kara düşündürmektedir. Bizler, 20 yaşına kadar büyütüp askere gönderdikleri kınalı kuzularını, üzerine bayrak sarılı tabutla teslim alan ana ve babaların acısını anlıyoruz. Acaba yetkililer o Mehmetçiklerin nöbetlerinde uyudukları için değil de, kendilerinin uyudukları için şehit olduklarını ne zaman anlayacaklar? Eğer ki, gücünüz yetmiyor ise, o onursuzları bırakın bizlere gerekenleri yapalım. Çünkü bizde vatanları uğruna şehit olan o askerler gibi onursuzca yaşamaktansa, vatan için kurşun yiyip toprak altında şerefle yatmayı tercih edenlerdeniz” dedi.

SİNDİRME POLİTİKALARI UYGULANIYOR

Dün Bingöl'ün Karlıova ilçesi Hacılar Köyü'ndeki mayınlı saldırıda 8 polisin şehit olduğunu hatırlatan Kızılboğa: “Tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır temenni ediyorum. Hala tedavi altında bulunan yaralıların ise cenabı Allahtan acil şifa bulmalarını niyaz ediyorum” dedi.

Kızılboğa: “Hükümet binalarına örgüt paçavralarını asmayı, devlet görevlilerini ve vatandaşlarımızı sindirmeyi hedefleyerek öncelikle dar bir alandan başlayarak egemenlik kurma çabası içindedir. Şemdinli provokasyonun, Beytüşşebap tuzağının özünde bu yatmaktadır. PKK; öğretmen, imam, kaymakam, polis, asker, siyasetçi, korucu ve sivil vatandaş kaçırarak bölgesel arındırmanın ve kontrolü altına alacağı yerler oluşturarak devlet görevlilerini sindirmenin arayışındadır. Paralel bir devlet yapısı inşa etmek amacıyla sonuçsuz ve beyhude girişimlere tevessül ve cüret etmektedir. Yılgınlık yaratarak, gözdağı vererek ve şiddet uygulayarak taleplerine rıza gösterilmesini dayatmaktadır. PKK terör örgütü ve yandaşları şehit haberleriyle Türk milletini ayrılmaya ve dağılmaya ikna etmeye çalışmaktadır. Ayrıca hükümetin terörle mücadeledeki yavaşlığı, yavanlığı ve isteksizliği bu süreçte kaygıları beslemekte ve belirginleştirmektedir. Türk milletini 36 etnik kimlikle tanımlama şuursuzlukları, anadilde eğitim beklentilerine yakılan yeşil ışık, bölücülüğün oksijen çadırında kendine getirme gayretleri ve bu doğrultuda verilen tavizler PKK'nın talep çıtasını oldukça yukarı çekmesine hizmet etmektedir” diye konuştu.

PKK ÖLÜM KUSUYOR, BİN YILLIK HUKUKU BOMBALIYOR

Hükümetin temelsiz ve öfkeleri törpülemeye matuf sözlerle vakit geçirirken PKK'nın ölüm kustuğunu kaydeden Kızılboğa, şöyle devam etti.

“Hükümet suya yazı yazmakla meşgulken, PKK milletin ciğerini dağlamaktadır. Hükümet ‘müzakereye devam mı edeyim, yoksa kararlı mücadele mi göstereyim' ikilemi arasında bocalarken terör kardeşliğimize pusu kurmakta, bin yıllık hukuku bombalamaktadır. Bunun için teröre milletin demir yumruğunu vurmanın, destekçilerini ve muhiplerini etkisiz hale getirmenin vakti geçirilmemelidir. Hükümet izlediği tüm teslimiyetçi ve tavizkar politikalardan çıkarak Türk milleti gerçeğini idrak etmeli, evlatlarımıza kıyanların başına dünyayı yıkmalıdır. Meclis'te bulunup da teröristlerle arasına mesafe koyamayanların millet iradesinin vakarına ve asaletine layık olmadıkları açık bir gerçektir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın