KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Mart 2026 Cuma
°C

Sıcak hava ve sıvı kaybına dikkat!

Bingöl'de hava sıcaklıklarının 37 derecenin üstünde hissedilmesiyle birlikte yapılan uyarıda, özellikle kalp ve tansiyon hastalarının dikkat etmesi gerektiği vurgulanırken, bol sıvı tüketimi tavsiyesinde de bulunuldu.

Sıcak hava ve sıvı kaybına dikkat!
28 TEMMUZ 2022 PERŞEMBE 16:36
1
1288
0
AA aa

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl'de bugünden itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği uyarısında bulunarak, hava sıcaklıklarının 37 derecenin üzerinde olacağını bildirdi.

Meteorolojinin uyarısının ardından bir uyarı da Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimliğinden geldi. Kent genelinde sıcaklıklarının 35 ila 40 dereceleri bulduğu belirtilen açıklamada, özellikle kalp ve tansiyon hastalarının dikkat etmesi gerektiği vurgulandı.

Bingöl'de son haftalarda sıcaklığın bayağı arttığının kaydedildiği açıklamada: "35-40 dereceleri bulmakta. Tabi özellikle 38 dereceyi geçince bazı hastalıklar daha korunaksız hale gelmekte. Özellikle kalp, hipertansiyon hastaları ve kalp ilacı kullanan kişilerin daha fazla dikkat etmeleri lazım. Tabi bu sıcaklık çarpması dediğimiz bir olay sadece kalp hastalarını etkilemiyor. Diğer hastaların da buna dikkat etmesi lazım. Normal bireylerin de dikkat etmesi gerek. Baş dönmesi, baş ağrısı, bilinçte bulanıklıkta yapabilir. Bu konuda çok dikkatli olmak lazım. Özellikle sıvı kaybına çok dikkat etmemiz bol bol sıvı tüketmemiz gerekiyor” denildi.

“ÖĞLEN VE İKİNDİ ARASI RİSKLİ”

Güneş ışınlarının dik geldiği öğlen saatlerine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizilen açıklamada: “Tabi sıcaklığın çok yoğun olduğu öğlen saat 12.00 ile 16.00 arası çok sıkıntılı olabilir. Özellikle bu saatlerde dikkatli olmak da fayda var. Eğer çıkmamız gerekiyorsa da korunmamız lazım. Şapka, gözlük, başka koruyucu elbiseler olabilir. İnce ve rahat elbiseler giymekte fayda var. Terin daha rahat atılabildiği elbiseleri giymekte fayda var. Tabi terleme ile de belirgin bir sıvı kaybı olabilir, bu sıvı kaybının da yerine konması lazım. Özellikle 65 yaş üstü hastalar, 5 yaş altı çocuklar, hamileler ve diğer hastalıkları olan kişilerin daha hassas davranması lazım. Normal bireylerin de tabi tedbirli olması lazım. Güneş dik olduğu, sıcaklığın fazla olduğu saatlere özellikle dikkat etmek lazım. Dediğimiz gibi bol bol sıvı tüketmekte fayda var” görüş ve ifadelerine yer verildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.03.2026
22:03
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.03.2026
21:49
Bingöl`de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl'de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim ve AFAD İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle öğrenci, öğretmen ve milli eğitim personellerine yönelik afet bilinci eğitimleri yaygınlaştırılacak.
26.03.2026
21:32
Karlıova`da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Karlıova'da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan toplam 232 konuttan 229'unun hak sahibi için noter kurası çekilecek. Kura çekimi 31 Mart 2026'da gerçekleştirilecek.
26.03.2026
21:20
Bingöl`de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de hayvancılığa nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce açılacak kurs için başvurular başladı. Eğitimler Nisan ayında gerçekleştirilecek.
26.03.2026
20:25
Vali Çelik`ten Bingöl Basın Konseyi`ne İade-İ Ziyaret
Vali Çelik'ten Bingöl Basın Konseyi'ne İade-İ Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Cahit Çelik, basının sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı kalmasının önemine dikkat çekti; 'Popülizm ve etkileşim odaklı değil, doğru ve sorumlu yayıncılık ilkesiyle hareket edilmesi kıymetlidir' dedi.
26.03.2026
18:07
Kiğı`da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Kiğı'da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için ihale süreci tamamlandı. 119 milyon TL'lik projeyle bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın