KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2026 Pazar
°C

Sıcak hava ve sıvı kaybına dikkat!

Bingöl'de hava sıcaklıklarının 37 derecenin üstünde hissedilmesiyle birlikte yapılan uyarıda, özellikle kalp ve tansiyon hastalarının dikkat etmesi gerektiği vurgulanırken, bol sıvı tüketimi tavsiyesinde de bulunuldu.

Sıcak hava ve sıvı kaybına dikkat!
28 TEMMUZ 2022 PERŞEMBE 16:36
1
1548
0
AA aa

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl'de bugünden itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği uyarısında bulunarak, hava sıcaklıklarının 37 derecenin üzerinde olacağını bildirdi.

Meteorolojinin uyarısının ardından bir uyarı da Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimliğinden geldi. Kent genelinde sıcaklıklarının 35 ila 40 dereceleri bulduğu belirtilen açıklamada, özellikle kalp ve tansiyon hastalarının dikkat etmesi gerektiği vurgulandı.

Bingöl'de son haftalarda sıcaklığın bayağı arttığının kaydedildiği açıklamada: "35-40 dereceleri bulmakta. Tabi özellikle 38 dereceyi geçince bazı hastalıklar daha korunaksız hale gelmekte. Özellikle kalp, hipertansiyon hastaları ve kalp ilacı kullanan kişilerin daha fazla dikkat etmeleri lazım. Tabi bu sıcaklık çarpması dediğimiz bir olay sadece kalp hastalarını etkilemiyor. Diğer hastaların da buna dikkat etmesi lazım. Normal bireylerin de dikkat etmesi gerek. Baş dönmesi, baş ağrısı, bilinçte bulanıklıkta yapabilir. Bu konuda çok dikkatli olmak lazım. Özellikle sıvı kaybına çok dikkat etmemiz bol bol sıvı tüketmemiz gerekiyor” denildi.

“ÖĞLEN VE İKİNDİ ARASI RİSKLİ”

Güneş ışınlarının dik geldiği öğlen saatlerine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizilen açıklamada: “Tabi sıcaklığın çok yoğun olduğu öğlen saat 12.00 ile 16.00 arası çok sıkıntılı olabilir. Özellikle bu saatlerde dikkatli olmak da fayda var. Eğer çıkmamız gerekiyorsa da korunmamız lazım. Şapka, gözlük, başka koruyucu elbiseler olabilir. İnce ve rahat elbiseler giymekte fayda var. Terin daha rahat atılabildiği elbiseleri giymekte fayda var. Tabi terleme ile de belirgin bir sıvı kaybı olabilir, bu sıvı kaybının da yerine konması lazım. Özellikle 65 yaş üstü hastalar, 5 yaş altı çocuklar, hamileler ve diğer hastalıkları olan kişilerin daha hassas davranması lazım. Normal bireylerin de tabi tedbirli olması lazım. Güneş dik olduğu, sıcaklığın fazla olduğu saatlere özellikle dikkat etmek lazım. Dediğimiz gibi bol bol sıvı tüketmekte fayda var” görüş ve ifadelerine yer verildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
17:07
BESOB Başkanı Kurtaran:
BESOB Başkanı Kurtaran: 'Bingöl'ün parası Bingöl'de kalsın'
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Kurtaran, kentte yaklaşık 130 şubesi bulunan ulusal zincir marketlerin yerel ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, 'Aylık milyarlarca lira Bingöl'den çıkıyor. Bu para Bingöl'de kalmalı.' dedi. Kurtaran, yerel esnafa da fiyat politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.
11.07.2026
16:47
Bingöl`de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli yakalanırken, çeşitli suçlardan aranan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2026
15:39
MEB`de yönetici kadrolarına ek tazminat
MEB'de yönetici kadrolarına ek tazminat
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı'nda yönetici kadrolarında görev yapan ve belirli hizmet süresini tamamlayan öğretmenlere ek özel hizmet tazminatı verilmesinin önü açıldı. Düzenleme, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini kapsıyor.
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın