KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Nisan 2026 Cuma
°C

Sıcak hava ve sıvı kaybına dikkat!

Bingöl'de hava sıcaklıklarının 37 derecenin üstünde hissedilmesiyle birlikte yapılan uyarıda, özellikle kalp ve tansiyon hastalarının dikkat etmesi gerektiği vurgulanırken, bol sıvı tüketimi tavsiyesinde de bulunuldu.

Sıcak hava ve sıvı kaybına dikkat!
28 TEMMUZ 2022 PERŞEMBE 16:36
1
1340
0
AA aa

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl'de bugünden itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği uyarısında bulunarak, hava sıcaklıklarının 37 derecenin üzerinde olacağını bildirdi.

Meteorolojinin uyarısının ardından bir uyarı da Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimliğinden geldi. Kent genelinde sıcaklıklarının 35 ila 40 dereceleri bulduğu belirtilen açıklamada, özellikle kalp ve tansiyon hastalarının dikkat etmesi gerektiği vurgulandı.

Bingöl'de son haftalarda sıcaklığın bayağı arttığının kaydedildiği açıklamada: "35-40 dereceleri bulmakta. Tabi özellikle 38 dereceyi geçince bazı hastalıklar daha korunaksız hale gelmekte. Özellikle kalp, hipertansiyon hastaları ve kalp ilacı kullanan kişilerin daha fazla dikkat etmeleri lazım. Tabi bu sıcaklık çarpması dediğimiz bir olay sadece kalp hastalarını etkilemiyor. Diğer hastaların da buna dikkat etmesi lazım. Normal bireylerin de dikkat etmesi gerek. Baş dönmesi, baş ağrısı, bilinçte bulanıklıkta yapabilir. Bu konuda çok dikkatli olmak lazım. Özellikle sıvı kaybına çok dikkat etmemiz bol bol sıvı tüketmemiz gerekiyor” denildi.

“ÖĞLEN VE İKİNDİ ARASI RİSKLİ”

Güneş ışınlarının dik geldiği öğlen saatlerine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizilen açıklamada: “Tabi sıcaklığın çok yoğun olduğu öğlen saat 12.00 ile 16.00 arası çok sıkıntılı olabilir. Özellikle bu saatlerde dikkatli olmak da fayda var. Eğer çıkmamız gerekiyorsa da korunmamız lazım. Şapka, gözlük, başka koruyucu elbiseler olabilir. İnce ve rahat elbiseler giymekte fayda var. Terin daha rahat atılabildiği elbiseleri giymekte fayda var. Tabi terleme ile de belirgin bir sıvı kaybı olabilir, bu sıvı kaybının da yerine konması lazım. Özellikle 65 yaş üstü hastalar, 5 yaş altı çocuklar, hamileler ve diğer hastalıkları olan kişilerin daha hassas davranması lazım. Normal bireylerin de tabi tedbirli olması lazım. Güneş dik olduğu, sıcaklığın fazla olduğu saatlere özellikle dikkat etmek lazım. Dediğimiz gibi bol bol sıvı tüketmekte fayda var” görüş ve ifadelerine yer verildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.04.2026
01:05
Hafız Kal Yarışması`nda Bölge Birincisi Bingöl`den
Hafız Kal Yarışması'nda Bölge Birincisi Bingöl'den
Hafızlar; Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, tecvid ve tilavet alanlarındaki yetkinliklerini sergiledi. Yarışmada Bingöl'ü temsil eden Şeyma Bozaba bölge birincisi oldu.
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor`un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
16.04.2026
22:36
Bingöl`de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de organik tarım ve iyi tarım uygulamaları kapsamında satış yapan işletmeler denetlendi. Kontrollerde ürünlerin sertifikaları, etiket bilgileri ve muhafaza koşulları incelendi.
16.04.2026
21:43
Kaya`dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
Kaya'dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
DEM Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2025 yılı faaliyetlerine ilişkin denetim raporuna muhalefet şerhi koydu. Kaya, doğrudan temin harcamaları, araç giderleri ve bütçe planlamasına ilişkin çeşitli tespitler paylaştı.
16.04.2026
20:50
‘Kadraj Bingöl` Fotoğraf Yarışması`nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl'de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği 'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yarışmada Bingöl'ün doğal ve kültürel değerlerini yansıtan kareler büyük beğeni topladı.
16.04.2026
19:01
81 İlde Eş Zamanlı ‘Okul Güvenliği` Toplantısı
81 İlde Eş Zamanlı 'Okul Güvenliği' Toplantısı
Bakanların koordinasyonunda 81 ilde düzenlenen 'okul güvenliği' toplantısına, Bingöl Valisi Cahit Çelik de katıldı. Toplantıda okullarda alınacak yeni güvenlik tedbirleri ele alındı. Polis ve Jandarma kontrolleri sıkılaştırılacak!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın