KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

Sezer, yakın dostlarıyla vedalaşıyor

Sezer, görevinin sona ereceği 16 Mayıs'a kadar olan süreyi yakın çevresine askerlerin "şafak saymasına" benzer biçimde, "Şu kadar gün kaldı" şeklinde saymaya başladı.

Sezer, yakın dostlarıyla vedalaşıyor
08 ARALIK 2006 CUMA 10:30
0
1259
0
AA aa
Kanaltürk'ün resepsiyonuna katılarak 7 yıl içinde ilk kez bir farklılığa imza atan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görev süresinin tamamlanacağı 16 Mayıs'a kadar olan süreyi yakın çevresine askerlerin "şafak saymasına" benzer biçimde, "Şu kadar gün kaldı" şeklinde saymaya başladı.

Cumhurbaşkanı Sezer, Kanaltürk resepsiyonuna katılmasıyla dikkatleri çekip, Cumhurbaşkanlığı sonrası siyaset yapıp yapmayacağı tartışmalarını da beraberinde getirirken, Köşk'te de tam anlamıyla veda hazırlıkları içine girdi. Edinilen bilgilere göre Sezer, Kasım ayıyla birlikte Köşk'te yakın çevresi ve dostlarıyla bir araya gelmeye başladı. Sezer'in yakınlarıyla buluşmalar, tam anlamıyla "Köşk'e veda" niteliğinde görüntü ve diyaloglara sahne oluyor.

'KÖŞK'TEN AYRILMAYA KAÇ GÜN VAR?'

Cumhurbaşkanı Sezer'in buluşmaları, görev süresinin sona ereceği 16 Mayıs tarihini işaret ederek, "Bugün şu kadar gün kaldı" diyerek, Köşk'e veda edeceği tarihi gün gün saydığını ortaya çıkardı. Buluşmalarda Sezer, yakın çevresine silah altındaki askerlerin şafak saymasına benzer biçimde Köşk'ten ayrılmaya kaç günü kaldığını iletiyor.

Sezer, ayrıca 16 Mayıs'ta Köşk'ten ayrıldıktan sonra Ankara'da Gölbaşı'ndaki evinde ikamet edeceğini bildirirken, yine emekli olduktan sonra ilk olarak yakın çevresi ve dostlarıyla Gölbaşı'ndaki evde yemekte bir araya geleceğini de dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Sezer buluşmalarda 7 yıllık görev süresine ilişkin muhasebe ve değerlendirmelerde de bulunuyor. Kendi görev süresinde gelen hükümetlerle ilişkileri çerçevesinde özellikle AKP hükümeti ve önde gelen isimleriyle Cumhurbaşkanı olarak yürüttüğü çalışmalara ilişkin, kendi bakış açısından da anlatımlarda bulunuyor. Sezer, toplum ve ülke genelini ilgilendiren konulardaki çoğunlukla hükümetlerle ters düşen yaklaşım ve kararlarıyla ilgili açıklamalar yapıyor.

SEZER NE YAPACAK?

Sezer, maaşı, harcamaları gibi konularda da konuklarına bilgiler iletiyor.
"Siyaset mi yapacak" sorularına neden olan Ankara Farabi Sokak'taki evini "çalışma ofisi" olarak kullanmak amacıyla kiracısını çıkaran Sezer'in, siyaset yapacağı ya da yapmayacağı konusunda açık ifadelerde bulunmadığı öğrenildi.

Bir süredir Cumhurbaşkanı Sezer'e yönelik, özellikle yeni Cumhurbaşkanını AKP'nin seçmesini engellemesi yolunda mektuplar ve başvurular yapıldığı ve yine Sezer'in görev süresi dolmadan önce bu konuya ilişkin önemli mesajlar içeren bir konuşma yapacağı beklentileri de ifade edilmişti.

ANKA


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın