KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
31 AĞUSTOS 2026 PAZARTESİ 05:22
0
15
0
AA aa

Genç ilçesi Servi bölgesinde, Bingöl Valiliği tarafından yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış programına Bingöl Valisi Dr. Cahit Çelik, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bülent Baykal, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Genç Kaymakamı Muhammed Burak Akköz, eski Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, il protokolü, şehit aileleri, gaziler, Servi halkı ve çok sayıda davetli katıldı.

Servi'nin hafızasına anlamlı eser

Törende, Servi'nin tarihî ve kültürel mirasına, yetiştirdiği değerlere ve vatan uğruna verdiği mücadelelere dikkat çekildi. Bölgenin birlik, beraberlik ve dayanışma kültürünün güçlü şekilde yaşatıldığı belirtilirken, şehit ve gazilerin anısının yaşatılmasının önemine vurgu yapıldı.

Hizmete açılan anıtın, Servi'nin şehitlerini ve kahraman gazilerini gelecek nesillere tanıtacak önemli bir vefa eseri olacağı ifade edildi.

“Şehitlerimizin hatırasını yaşatacağız”

BİŞHAK Derneği Başkanı Vahap Baysal, anıtın şehitlerin aziz hatırasını yaşatmak ve gazilere vefa göstermek amacıyla hayata geçirildiğini belirterek, eserin Bingöl ve Genç'e hayırlı olmasını diledi.

Baysal, anıtın kazandırılmasında emeği bulunan Bingöl Valiliği başta olmak üzere kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Açılışa katılan protokol üyeleri, Servi halkı, şehit aileleri ve gazilere de şükranlarını sundu.

Dualarla açıldı

Protokol konuşmaların ardından şehitler ve gaziler için dualar edildi. Program, Servi'nin vatan uğruna hayatını kaybeden evlatlarının rahmet, minnet ve şükranla anılmasıyla sona erdi.

Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı'nın, vatan sevgisi, fedakârlık ve millet bağlılığının gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sunması amaçlanıyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
31.08.2026
05:13
Bingöl`de 30 Ağustos Zafer Bayramı`nın 104. yıl dönümü kutlandı
Bingöl'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümü kutlandı
Bingöl'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Vali Cahit Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bülent Baykal ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Atatürk Büstü'ne çelenk sundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın