KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2025 Pazar
°C

Servi için hukuk mücadelesi

Servi Belediye Başkanı Ayrancı, Büyükşehir Yasası ile birlikte kapatılıp köy statüsüne dönen Servi Belde Belediyesi'nin kapatılmaması için Ankara'da hukuk mücadelesi başlattı. Başkan Ayrancı, bunun için önemli gerekçelerinin bulunduğu söyledi.

Servi için hukuk mücadelesi
28 ARALIK 2012 CUMA 01:05
0
2264
0
AA aa

Büyükşehir Yasası'nın 6 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Genç'e bağlı 2 belde belediyesi resmen köy oldu.

Yasanın ardından Ankara'da hukuksal mücadele içine giren Servi Belediye Başkanı Ali Ayrancı, kapatılan beldeler içinde Servi Beldesi'nin turizm öncelikli belediyeler arasında olduğuna dair daha önce belgelerinin bulunduğunu belirtti. Ayrancı, TUİK 2011 nüfus bilgilerinin ise sağlıklı sonuç taşımadığını savundu.

Yaşanan süreç ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ayrancı: “06.12.2012 Tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen Büyükşehir Belediye Yasası gereği kapatılan belde belediyeleri arasında bulunan Servi Belediyemiz, 2 yıl önce Çevre ve Şehircilik bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yapmış olduğum “Turizm Bölgesi Servimiz” projesine istinaden 2011 yılında Turizme öncelikli beldeler arasına girip Resmi Gazete'de ilan edilmişti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu özelliğe sahip tek belde belediye olmamızdan dolayı 2011 nüfusu değil, yaz aylarında artış gösteren nüfus oranına göre değerlendirilmemiz için TÜİK Başkanlığımıza kanunun çıktığı gün itibarı ile nüfusumuzun 2000'nin üzerinde olduğumuzu beyan ederek itirazda bulunduk. Hukuki süreçte Anayasa Mahkemesine başvuru yapmış bulunmaktayız. Servi Beldemize yapmış olduğumuz birçok yatırımların devam etmesi ve belde halkının bu hizmetleri almaya hak ettiğine inandığımız için Belde Belediye Başkanı olarak elimden gelen tüm gayretleri sarf etmekteyim. Bu sürecin olumlu sonuçlanması için sonuna kadar mücadele edeceğim” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2025
18:29
Bingöl`de hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bingöl'de hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, hakkında 3 yıl 5 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
18.04.2025
18:26
Ödüllerini Gazze`ye bağışladılar
Ödüllerini Gazze'ye bağışladılar
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 'O'nu Oku O'nu Yaşa' temasıyla düzenlenen Siyer Yarışması'nda dereceye giren çocuklar, aldıkları ödülleri Umut Kervanı aracılığı ile Gazze'ye bağışladı.
18.04.2025
18:25
Bingöl`de jandarmadan uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de jandarmadan uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 454 gram toz esrar ele geçirildi.
18.04.2025
03:40
TFF duyurdu! Liglerde takım sayıları düşürülecek!
TFF duyurdu! Liglerde takım sayıları düşürülecek!
Türkiye Futbol Federasyonu, profesyonel liglerdeki takım sayısının 2025-2026 sezonundan itibaren kademeli olarak düşeceğini açıkladı. Bu kapsamda Süper Lig'de önümüzdeki sezondan itibaren 18 takım yer alacak. En büyük düşüş ise 3. Lig'de yaşanacak.
18.04.2025
00:48
Arama Kurtarma Ekipleri Genç`te toplandı
Arama Kurtarma Ekipleri Genç'te toplandı
Kaymakam Güzel başkanlığındaki toplantıda tedbirler, arama kurtarma ekiplerinin akreditasyon süreçleri, hazırlık düzeylerinin artırılması, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, öngörülen sorunlar ve ekip liderlerinin AFAD İl Müdürlüğü'nden beklentileri ele alındı.
18.04.2025
00:31
Hatısaru:
Hatısaru: 'Sorumlusu Hükümettir'
Gündeme ilişkin açıklamasında ekonomideki gidişat üzerinde duran Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru: 'Bu ülkenin kaynakları vardır, çözüm mümkündür, bereketli bir ekonomi mümkündür. Ancak bunun için öncelikle bu faizci, rantiyeci zihniyetten kurtulmak gereklidir!' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın