Türkiye Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Kamu-Sen Genel Eğitim Sekreteri Hazım Zeki Sergi, sorunların tespiti ve sıkıntıların belirlenmesi amacıyla Bingöl'e geldi.
Diyanet Vakıf-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Ahmet Gümüş ile birlikte Bingöl'deki üyeleri ile bir araya gelen Genel Başkan Hazım Zeki Sergi, Bingöl'de bulunan üyeleri ziyaret etmek, tanışmak ve sorunlarını dinlemek amacıyla geldiklerini söyledi.
Yaptığı konuşmada Bingöl'deki üyelerinin zor şartlar altında çalıştığını öğrendiğini söyleyen Sergi, İl Müftülüğü'nden sorunlarla ilgilenmesini istedi.
Türkiye Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanlığı görevine yeni seçildiğini belirten Sergi, “Çiçeği burnunda bir başkan olarak Bingöl'e gelip sorunları yerinde görmek ve üyelerimizle bir araya gelmek istedik. Çalışma şartları hakkında sıkıntıları dinlemek ve çözüme kavuşturulmasında yardımcı olmak için buradayız. Gördük ki, çalışanların sorunları çok. İmam kardeşlerimiz burada çok zor şartlar altına çalışıyor. Özellikle kırsal kesimde çalışan imam kardeşlerimizin sıkıntıları büyük. Bu imam kardeşlerimiz, çocuklarının eğitimlerinde de ciddi sorunlar yaşıyor. Kırsal kesimde görev yapan imamlar, yeni bir düzenleme ile dönüşümlü olacak şekilde çalışmalılar. Bu düzenleme, imam çocuklarının eğitimi için şarttır. Çalışanlarımızın sosyal hakları için her zaman çalışacağız” dedi.
Ziyaretinin, 1 Mayıs 2003 depreminin 5. yıl dönümüne denk geldiğini de söyleyen Sergi, “ 1 Mayıs 2003 Depremi'nde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum. Bingöl'deki camilerin de birçok sıkıntısı var. Özellikle 1 Mayıs 2003 depreminden bu yana hasarlı olan minareler hala onarılmamış. Bu eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Seçilmişler, görevlilerimize amirlik etmemeli, din görevlerine saygı duymalı ve yardımcı olmalılar” diye konuştu.
BingolOnline/Bingöl Kent Haber