KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Sempozyum bildirisinde son tarih 27 temmuz

Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Kimlik, Kültür ve Değişim Sürecinde Osmanlı'dan Günümüze Kürtler' adlı uluslararası sempozyuma bildiri gönderme süresi 27 Temmuz'da sona eriyor.

Sempozyum bildirisinde son tarih 27 temmuz
19 TEMMUZ 2012 PERŞEMBE 04:23
0
1506
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi'nden yapılan duyuruda, üniversite bünyesinde 'Kimlik, Kültür ve Değişim Sürecinde Osmanlı'dan Günümüze Kürtler' adlı uluslar arası bir sempozyum düzenleneceği bildirildi.

Sempozyumun 06-08 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenleneceği ifade edilen açıklamada, sempozyuma bildiri gönderme süresinin 27 Temmuz 2012 tarihine kadar uzatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, güncellenen yeni sempozyum takvimi ile ilgili şu bilgiler verildi:

*Bildiri özetlerinin son teslim tarihi: 27 Temmuz 2012

*Kabul edilen bildiri özetlerinin ilanı: 03 Ağustos 2012

*Bildiri tam metinlerinin son teslim tarihi: 24 Ağustos 2012

*Sempozyum programının ilanı: 31 Ağustos 2012

*Sempozyum tarihi: 06-08 Eylül 2012

Açıklamada: “06-08 Eylül 2012 tarihlerinde Kimlik, Kültür ve Değişim Sürecinde Osmanlı'dan Günümüze Kürtler Uluslararası Sempozyumu düzenlenecektir. Yıllardır dokunulmayan konuları akademik bakışla ele alma geleneğine sahip olan üniversitemizin düzenleyeceği bu sempozyumda, Kimlik, Kültür ve Değişim Sürecinde Osmanlı'dan Günümüze Kürtler konusu işlenecektir. Din, dil, ırk, renk gibi farklılıkların, tarih boyunca husumet kaynağı olarak insanlığın karşısına çıktığı bilinmektedir. Anadolu topraklarında ise; farklı din, dil, etnik köken ve kültüre sahip insanlar, birlikte yaşama başarısını göstermişlerdir. Ancak, birlikte yaşama kültürünün uygulanmasında belli dönemlerde bazı sıkıntılar yaşanmış; bu sıkıntılar, zamanla daha da büyümüş, etnik zenginlik ve diğer farklılıklar, bir sorun gibi algılanmaya başlanmıştır. Kürtleri, tüm yönleriyle ve bir bütün olarak ele alan bu sempozyum, Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerindeki birçok akademisyeni ve araştırmacıyı bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Bu sayede, konuyla bağlantılı sorunların çözümüne katkıda bulunacak önerilerin ortaya çıkması mümkün olacaktır. Önyargıdan ve siyasal kaygıdan uzak bir şekilde Kürt konusunun etraflıca ele alınmasına olan ihtiyaç, böyle bir sempozyum düzenlemeyi kaçınılmaz kılmıştır. Sempozyum, tartışılmaktan çekinilen birçok konunun akademik bir bakış açısıyla ela alınmasını sağlayabilecek ve sorun olarak algılanan birçok hususa çözüm önerisi getirebilecektir" denildi.

SEMPOZYUMLA İLGİLİ BİLGİLER

Açıklamada sempozyumun konuları: Tarihsel Süreçte Kürtler, Etnik Bir Unsur Olarak Kürtler, Kürtlerde Yerleşim, Nüfus ve Göç, Kürtlerde Sosyal ve Kültürel Hayat, Kürtlerde Dini İnanç, Kürtlerde Akrabalık İlişkileri, Kürtlerde Ekonomik Faaliyetler, Kürt Önde Gelenleri, Kürtlerde Dil, Edebiyat ve Sanat, Kürtlerde Eğitim ve Bilim, Kürtler ve Medya, Kürtlerde Siyaset ve Yönetim Anlayışı, Kürt Meselesi ve Çözüm Önerileri, Kürtlerle İlgili Diğer Konular, olarak ifade edilirken sempozyumun dillerinin ise, "Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça, Farsça, İngilizce, Fransızca, Almanca." olduğu belirtildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın