KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2025 Çarşamba
°C

Selim yıldırım neden tahliye edilmiyor?

Baluken, tutuklu siyasetçiler için verdiği soru önergesinde cezaevinde bulunan Karlıova Belediye Başkanvekili Selim Yıldırım’ın sağlık sorunlarına dikkat çekti ve tedavisinin cezaevinde sürdürülemeyeceğine dair raporları olmasına rağmen neden tahliye edilmediğini sordu.

Selim yıldırım neden tahliye edilmiyor?
18 HAZİRAN 2013 SALI 07:27
0
2249
1
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na, verdiği soru önergesini Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in cevaplandırmasını istedi.

Karlıova Belediye Başkanvekili Yıldırım'ın hasta olduğunu belirten Baluken: “Kürt siyasetçi Selim Yıldırım, entegre politikaların sonucu olan KCK operasyonları kapsamında 13 Eylül 2012 tarihinde gözaltına alınarak tutuklanmıştır. Daha önce 1990'lı yıllarda insanlık dışı işkencelere maruz bırakılmış ve bu dönemde dokuz yıl süreyle cezaevinde kalmıştır. Tutuklandığı tarihte Karlıova Belediye Başkanvekili olarak görev yapan Yıldırım, hasta olduğuna ve hastalığının cezaevi koşullarını kaldıramayacağına dair raporları olmasına rağmen tutuklanmıştır. Yıldırım'ın kalp, şeker, tansiyon, kolesterol hastası ve bacaklarında damar tıkanıklığı hastalıkları bulunmaktadır. 22 Haziran 2002 tarihinde Van Yüksek Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Koroner Bypass operasyonu (tekli Lima-Lad Bypass) geçiren Yıldırım'ın raporunda, "Hastanın her iki alt ekstremitesinde Aterosklerotik tıkayıcı Arter Hastalığı mevcuttur. Geçirdiği operasyon ve her iki alt ekstremitesindeki yaygın ateroskterotik arter hastalığı nedeniyle cezaevi koşullarına uyum sağlayamayacağı kararına varılmıştır" ifadelerine yer verilmişti. Bu rapora rağmen tahliye edilmeyen Yıldırım'ın sağlık durumu her geçen gün daha fazla kötüye gitmektedir. Bingöl kamuoyu ve Türkiye kamuoyu, Selim Yıldırım'ın da içerisinde bulunduğu hasta mahkûmların bir an önce salıverilmesi hususunda AKP hükümetinin adım atması gerektiğini paylaşmaktadır” dedi.

Baluken, önergesinde şu sorulara yer verdi:

1. Hasta mahkûm Selim Yıldırım, gerekli sağlık raporları olmasına rağmen neden hakkında tutuklu yargılanma kararı verilmiştir? Sağlık raporu olmasına rağmen tutuklama kararı vererek Yıldırım'ın yaşamını tehlikeye atan adli merciler hakkında soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

2. Selim Yıldırım'ın hastalığından ötürü yaptığı tahliye başvurusu ne aşamadadır? Bu başvuru ile beraber tüm hasta mahkûmların başvurularının uzamaması adına yaptığınız bir çalışma var mıdır?

3. Selim Yıldırım, tedavisinin cezaevinde sürdürülemeyeceğine dair raporları olmasına rağmen neden tahliye edilmemektedir?

4. Bir halkın temsiliyetini kazanmış, Karlıova ilçesine hizmet vermekle meşgul olan ayrıca tutuksuz yargılanması için gerekli sağlık raporları olan Karlıova Belediye Başkanvekili Selim Yıldırım'ın tutuklanması hukuki ve insani boyutu hakkında ne düşünüyorsunuz?

5. Başbakan Türkiye'deki toplumsal taleplere karşın sürekli bir şekilde seçim sandığına ve millet iradesine işaret etmektedir. Karlıova halkının seçim sandığında temsiliyet hakkı verdiği başta Belediye Başkanı Ferit Çelik tutuklanmış, sonra ise Belediye Başkanvekili Selim Yıldırım tutuklanmıştır. Ayrıca Karlıova halkımızın temsiliyet hakkını verdiği Belediye Meclis Üyelerimiz Serdal Sayak ve Nevzat Azak tutuklu bulunmaktadır. Demokrasi ve halkın iradesi açısından değerlendirildiğinde, siyaset yapma ve halkına hizmet etme dışında herhangi bir faaliyeti olmayan bu Kürt seçilmişlerin tutuklu bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

6. Başbakan halkın iradesini işaret etmesine rağmen şu anda başta altı Milletvekilimiz olmak üzere Belediye Başkanlarımız, İl Genel Meclis Başkanlarımız, İl Genel Meclis Üyelerimizden 200'e yakın seçilmiş tutuklu bulunmaktadır. Milyonlarca oy alan bu Kürt siyasetçilerin tutuklu bulunmasının demokrasi ve başbakanın söylemleri üzerinden nasıl değerlendirmektesiniz? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Ravza Çelik (@Misafir_13979)
18 Haziran 2013 Salı 16:08
Bahsettiğin şahısların ne yaptığını en iyi sen bilirsin.Madem hastaysa evinde otursun ne işi var ülkenin bölünmesiyle.Oda az yapmadı yani birde daha öncedende ceza almasına rağmen neden uslanmadı ki?
19.03.2025
12:39
Korkutata: ‘Gazze`de yaşananlar savaş değil, soykırımdır`
Korkutata: 'Gazze'de yaşananlar savaş değil, soykırımdır'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'deki saldırılarını 'vahşi bir soykırım' olarak nitelendirdi. Korkutata, İsrail'e destek veren güçleri suç ortağı olarak tanımlarken, uluslararası hukukun hiçe sayıldığını belirtti. 'Gazze halkının yanındayız, bu insanlık suçunu lanetliyoruz' dedi.
19.03.2025
07:40
Bingöl`de 9 Şehit Yakınına Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı
Bingöl'de 9 Şehit Yakınına Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı
Bingöl Valisi Usta: 'Bu madalyalar, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakârlığının bir nişanesidir. Şehitlerimizin emanetleri olan ailelerimizin her zaman yanında olacağız' dedi.
19.03.2025
07:38
Bingöl`de hayırsever iş insanı borç defterlerini sıfırladı
Bingöl'de hayırsever iş insanı borç defterlerini sıfırladı
Önceki yıllarda Bingöl merkez ve Genç İlçesi'nde binlerce Ramazan kolisi dağıtan ve bakkallardaki borç defterlerini satın alan hayırsever iş insanı, bu Ramazan ayında da geleneği bozmadı. Yardımların önemli bir kısmını muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Ateş, yaptıklarıyla büyük taktir topladı.
19.03.2025
07:38
Bingöl`de ‘Çanakkale ve Şehitlik` konulu resim sergisi
Bingöl'de 'Çanakkale ve Şehitlik' konulu resim sergisi
Bingöl Valisi Usta: 'Öğrencilerimizin emek vererek hazırladığı eserler, Çanakkale ruhunu ve vatan uğruna verilen fedakârlıkları en güzel şekilde yansıtıyor.'
19.03.2025
07:37
Bingöl`de aranan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, çeşitli suçlardan araması bulunan 3 şüpheli yakalandı.
19.03.2025
07:36
Ödüller sahiplerini buldu
Ödüller sahiplerini buldu
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen okullar arası şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın