KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Şehitler törenlerle anıldı

Şehitlik Anıtı'nda çelen sunumu ve duayla başlayan anma etkinlikleri, BİŞHAK Derneği ziyareti, anma programı ve son olarak iftarla sona erdi. Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum' dedi.

Şehitler törenlerle anıldı
19 MART 2025 ÇARŞAMBA 07:32
2
1523
0
AA aa

Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 110. yıl dönümü dolayısıyla tören ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bingöl Şehitliği'nde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan program, çelenk sunumumun akabinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua merasimiyle devam etti.

Buradaki program, Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 49.Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Yeşil ve protokol üyelerince şehitler anısına karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

BİŞHAK ZİYARETİ

18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamındaki etkinlikler serisi, Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) ziyaret edildi.

Şehit aileleri ve gazileriyle sohbet edip günün anlam ve önemine dair duyguların paylaşıldığı ziyarette Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: “Dernek Başkanı Vahap Baysal şahsında, tüm şehit yakınlarımıza ve gazilerimize içten ev sahiplikleri için teşekkür ediyorum. Onların vatan için gösterdiği fedakârlık, bizler için en büyük onurdur. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE İFTAR…

Gün içerisinde gerçekleşen çeşitli etkinlilerin ardından Bingöl Valiliği ev sahipliğinde bir düğün salonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü İftar programı düzenlendi.

Şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşen iftar programında şehitler rahmet ve minnetle anıldı.

Törende bir konuşma yapan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, masaları dolaşarak şehit ve gazi aileleriyle yakından ilgilenip sohbet etti.

Vali Usta: “Bu anlamlı günde, şehit ailelerimiz ve gazilerimizle bir araya gelerek, birlik ve beraberlik içinde iftarımızı açtık. Vatan uğruna can veren kahramanlarımızın emaneti olan ailelerimizle aynı sofrayı paylaşmak, bizim için en büyük onurdur. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Ruhları şad, makamları âli olsun!” dedi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2026
20:21
Bingöl`den
Bingöl'den '#temizekranhareketi' Çağrısı
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan ortak açıklamayla televizyon ve dijital platformlardaki içeriklere tepki gösterdi. Platform, '#temizekranhareketi' etiketiyle başlatılan sosyal medya kampanyasına destek çağrısında bulundu.
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın