KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Şehitler törenle anıldı

Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen: "33 silahsız erimizin acımasız bir şekilde canilerce şehit edilmesi, ülke ve Bingöl tarihine kara bir leke olarak girmiştir" dedi.

Şehitler törenle anıldı
25 MAYIS 2007 CUMA 11:49
1
2876
0
AA aa
Bingöl'de 14 yıl önce PKK terör örgütü tarafından haince şehit edilen 33 er, düzenlenen törenle anıldı.
Bingöl-Elazığ Karayolu Mendo Deresi mevkiinde PKK terör örgütü tarafından 24 Mayıs 1993 yılında şehit edilen silahsız 33 er için Şehitler Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Vali Vehbi Avuç, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İshak Ceylan, Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Çingay, İl Jandarma Komutanı Albay Ümit Yılmaz, kamu kurum müdürleri, Bingöl ve Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği temsilcileri, askeri rütbeliler, şehit edilen bazı erlerin aileleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma töreninde bir konuşma yapan Bingöl Şehit Aileleri ve Malulleri Derneği Başkanı Ziya Sözen, 14 yıl önce PKK terör örgütünün yapmış olduğu eylemin ülke ve Bingöl tarihine kara bir leke olarak girdiğini belirtti. Sözen, "Acımasız bir şekilde Bingöl-Elazığ yolunu kesen cani örgüt mensupları, silahsız bir şekilde birliklerine gitmek üzere olan 33 meleğimizi araçlardan indirerek acımasız bir şekilde katletti. Bu olay Türkiye Cumhuriyeti ve Bingöl tarihine kara bir leke olarak girdi. Bu olay kahraman şehitlerimizin ailelerinde olduğu kadar bütün Bingöl halkının yüreğinde derin tahribatlara yol açmış ve tarif edilemeyecek bir üzüntü oluşturmuştur" dedi.
Bu olayın sadece silahsız 33 askere karşı değil, Bingöl halkına da karşı yapıldığını kaydeden Sözen, "Çünkü Bingöl halkı tarihin hiçbir döneminde terör örgütlerinin yanında yer almamış, hiçbir dönemde PKK lehine yürüyüş yapmamış ve hiçbir dönem kepenk kapatmamıştır. Bu gerçeği çok iyi bilen teröristler, bu olayı il sınırlarımızın içinde gerçekleştirerek kahraman halkımızdan öç alma yoluna gitmiştir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından şehitler anısına yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Törene katılan kalabalık, Genç Caddesi üzerinden vilayet binası önüne kadar yürüyerek PKK terör örgütü aleyhine sloganlar attı. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', sloganları atan kalabalık, vilayet önünde İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
24 Mayıs 1993 yılında meydana gelen terör olayında yaralı olarak kurtulan Afyon'lu Salih Aktaş, eşi ve çocuğu ile birlikte şehit edilen 33 asker arkadaşını anma törenine katıldı. Gazi Salih Aktaş, " Malatya İl jandarma Komutanlığı'ndan yola çıktık Bingöl istikametine gelirken yolumuz kesildi. Bizi indirdiler, kırsal kesime götürdüler ve kendi propagandalarını yaptılar. 12 saat kaldıktan sora sabaha doğru taradılar. Ben yaralı olarak kurtuldum arkadaşlarım şehit düştü" dedi
Programın bitişinde kamuoyunun yakından tanıdığı şehit astsubay eşi hemşire Yıldız Namdar, “Bugün buraya 33 tane erimizin şehit edilişiyle ilgili törene katılmak için geldim. Görüyorsunuz halkla iç içeyim halkın yanındayım tabiî ki çok hüzünlü bir gün bu bölgelerde gerçekten çok büyük acılar yaşandı. Çok büyük bedeller ödendi yerli halkta büyük bedeller ödedi. Yabancı güçlerin bir oyunu var. Halk içerisine nifak tohumları ekip kardeşi kardeşe kırdırmak oldu” dedi.
Namdar, bölge halkını temsilen Diyarbakır'da bağımsız milletvekili aday adayı olacağını da açıkladı.
Ayrıca tören sonrasında bir açıklamada bulunan Ankaralı İşadamı İsmet Mercan, 33 metre uzunluğunda direk ve bayrak ile anıt mezar yaptıracağını duyurdu.
BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen,  Ankaralı İşadamı mercan ve Şehitler Anıtı çevresinde çeşitli düzenlemelerde bulunan Bingöllü İşadamı Yusuf Korkmaz'a teşekkür eti.
 
Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın