KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mart 2025 Salı
°C

Şehitler gecesi programı düzenlendi

Bingöl’ün Solhan ilçesinde faaliyetlerde bulunan Çağrı-Der, Şubat Ayının Şehadet ayı kabul edilmesi münasebetiyle, İslam şehitlerini anmak için 'Şehitler Gecesi' isimli bir etkinlik düzenledi.

Şehitler gecesi programı düzenlendi
24 ŞUBAT 2015 SALI 03:32
0
1859
0
AA aa

Solhan Kültür Merkezi'nde yapılan programa konuşmacı olarak Molla Abdulbari Çelik ve Molla Sahap Korkutata katıldı.

Yunus Kızılboğa tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, sinevizyon gösterisi ile devam etti. Daha sonra programda bir konuşma yapan Molla Abdulbari Çelik: “Şehadet deyip geçmemek lazım. Şehadet ne anlama geliyor, şehit kime denir, bunun üzerinde durmak lazım.” diyerek Şehidin şahitlik ettiğini, Allah ve Resulü'nün de şehide şahitlik ettiğini, belirtti.

Sadece Allah için ölenlerin şehit olduğunu vurgulayan Çelik: “Bir bedevî Peygamberimize (sav) gelerek; ‘Ey Allah'ın Resulü, adam var ki, ganimet elde etmek için savaşır, adam var ki şöhret için savaşır. Bunların hangisi Allah yolunda savaşmış olur?” Peygamberimiz, ‘Allah'ın sözü ve dini üstün olsun diye savaşan kimse Allah yolunda savaşmış olur.' buyurdu. Demek ki sadece ve sadece Müslümanlar şehit olur. İnançsızlar, namazsızlar, ibadetsizler, imansızlar şehit olmazlar. Aksine belki cehennemin birer taşları, birer odunları olurlar” dedi.

Molla Abdulbari Çelik'in ardından konuşan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, şehit ile davanın et ile tırnak gibi olduğunu ve bir birlerini koruduğunu belirterek şehidin davayı, davanın da şehidi koruduğunu söyledi.

“BU DAVANIN SAHİBİ ALLAH'TIR”

Korkutata, şehitlerin canlarını bu davanın geleceği için feda ettiklerine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Bu davanın sahibi Allah'tır. Şehitlik ile dava iki et parçası gibidir. Bir birleriyle bağlantılı oldukları için her biri diğerini koruyor. Yani şehit davayı koruyor, dava da şehidi… Tarihten bugüne kadar, peygamberler ve peygamberlerin gösterdiği yolda gidenler şehit olmuştur. Onların da kanları sizin kanlarınız gibi kırmızı değil miydi? Şirin değil miydi? Onların da hayatı yok muydu? onlar da dünyada yaşamak istemiyorlar mıydı? Elbette ki istiyorlar. Peki, niçin şehit olmaya razı oldular ve niçin şahadetin birer fertleri oldular? Bu kutsal davayı sahiplendiler. Davayı korudular. Kendi kanlarını ve canlarını davanın geleceği için feda ettiler.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.03.2025
03:30
Bingöl Belediyesi`nden günlük 2 bin kişiye iftar yemeği
Bingöl Belediyesi'nden günlük 2 bin kişiye iftar yemeği
Ramazan ayı boyunca Bingöl Belediyesi yemekhanesinde günde 2 bin kişiye 4 çeşit yemekten oluşan iftar menüsü ikram edilecek.
04.03.2025
03:29
Bingöl`ün genç yetenekleri ödülleri topladı
Bingöl'ün genç yetenekleri ödülleri topladı
Bingöl'den liseli gençler toplam 12 alanda yapılan yarışmada 6 birincilik, 2 ikincilik, 4 üçüncülük elde etti. Danışman Öğretmen Çelikkaya; 'Bu başarı, Bingöl'ün eğitim alanında bölgesel rekor kırmasına zemin hazırlarken, aynı zamanda genç zihinlerin bilimsel araştırma ve teknolojik inovasyona olan inancını da pekiştiriyor' dedi.
04.03.2025
03:29
Bingöl`de eğitime 1 gün ara verildi
Bingöl'de eğitime 1 gün ara verildi
Etkili olan kar yağışı nedeniyle Bingöl merkez ve 5 ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi.
04.03.2025
03:27
Bingöl`de uyuşturucu ve ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu ve ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerinin uygulamasında uyuşturucu, Genç İlçesi'nde ise ruhsatsız silah ele geçirildi.
03.03.2025
03:08
Bingöl`de MOBESE başında trafik cezası zulmü!
Bingöl'de MOBESE başında trafik cezası zulmü!
Bingöl'de park yasağını engelleyemeyen İl Trafik Komisyonu'nun kararıyla her defasında yönü değiştirilen Hürriyet Caddesi'nde sürücülere yazılan cezalar da katmerli olmaya başladı. Yeterli tedbirin alınmadığı caddede MOBESE üzerinden 'ters yöne girmek' suçundan caza yağdırılıyor. Aynı kusura farklı maddeler üzerinden yazılan cezalar da görüldü.
03.03.2025
03:07
Vatandaşın susuzluk isyanı!
Vatandaşın susuzluk isyanı!
Bingöl'de Düzağaç bölgesinde günlerdir etkili olan su kesintileri, tepkiye neden oldu. Ramazan nedeniyle ciddi sıkıntı yaşayan halk, Belediye ile iletişim kuramamaktan yakınıyor!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın