Kilis'ten askeri uçakla Bingöl Havalimanına getirilen Şehit Çintay'ın naaşı, silah arkadaşlarının omuzunda tören alanına getirilerek katafalka konuldu. Saygı duruşunun ardından şehit Çintay'ın öz geçmişi okundu.
Törende konuşan Personel Yarbay Deniz Dönmez, Çintay'ın görevi başında geçirdiği trafik kazasında şehit düştüğünü anımsatarak, “Türk Milletinin kahraman şehit evladı, sen kutsal vatan topraklarının güvenliğini sağlamak üzere aldığın görevi en iyi şekilde yaparken, en yüksek makam olan şehitlik mertebesine ulaştın. Sen, kalbinde vatan aşkı, ruhunda ender rastlanılan bir inançla bu ülke için canını seve seve verdin. Sen rahat uyu, bu kutsal mücadeleyi bıraktığın yerden aynı azim ve kararlıkla sonuna kadar sürdüreceğimize emin olabilirsin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığını ortadan kaldırmaya yönelik her türlü teşebbüs geçmişte olduğu gibi bu gün ve gelecekte de azim ve inanışımız karşısında daima hüsrana uğrayacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Gerek yurt dışında gerekse yurt içinde birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik her türlü saldırılara karşı göğsünü siper edip bu uğurda gözlerini kırpmadan canını veren vatan evlatlarını ve dün kaybettiğimiz Piyade Uzman Çavuş Ömer Çintay kardeşimizi unutmayacağız” dedi.
İl Müftüsü Mecit Can tarafından okunan duanın ardından şehidin naaşı, cenaze aracına alınarak Selahattin Eyyubi Cami'ne götürüldü.
Şehit Çingay, burada kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.
Törene, Vali Yardımcısı Cevat Gün, Belediye Başkanvekili Halim Sugü, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, şehidin yakınları ve silah arkadaşları katıldı.