KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

Seçim karını, batık fonlar götürdü

Seçim sonrası yükselişe geçen piyasaların morali bozuldu. ABD'den peş peşe gelen batık fon haberleri, borsaya yüzde 2.89'luk puan kaybettirdi. Dolar ise gün içende yeniden 1.32 YTL'yi gördü.

Seçim karını, batık fonlar götürdü
01 AĞUSTOS 2007 ÇARŞAMBA 17:13
0
892
0
AA aa
ABD'de durulmayan konut piyasası krizi dünya piyasalarında yine ciddi bir satış baskısı oluşturdu. Yurt dışı piyasaların öğleden sonra hafif toparlanmasıyla 1,32 YTL'yi gören dolar 1,29'lara kadar gevşerken, Borsa yüzde günü yüzde 2,89'luk kayıpla tamamladı.

American Home Mortgage Investment'ın konut kredilerini finanse edemediğini ve varlıklarını tasfiye edeceğini açıklaması ardından da Bear Stearns'in yönettiği bir hedge fon daha zor durumda olduğu haberleri, dış piyasalardaki olumsuz havanın durulmadığını ve dalgalanmanın devam edeceğini gösterdi.

Küresel piyasalarda yaşanan bu dalgalanmalar sonrası Türkiye'nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ülkelere para girişinin önümüzdeki dönemde azalacağı ve paranın ABD gibi güvenli limanlara yöneleceği tahmin ediliyor.

Dolar yeniden 1,32'yi gördü

Dün yurt dışı piyasalardaki toparlanmaya bağlı olarak 1,28 desteğinin altına kadar gerileyen dolar güne hızlı bir yükselişle başladı.

Dolarda dün akşam kapanıştaki satış fiyatıyla açılıştaki satış fiyatı arasındaki dalgalanma yüzde 3'ü buldu.

Bankalararası piyasada sabah saatlerinde 1,32 seviyelerine kadar yükselen doların daha sonra 1,29-1,30 YTL arasında dengelenmeye çalıştığı gözleniyor.

Borsa kapanışı itibarıyla serbest piyasada ise dolar 1,2950 YTL'den işlem görürken, avronun satış fiyatı 1,7690 YTL olarak belirlendi.

Serbest piyasada dünkü kapanışta doların satış fiyatı 1,2770 YTL, avronun satış fiyatı 1,7500 YTL olmuştu.

Borsa yüzde 2,89 geriledi

İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, dünkü ikinci seans kapanışına göre 2.197,75 puan düşerek 50.627,14 puan seviyesinde açıldı. Açılış sonrası 50300 puan seviyelerini de gören İMKB, bu seviyelerden tepki alımları ile karşılaştı ve günün ilk seansını 50601.81 puan ile (%4.21) 2223.08 puan ekside kapattı.

Günün ikinci yarısında yurt dışı piyasalarda yaşanan toparlanmanın etkisiyle tepki alımları ile karşılaşan ve 51 bin puanın üzerine çıkan en yüksek 51.407 puanı gördü.
Bileşik Endeks günü 1525,59 (%-2,89) puanlık düşüşle 51299,3 puandan tamamladı.

İMKB'de öncelikli olarak dış piyasların seyri takip edilirken, bundan sonra yurt içinde Cumhurbaşkanı seçimi konusunda yaşanan gelişmeler de gündeme gelebilir.

Teknik olarak daha önce de 50500-50700 puan aralığında tutunan endeksin bu seviyenin kırılmasıyla 50 bin ardından 48500 puana kadar geri çeklilmesi beklenirken, Tepki alımlarında 51500 puan seviyesi ilk direnç noktası olacaktır.

Rotahaber/AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
13.07.2026
13:19
Başsavcı Akın görevine başladı
Başsavcı Akın görevine başladı
HSK'nın 2026 Yaz Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Uğur Akın, bugün itibarıyla görevine başladı. Akın'ın göreve başlamasıyla Bingöl Adliyesi'nde yeni dönem resmen başladı.
13.07.2026
13:08
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde ve silah da ele geçirildi.
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın