KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Seçim izleme kurulu kuruldu

KESK, TMMOB, İHD ve Bingöl Barosu, Bingöl'de seçim izleme komisyonu kurduklarını bildirdi.

Seçim izleme kurulu kuruldu
06 HAZİRAN 2011 PAZARTESİ 09:57
0
1756
0
AA aa

KESK Şubeler Platformu, İHD Bingöl Şubesi, TMMOB İl Temsilciliği ve Bingöl Barosu temsilcilerinin cumartesi günü Eğitim-Sen Bingöl Şubesi'nde düzenledikleri basın toplantısında; Bingöl'de seçim izleme komisyonu kurma kararını hayata geçirildiklerini ve bu kurulun resmen kurulduklarını belirttiler.

 
Düzenlenen basın toplantısına İHD Temsilcisi Cevat İshakoğlu, Eğitim-Sen Şube Başkanı Metin Kılıç, Bingöl Barosu HanifiBudancamanak, SES Bingöl Temsilciliği Ali Rıza Özdemir ve TMMOB Bingöl Temsilciliği Zeynep Özer katıldı.
 
Kurul adına basın açıklamasını okuyan Cevat İshakoğlu, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan genel seçimlere sayılı günlerin kaldığını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:“Başbakan'ın üslubundan da anlaşılacağı üzere iktidar partisi devlet olanaklarını da kullanarak, tek başına iktidar olma hevesiyle anti demokratik uygulamalarda sınır tanımamakta. Özellikle bölge illerinde kendisi dışında seçim çalışması yapan kesimlere karşı kapsamlı baskı politikası izlenmektedir. YSK kararı ile başlayan süreç yoğun gözaltı ve tutuklamalarla devam etmekteyken; son iki ayda 1500'ün üzerinde kişi gözaltına alınmış, yaklaşık 500 kişi tutuklanmıştır. Toplumsal muhalefete karşı operasyonlar tüm illerde “eş zamanlı” adı altında artarak devam etmektedir. Gençlerin demokratik tepkilerini ifade etmek üzere yaptıkları her eylem gözaltı gerekçesi olmaktadır. Sendikal hak ihlallerinde son aylarda ciddi bir artış söz konusudur. Neredeyse her sendikal eylem ve etkinlik soruşturma, gözaltı ya da tutuklanma gerekçesi olmaktadır. Dolayısıyla genel seçimlere yaklaştıkça seçimlerin demokratik ve şeffaf bir ortamda yapılacağına dair kaygımız, tereddüdümüz artmaktadır. Bu nedenle KESK, TMMOB, İHD ve Bingöl Barosu olarak Seçim İzleme Komisyonu kurma kararı almış bulunmaktayız. Seçim İzleme Komisyonumuz bugünden itibaren ilimizde yaşanabilecek usulsüzlükleri ve ihlalleri tespit edip, ilgili kurumlara bildirerek sorumluluklarını hatırlatacak, kurumlarımızca Ankara'da oluşturulan merkezi seçim komisyonuyla bu bilgileri paylaşacaktır. Seçimden sonra gelişmeler rapor edilerek ulusal ve uluslararası kamuoyu ile paylaşılacaktır. Tüm seçmenlerin ve ilgililerin bu hususta gözlemledikleri ihlalleri komisyonumuza bildirmelerini istiyoruz. İzleme komisyonu(Koordinasyon): İrtibat Tlf: 0426 214 13 69”
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın