KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Seçenekler arasında askerî müdahalede var

İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Dan Halutz, nükleer çalışmalarından vazgeçmeyen İran'ı durdurmaya yönelik seçenekler arasında askeri müdahalenin de bulunduğunu söyledi.

Seçenekler arasında askerî müdahalede var
02 MAYIS 2006 SALI 15:05
0
1349
0
AA aa
Halutz, İsrail gazetelerinde yer alan demecinde, İsrail'in İran'a yönelik olası bir askeri harekata katılabileceği mesajını verdi. İran'ın nükleer güç haline gelmesinin İsrail'in mevcudiyetini tehdit edeceğini savunan Halutz, dünyanın İran'ı askeri müdahaleyle durdurup durduramayacağının sorulması üzerine, ''Cevabım evettir'' dedi.


Halutz, İsrail'in olası bir müdahaleye katılıp katılmayacağı sorusuna ise ''Biz de dünyanın bir parçasıyız'' yanıtını verdi. Demecinde, İsrail-Filistin sorunun da değinen Halutz, Kassam füzeleriyle saldıran Filistinli militanları engelleme çabaları çerçevesinde Gazze Şeridi'nin yeniden işgal edilmesi fikrine karşı olduğunu söyledi.


Halutz, Filistin'de iktidardaki Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları desteklemeye devam etmesi halinde askeri müdahalede bulunmaktan çekinmeyeceklerini belirtti.


Gazze Şeridi'ndeki 38 yıllık işgaline geçen eylül ayında son veren İsrail, askerlerini ve yerleşimcileri bu bölgeden çekmişti. İsrail, 1981 yılında, Irak'ta henüz tamamlanmamış bir nükleer reaktöre hava saldırısı düzenlemişti. Uzmanlar, Tahran'ın nükleer programını ülke geneline yaydığı ve bazı çalışmalarını yer altında yaptığı dikkate alındığında, İran'a yönelik benzeri bir saldırı ihtimalinin bulunmadığı düşüncesinde birleşiyor.


Batı ülkeleri, askeri operasyondan ziyade, sert yaptırımları gündeme getirerek İran'ı iknaya çalışıyor. İsrail yönetimi, İran'ı en büyük düşmanı olarak görüyor ve Tahran yönetiminin nükleer çalışmalarının barışçıl olduğu iddiasını kabul etmiyor. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail'in ''haritadan silinmesi'' gerektiğini söylemişti.

HABER7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın