KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Sebeterias Kalesinin sondaj kazısı başladı

Genç ilçesi girişinde bulunan ve tahminlere 7'nci yüzyıla ait olduğunu düşünülen Sebeterias Kalesinin gün yüzüne çıkartılması için sondaj kazısı başlatıldı.

Sebeterias Kalesinin sondaj kazısı başladı
17 AĞUSTOS 2022 ÇARŞAMBA 19:52
8
3090
1
AA aa

Elazığ Müze Müdürlüğü Başkanlığında Bingöl İl Kültür ve Turizm ile Genç Belediyesinin de destekleriyle, Genç ilçesi Murat nehri yanında bulunan Sebeterias Kalesinde sondaj kazısı başladı. 7'nci yüzyılda Urartu dönemine ait olduğu düşünülen Sebeterias Kalesinde başlatılan sondaj kazısında elde edilecek verilere göre, ilgili kurumlar yol haritası çizecek ve çalışmalar da ana kazıya geçilecek.

Sondaj kazı çalışmalarını inceleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar, “Bingöl'de 100 tescilli taşınmaz eserimiz mevcut. Ancak bugüne kadar bir kazı dışında çok büyük arkeolojik kazılarımız yapılmadı. Burada başlattığımız çalışma da bir kazı yapılması için gerekli ön çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmayı Elazığ Müzesi, üniversite, müdürlüğümüz ve Genç Belediyesinin katkılarıyla hazırladık. Müzemizin arkeologları bir süre burada bir çalışma yapıp gerekli verileri toplayacaklar. Bir kazı yapılması için gerekli ortam ve veriler mevcut olursa ana kazımıza inşallah başlayacağız” dedi.

Kalenin turizme kazandırılmasının önemli olacağını belirten Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik ise "Bingöl sınırları içerisinde ilçemiz hemen girişinde bulunan Sebeterias Kalesi'nde ilk defa kazı çalışmaları Elazığ Müze Müdürlüğü denetimde Bingöl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü koordinesinde kazı çalışmaları başlamıştır. Bizim için çok önemli olan bu kalenin gün yüzüne çıkarılıp turizme kazandırılması, ilçemize ciddi bir değer katacaktır. İlçemize ve ilimize kazı çalışmalarının hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.  

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94887)
19 Ağustos 2022 Cuma 08:28
süper haber ihtiyaç vardı. bu Bingöl'de açılan 6 veya 7. höyük olacak. memleketten çıkan bir sürü tarihi eser var, artık memlekete müze açılması gerekiyor. bütün eserler elazığda sergileniyor. Bingöl'e müze istiyoruz.
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın