KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mart 2025 Cumartesi
°C

Savaş'tan kan bağışı çağrısı

Kızılay Bingöl Şube Başkanı Mehmet Savaş: “Diyarbakır Bölge Kan Merkezi, 13-14 Temmuz 2015 tarihlerinde Bingöl’ümüzde olacaktır. Her vatandaşımız sadece otuz dakikasını ayırarak kan bağışında bulunabilir ve ülke sağlığına katkı sunabilir”

Savaş`tan kan bağışı çağrısı
11 TEMMUZ 2015 CUMARTESİ 00:46
0
1288
0
AA aa

 Kan bağışıyla ilgili açıklamada bulunan Türk Kızılayı Bingöl Şube Başkanı Mehmet Savaş, Kızılay Diyarbakır Bölge Kan Merkezi'nin 13-14 Temmuz 2015 tarihlerinde Bingöl'de kan toplama faaliyetinde bulunacağını duyurdu.

“KAN ACİL DEĞİL, SÜREKLİ İHTİYAÇTIR”

Vatandaşlara kan bağışı yapmaları çağrısında bulunan Savaş; “ Kan bağışında bulunmak oldukça önemlidir. Ülkemizdeki kan ihtiyacı iki milyon civarındadır. Acil kazalarda ve ameliyatlarda hastaların kana ihtiyacı vardır. Bu kan acil durumlarda hastanın yakınları tarafından karşılanabilirken kimi zaman da karşılanamamaktadır. İşte böyle zamanda kan bağışlarının önemi ortaya çıkar. Ülkemizde düzenli olarak kan bağışı yapan kişi sayısı azdır. Türk Kızılayı yurdun çeşitli yerlerinde stantlar açarak kan bağışını teşvik etmek için çalışmalarda bulunur. Eğer kişi elli kilonun üzerinde, 18-65 yaş aralığında ise ve AIDS, hepatit, frengi gibi bulaşıcı bir hastalık taşımıyorsa kan verebilir. Bununla birlikte yıl içerisinde erkekler en fazla dört kez, bayanlar ise üç kez kan bağışı yapabilmektedir. Her vatandaş sadece otuz dakikasını ayırarak kan bağışında bulunabilir ve ülke sağlığına katkıda bulunabilir. Bu bağlamda 13.07.2015 tarihinden itibaren 2 gün boyunca Diyarbakır Bölge Kan Merkezi ilimizde olacaktır. Halkımızın kan bağışında bulunmasını diler saygılarımız sunarım” diye konuştu.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.02.2025
19:58
Bingöl`de tıp fakültesi kurulması kararı YÖK`e sunuldu
Bingöl'de tıp fakültesi kurulması kararı YÖK'e sunuldu
Bingöl'de Tıp Fakültesi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kurulması yönünde önemli adımlar atıldığını belirten BİNSİDAP dönem sözcüsü Değişman; 'Yaşanan olumlu gelişmeleri memnuniyetle takip ediyoruz' dedi.
28.02.2025
19:31
Bingöl`de ‘Sivil Havacılık Güvenliği ve Sivil Havacılıkta Kariyer Yolculuğu` konferansı
Bingöl'de 'Sivil Havacılık Güvenliği ve Sivil Havacılıkta Kariyer Yolculuğu' konferansı
Yabancı dilin önemine dikkat çekilen konferansta, kariyer planlamasında önemli tavsiyeler paylaşıldı: 'Okumadan, çalışmadan, azim ve kararlılık göstermeden, sadece dua ederek başarıya ulaşamazsınız.' Konferansta, özel güvenlik personel alımlarında yakın gelecekte yaşanacak değişimin de sinyalleri aktarıldı.
28.02.2025
17:14
Bingöl taraftarının tribün yasağı kaldırıldı
Bingöl taraftarının tribün yasağı kaldırıldı
Pazar günü Şırnak Petrolspor ile deplasmanda karşılaşacak olan 12 Bingölspor'un taraftarına getirilen tribün yasağı, Bingöl Valiliği, milletvekilleri, kamu kurumları ve iki kulüp yönetiminin girişimiyle kaldırıldı.
28.02.2025
16:52
Havale ve EFT`de sistem değişiyor!
Havale ve EFT'de sistem değişiyor!
BDDK, dijital dolandırıcılığı önlemek için havale ve EFT işlemlerinde 'çift aşamalı doğrulama' sistemini devreye alıyor. 1 Mart itibarıyla bazı bankalarda başlayacak olan uygulama, SMS onayıyla ek güvenlik sağlayacak ve tüm bankalar için zorunlu hale gelecek.
28.02.2025
15:49
Bingöl`de pazarda hırsızlık yapan 5 şüpheli yakalandı
Bingöl'de pazarda hırsızlık yapan 5 şüpheli yakalandı
Bingöl'de semt pazarında yaşanan hırsızlık olayıyla ilgili 5 şüpheliyi yakalayan polis ekipleri, ele geçirilen ziynet eşyaları ve parayı sahibine teslim etti.
28.02.2025
15:44
Karlıovalı Şair Eroğlu`nun ilk şiir kitabı okuyucuyla buluştu
Karlıovalı Şair Eroğlu'nun ilk şiir kitabı okuyucuyla buluştu
Karlıova ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki genç Şair Osman Eroğlu, bugüne kadar kaleme aldığı şiirlerini 'Çınaraltı Yağmurları' adıyla kitaplaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın