4 saat süren eylemde, esnaflar dükkânlarını kapatırken, sanayi girişini de araçlarla kapattı. Bingöl-Muş yolunun 5. kilometresinde bulunan Bingöl Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren esnaflar, sanayi yolunu trafiğe kapattı. Araçlarla trafiği kapan esnaflar Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp'ın gelip sorunlarını dinlemesini ve çözmesini istediklerini dile getirdi. Esnaflarla, belediye arasında arabulucuk yapan Bingöl Emniyet Müdürü Yardımcısı Konuralp Kalelioğlu, esnafın taşkınlık yapmaması konusunda uyarılarda bulundu. Belediye yetkilileri ile görüşme isteğini yerine getireceğini ifade eden Kalelioğlu daha sonra Belediye Başkanlığı'na gidip sanayi esnafının sıkıntılarını iletti. Olay yerine gelen Kalelioğlu,”bana söylediğiniz sıkıntıları Belediye Başkanlığına ilettim. Size yardımcı olacaklarına dair bana söz verdiler” dedi.
Kalelioğlu, belediye başkan yardımcıları Bahri Keskin ve Muhittin Bukan'ı eylemcilerle buluşturdu. Kısa süren bir tartışmanın ardından Kalelioğlu'nun hakemliğinde esnaflar ikna edildi. Esnaflara bu işin takipçisi olacağını belirten Kalelioğlu,”Söz konusu olan yere artık çöp dökülmeyecek. Yolunuz on beş gün içerisinde yapılacak ve çöp dökülen yere artık çöp dökmeyecek. Bundan böyle çöp döken araçları da bağlanacaktır” dedi.
Anlaşma yapıldıktan sonra sanayi esnafı eyleme son verdi.
Sanayi esnafı, sanayi içi yolların yapılmasını ve sanayi yakınına çöp dökülmemesini isterken, belediye yetkilileri de söz konusu yere çöp dökülmeyeceğini ve sanayi içi yolların en kısa sürede asfaltlanacağını ifade ettiler. Eylemde sıcaktan bunalan esnaf soluğu araba altlarında, ağaç gölgeliklerinde ve başlarına gazete koyarak sıcaktan korunmaya çalıştılar.
Sabah saat 08.00'de başlayan eylem tarafların anlaşmasıyla olaysız sona erdi.