KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Sanayi esnafı kepenk kapattı

Bingöl Küçük Sanayi Sitesi esnafı, sanayi içi yolların asfaltlanması ve sanayi yakınındaki çöp alanının kaldırılması için eylem yaptı.  

Sanayi esnafı kepenk kapattı
05 EYLÜL 2008 CUMA 11:59
0
2279
0
AA aa
4 saat süren eylemde, esnaflar dükkânlarını kapatırken, sanayi girişini de araçlarla kapattı. Bingöl-Muş yolunun 5. kilometresinde bulunan Bingöl Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren esnaflar, sanayi yolunu trafiğe kapattı. Araçlarla trafiği kapan esnaflar Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp'ın gelip sorunlarını dinlemesini ve çözmesini istediklerini dile getirdi. Esnaflarla, belediye arasında arabulucuk yapan Bingöl Emniyet Müdürü Yardımcısı Konuralp Kalelioğlu, esnafın taşkınlık yapmaması konusunda uyarılarda bulundu. Belediye yetkilileri ile görüşme isteğini yerine getireceğini ifade eden Kalelioğlu daha sonra Belediye Başkanlığı'na gidip sanayi esnafının sıkıntılarını iletti. Olay yerine gelen Kalelioğlu,”bana söylediğiniz sıkıntıları Belediye Başkanlığına ilettim. Size yardımcı olacaklarına dair bana söz verdiler” dedi.


Kalelioğlu, belediye başkan yardımcıları Bahri Keskin ve Muhittin Bukan'ı eylemcilerle buluşturdu. Kısa süren bir tartışmanın ardından Kalelioğlu'nun hakemliğinde esnaflar ikna edildi. Esnaflara bu işin takipçisi olacağını belirten Kalelioğlu,”Söz konusu olan yere artık çöp dökülmeyecek. Yolunuz on beş gün içerisinde yapılacak ve çöp dökülen yere artık çöp dökmeyecek. Bundan böyle çöp döken araçları da bağlanacaktır” dedi.

Anlaşma yapıldıktan sonra sanayi esnafı eyleme son verdi.

Sanayi esnafı, sanayi içi yolların yapılmasını ve sanayi yakınına çöp dökülmemesini isterken, belediye yetkilileri de söz konusu yere çöp dökülmeyeceğini ve sanayi içi yolların en kısa sürede asfaltlanacağını ifade ettiler. Eylemde sıcaktan bunalan esnaf soluğu araba altlarında, ağaç gölgeliklerinde ve başlarına gazete koyarak sıcaktan korunmaya çalıştılar.






Sabah saat 08.00'de başlayan eylem tarafların anlaşmasıyla olaysız sona erdi.



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın