KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Saldırının aydınlatılmasını istiyoruz

Doğu ve Güneydoğu bölge Baroları Suruç'a giderek patlamanın yaşandığı alanda inceleme yaptı.

Saldırının aydınlatılmasını istiyoruz
22 TEMMUZ 2015 ÇARŞAMBA 22:55
0
2039
0
AA aa

 Doğu ve Güneydoğu bölge baroları Suruç'a gelerek, patlamanın yaşandığı alanda inceleme yaptı. 16 baro adına ortak açıklama yapan Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe saldırıyı kınayarak, "Gerçekleştirilen bu saldırının, doğrudan Kürtlerin Rojava'daki kazanımlarını hedef aldığına kuşku yoktur. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Saldırının her yönü ile bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz." dedi.

Adıyaman, Bingöl, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa, Van, Ağrı, Bitlis, Iğdır, Muş, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Kars, Siirt ve Tunceli baro başkanları Suruç'a gelerek, patlama alanına karanfiller bıraktı. Bölge baroları adına ortak basın açıklaması gerçekleştiren Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, saldırın hiçbir mantık ve gerekçe ile açıklanamayacağını söyledi. Basın açıklamasın yapıldığı sırada vatandaşlar, 'Katil Erdoğan, İşbirlikçi AKP', 'Anaların gözyaşı Erdoğan'a mezar olacak' şeklinde sloganlar attı.

Saldırının doğrudan Kürtlerin Rojava'daki kazanımlarını hedef aldığına dikkat çeken Delebe, şunları kaydetti: "Başta Adıyaman olmak üzere Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Hatay'da IŞİD'e ait hücre evlerinin bulunduğu bilinmektedir. Öğrenci evlerine, siyasetçilere ve hatta basın mensuplarına yönelik pek çok baskın gerçekleştirilirken, bütün uyarılarımıza ve çağrılarımıza rağmen emniyet birimlerinin bu teröristlere ve hücre evlerine karşı gerçekleştirdikleri bir operasyona şahit olmadık. DAİŞ'in sınır hattında getirdiği oluşum, hükümette hiçbir rahatsızlık yaratmadı. Biz bölge baroları olarak bu saldırıyı destekleyen zihniyeti şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Saldırının her yönü ile bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz."

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ise "Acımız çok büyük, genç insanlarımızı vahşi bir şekilde kaybettik. Bu saldırıyı gerçekleştiren vahşiler şunu bilsinler ki Kürt toplumu ve insanlık bu vahşi şiddete boyun eğmeyecektir. İnsanlığın ortak aklı ve sağduyusu bu barbarlığa asla boyun eğmeyecektir." şeklinde açıklamada bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın