KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mart 2025 Çarşamba
°C

Sahtekar dilenciler!

Bingöl’de sahte evrak düzenleyerek vatandaşların kapısını çalan dilenciler, hazırladıkları sahte evrakla yardım toplamaya çalışıyor. Hacettepe Üniversitesi adına daktiloyla dilekçe yazıp, dilekçenin en altına da ayakkabı boyasıyla mühür basan dilencilerin, dilekçedeki imla ve yazım hataları ise gözden kaçmıyor!

Sahtekar dilenciler!
08 OCAK 2015 PERŞEMBE 21:10
0
3400
0
AA aa

Halkın manevi duygularını suiistimal ederek para toplayan dilenciler, Bingöl'de bir ilke imza attı. Daha önce sahte evrak düzenleyerek, cami ve kanser hastalarına para topladıklarını ileri sürerek halkı soyan sözde dilenciler, yazılı ve görsel medyada deşifre edilen yöntemlerine yenilerini ekliyor.

Daha önce çeşitli gerekçelerle halkın karşısına çıkan dilenciler, son geliştirdikleri yöntemle adeta bir ilke imza attı.

AYAKKABI SÜNGERİYLE MÜHÜR YAPTILAR

Bingöl'de yeni bir yöntem denemek isteyen dilenciler, ellerinde daktiloyla yazılmış yardım dilekçesiyle vatandaşların kapısını çaldı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji servisinde yardıma muhtaç hastalarının olduğunu beyan eden dilenciler, vatandaşları ikna etmek için üniversite adına bir dilekçe yazdı.

Hastaya boğaz kanseri teşhisi konduğunu ve masrafları karşılayacak maddi durumunun bulunmadığı için Türkiye'nin çeşitli illerinde yardım topladıklarını ileri süren dolandırıcılar, Hacettepe Üniversitesi adına yazılmış ve altında ayakkabı boyası süngeriyle yapılmış mühür bulunan dilekçeyle vatandaşları ikna etmeye çalıştı.

VAY CAHİLLER

Halkı ikna etmek için dilekçenin en altında bir doçent ve birde doktorun adını yazan dolandırıcılar, dilekçede yaptıkları imla ve yazım hatalarıyla yakayı ele verdi.

Cahilce yazılmış dilekçenin içeriği şöyle; “Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi yatmakta olan hastamız boğaz kanseri teşhisi Faysal Yastırmak ile ilgili konusudur. Bu şehsin yedi nüfusu bulunmaktadır. Yardıma muhtaçtırlar. Kendisi ve ailesi mağdur ve perişan vaziyettedir. Ailesinin geçimini temin edecek ve hastalık masraflarını karşılayacak hiçbir imkanı yoktur. Hasta Faysal Yastırmak yardıma muhtaç bir vatandaştır. Gerekli yardımın yapılmasını rica ederiz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.03.2025
00:50
Bingöllü iki kardeş sokak ortasında katledildi
Bingöllü iki kardeş sokak ortasında katledildi
Zanlı Polis Merkezine giderek teslim oldu. Ölen iki kardeşin cenazesi, otopsi işlemleri için Adana Adli Tıp kurumuna kaldırıldı.
04.03.2025
15:46
Bingöl`de `Deprem ve İnsan` paneli
Bingöl'de 'Deprem ve İnsan' paneli
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Deprem ve İnsan Paneli'nde, deprem öncesi ve sonrası alınması gereken tedbirler ele alınacak.
04.03.2025
15:19
Bingöl`de 12 adrese eş zamanlı baskın! 5 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 12 adrese eş zamanlı baskın! 5 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti' suçunu işleyen 5 şüpheli tutuklandı.
04.03.2025
15:17
Karlıova`da Mart kapıdan baktırdı….
Karlıova'da Mart kapıdan baktırdı….
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dün aksamdan itibaren etkili olan kar yağışı, hayatı adeta durma noktasına getirdi. Çatılardan kar birikintilerinin düştüğü ilçede eğitime bir gün ara verilirken, belediye ekipleri kar birikintilerini temizlemek için çalışma başlattı.
04.03.2025
15:17
Becerekli:
Becerekli: 'Yardımlarınızda aracı olmaya talibiz'
Ramazan vesilesiyle yapılacak yardımlarda engelli bireylerin göz ardı edilmemesini isteyen Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli; 'Emanetlerinizi ihtiyaç sahibi ailelerimize en şeffaf şekilde ulaştırmayı kendimize bir borç biliyoruz'
04.03.2025
03:30
Bingöl Belediyesi`nden günlük 2 bin kişiye iftar yemeği
Bingöl Belediyesi'nden günlük 2 bin kişiye iftar yemeği
Ramazan ayı boyunca Bingöl Belediyesi yemekhanesinde günde 2 bin kişiye 4 çeşit yemekten oluşan iftar menüsü ikram edilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın