KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Şubat 2025 Cuma
°C

Sağlıkta toplu açılış

Bingöl merkez 1 Nolu Sağlık Ocağı, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile 2 adet ambulans, düzenlenen törenle hizmete açıldı.  ‘14 Mart Tıp Bayramı'nda gerçekleştirilen açılışlara katılım yoğun oldu.

Sağlıkta toplu açılış
15 MART 2008 CUMARTESİ 10:31
0
1522
0
AA aa
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan düzenleme ve değişikliklerle 24 saat hizmet vermeye hazır hale getirilen Merkez 1 Nolu Sağlık Ocağı ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ve Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 3 ambulanstan 2'si, Tıp Bayramı'nda düzenlenen törenle hizmete girdi.
Dün saat 13,30'da 1 Nolu Sağlık Ocağı önünde gerçekleştirilen açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Güray Alpar, Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dt. Zeki Bingöl, çok sayıda kurum amiri, davetli ve sağlık çalışanı katıldı.
İyi hizmetler temennisini dile getirerek kurdeleyi kesen Vali Balkanlıoğlu, daha sonra 24 saat hizmet verecek sağlık ocağının içerisini gezdi.
Sağlık ocağı ile ilgili İl Sağlık Müdürü Dt. Zeki Bingöl yaptığı açıklamada, 24 saat kesintisiz hizmet verecek olan sağlık ocağının, mevcut hastanelerin yükünü hafiflettiğini söyledi. Normal acil vakalar için sağlık ocağının hizmet vereceğini, kanamalı ve diğer önemli acil vakalarla ilgili müdahalenin Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde gerçekleştirileceğini aktaran Bingöl: “Daha önce normal bir sağlık ocağı olarak hizmet veren 1 Nolu sağlık ocağında, yapılan yeniliklerle beraber daha iyi ve güler yüzlü 24 saat hizmet verilecek. Uydukent Sağlık Ocağı'nda yapacağımız çalışmaların ardından orda da 24 saat kesintisiz hizmet verilecek. 2 sağlık ocağımız acil müdahaleler için yeterli seviyededir” dedi.
Bingöl, 1 Nolu Sağlık Ocağı'nın depremde hasar görmeyen tek kamu binası olduğunun altını da çizdi.
Ambulansların ilk şoförü Balkanlıoğlu oldu
İl Sağlık Müdürü Bingöl'ün bilgi aktarımının arından Vali Balkanlıoğlu yanında bulunanlara dönerek ‘Hizmet alamıyorum diyen var mı? Şikâyeti olan var mı?' diye sordu. Kimseden ses çıkmayınca Vali Balkanlıoğlu, ‘Deme ki beklentilere cevap veriliyor. Herkes memnun' dedi.
Sağlık ocaklarının 24 saat kesintisiz hizmet vereceğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu: “Doktor bakımından Bingöl çok iyi bir konumda. Bu yeniliklerle sağlıkta daha kaliteli hizmetler yapılacak” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı tarafından Bingöl'e gönderilen 2 adet 4x4 ambulansın da açılışını yapan Vali Balkanlıoğlu, daha sonra ambulanslara binerek direksiyona geçti.
Tam teşekküllü ambulansların Bingöl'de kullanılacağını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, gerektiğinde ambulansların içinde ameliyatların dahi yapılabilineceğini kaydetti.
1 adet paletli ambulansın da Kiğı ilçesine gönderildiği belirtildi.
Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin açılışı yapıldı
1 Nolu Sağlık Ocağı ve ambulansların açılışının arından Vali Balkanlıoğlu ve beraberindekiler, sağlık alanında yapılan yenilikler kapsamında Düzağaç bölgesine (Köyhizmetleri 2. Kapı) taşınan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin açılışına katıldılar.
Açılışın ardından binayı dolaşan Vali Balkanlıoğlu, buradaki yenilikler ve çalışmalar hakkında da bilgi edindi.
10 hekimin görev yaptığı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde mesai saatleri içerisinde hizmet verilecek.
 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.02.2025
19:32
Hesarek`e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Hesarek'e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Bingöl'de Üniversite Termal Tesisinin ardından bir kapatma kararı da Hesarek Kayak Merkezi için verildi. Türkiye'deki birçok tesis için verilen karardan etkilenen Hesarek'te yatılı konaklama ile teleferik ve telesiyej sistemi kapatıldı. Kafeterya ve acemi pisti açık olacak.
07.02.2025
18:11
Bingöl`de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeni ile 77 köy yolu ulaşıma kapandı.
07.02.2025
14:17
Bingöl`de ‘İŞKUR Gençlik Programı` sözleşmesi imzalandı
Bingöl'de 'İŞKUR Gençlik Programı' sözleşmesi imzalandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), devlet üniversiteleriyle birlikte öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda öğrencilere bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı'nı başlattı. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı.
07.02.2025
13:59
Termal Tesis Konusu ‘Bürokratik Krize` mi dönüştürülüyor?
Termal Tesis Konusu 'Bürokratik Krize' mi dönüştürülüyor?
Hijyen noktasında eleştirilerin odağındaki Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi'nin 15 gün süreyle kapatılması bürokratik krizi tetikledi. Üniversite kanadı bunu 'Rektörü yıpratma' olarak yansıtırken, kamuoyu ise kapatma kararı nedeniyle Valiyi takdir ve tebrik ediyor. Yorumlar ise karşılıklı suçlama ve savunma odaklı sürüyor! İşin aslı ne? Kim ne yapmak istiyor?
07.02.2025
12:32
Bingöl Üniversitesi`nden termal tesisleri için ‘sıkı tedbir` vurgusu!
Bingöl Üniversitesi'nden termal tesisleri için 'sıkı tedbir' vurgusu!
Tesisteki hijyen sorununa dair alınan yeni kararları duyuran Bingöl Üniversitesi, 'Bu tür durumların önlenmesine dair radikal tedbirler almış bulunuyor ve bu tedbirleri kararlılıkla devam ettireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz' açıklamasında bulundu. Alınan tedbirler is şöyle sıralandı;
07.02.2025
12:01
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 8 tabanca, av tüfeği fişek ve mermi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın