KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mart 2026 Perşembe
°C

Sağlıkta çalışan kadın mağdur

Çalışma hayatında kadına yönelik şiddetin en sık rastlandığı kurumlar arasında hastaneler geliyor. Acil servisler ise mağduriyetin en çok yaşandığı birim.

Sağlıkta çalışan kadın mağdur
08 MART 2011 SALI 09:28
0
3011
0
AA aa

Sağlık-Sen'in 8 Mart Çalışan Kadınlar Günü sebebiyle sağlık kurumlarında çalışan kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla, açıkladığı araştırma sonucu çarpıcı sonuçlar içeriyor. 

Sağlık-Sen'in 12 bölgede gerçekleştirdiği ankete katılan kadın çalışanların yüzde 90'ı işi nedeniyle çocuklarına vakit ayıramadıklarından, yüzde 85'i aile ve sosyal hayatının kısıtlandığından yakınıyor. Yüzde 79'u mesleğini yerine getirirken yoğun stres yaşıyor. Yüzde 77'si çok fazla nöbet tutmalarının iş performanslarını olumsuz etkilediğini düşünüyor. Kadın çalışanların yüzde 76'sı uğradıkları şiddetin kaynağı olarak hasta ve yakınlarını görüyor. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 61'i sözel, yüzde 36'sı psikolojik şiddetle karşılaştığını belirtiyor.

"24 saat halka hizmet eden kadın çalışanların, 8 Mart'ta dahi bir hasta yakını tarafından şiddete uğramamasının hiçbir garantisi yok" diyen Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, çalışan kadınlar gününde sağlıkta yaşanan şiddete dikkat çekti.

Sağlık hizmetlerinin aksamadan yürütülmesinde en büyük katkıyı kadın çalışanların sağladığını belirten Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Hant, "Kadın çalışanlar yetersiz istihdama bağlı olarak yaşadığı ağır iş yükünden kurtarılmalı, büyük bir stres kaynağı haline dönüşen şiddete karşı çalışma güvenlikleri sağlanmalı, aile ve sosyal hayatta onları rahatlatacak tedbirler alınmalıdır" dedi.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.03.2026
21:32
Karlıova`da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Karlıova'da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan toplam 232 konuttan 229'unun hak sahibi için noter kurası çekilecek. Kura çekimi 31 Mart 2026'da gerçekleştirilecek.
26.03.2026
21:20
Bingöl`de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de hayvancılığa nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce açılacak kurs için başvurular başladı. Eğitimler Nisan ayında gerçekleştirilecek.
26.03.2026
20:25
Vali Çelik`ten Bingöl Basın Konseyi`ne İade-İ Ziyaret
Vali Çelik'ten Bingöl Basın Konseyi'ne İade-İ Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Cahit Çelik, basının sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı kalmasının önemine dikkat çekti; 'Popülizm ve etkileşim odaklı değil, doğru ve sorumlu yayıncılık ilkesiyle hareket edilmesi kıymetlidir' dedi.
26.03.2026
18:07
Kiğı`da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Kiğı'da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için ihale süreci tamamlandı. 119 milyon TL'lik projeyle bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek.
26.03.2026
17:10
Karayolları 8. Bölge`de Görev Değişimi
Karayolları 8. Bölge'de Görev Değişimi
Bingöl'ün de sorumluluk alanında olduğu Elâzığ merkezli Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nde görev değişimi yaşandı. Yusuf Güneş Bursa'ya atanırken, yerine Suat Cüre getirildi.
26.03.2026
16:30
Bingöl`de Kaybolan El Sanatları Yeniden Canlandırılıyor
Bingöl'de Kaybolan El Sanatları Yeniden Canlandırılıyor
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatlar için kurs açıyor. Usta isimlere çağrı yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın