KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Eylül 2026 Pazartesi
°C

Sağlıkta çalışan kadın mağdur

Çalışma hayatında kadına yönelik şiddetin en sık rastlandığı kurumlar arasında hastaneler geliyor. Acil servisler ise mağduriyetin en çok yaşandığı birim.

Sağlıkta çalışan kadın mağdur
08 MART 2011 SALI 09:28
0
3508
0
AA aa

Sağlık-Sen'in 8 Mart Çalışan Kadınlar Günü sebebiyle sağlık kurumlarında çalışan kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla, açıkladığı araştırma sonucu çarpıcı sonuçlar içeriyor. 

Sağlık-Sen'in 12 bölgede gerçekleştirdiği ankete katılan kadın çalışanların yüzde 90'ı işi nedeniyle çocuklarına vakit ayıramadıklarından, yüzde 85'i aile ve sosyal hayatının kısıtlandığından yakınıyor. Yüzde 79'u mesleğini yerine getirirken yoğun stres yaşıyor. Yüzde 77'si çok fazla nöbet tutmalarının iş performanslarını olumsuz etkilediğini düşünüyor. Kadın çalışanların yüzde 76'sı uğradıkları şiddetin kaynağı olarak hasta ve yakınlarını görüyor. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 61'i sözel, yüzde 36'sı psikolojik şiddetle karşılaştığını belirtiyor.

"24 saat halka hizmet eden kadın çalışanların, 8 Mart'ta dahi bir hasta yakını tarafından şiddete uğramamasının hiçbir garantisi yok" diyen Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, çalışan kadınlar gününde sağlıkta yaşanan şiddete dikkat çekti.

Sağlık hizmetlerinin aksamadan yürütülmesinde en büyük katkıyı kadın çalışanların sağladığını belirten Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Hant, "Kadın çalışanlar yetersiz istihdama bağlı olarak yaşadığı ağır iş yükünden kurtarılmalı, büyük bir stres kaynağı haline dönüşen şiddete karşı çalışma güvenlikleri sağlanmalı, aile ve sosyal hayatta onları rahatlatacak tedbirler alınmalıdır" dedi.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.09.2026
10:12
Bingöl Umut Kervanı`ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı'ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı Derneği, ağustos ayında 172 aileye 473 bin 199 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Dernek, yurt dışı ve Filistin-Gazze'ye de 722 bin 699 TL yardım yaparken, ay boyunca gerçekleştirilen toplam yardım 1 milyon 195 bin 898 TL'ye ulaştı.
07.09.2026
09:36
Bingöl`de kamyonet şarampole yuvarlandı: 3 yaralı
Bingöl'de kamyonet şarampole yuvarlandı: 3 yaralı
Bingöl-Sancak yolu Kadran köyü mevkiinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonetin şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişi yaralandı.
07.09.2026
08:49
Okul masrafları Bingöl`de aileleri zorluyor: Eğitim gideri 7 bin TL`ye dayanıyor
Okul masrafları Bingöl'de aileleri zorluyor: Eğitim gideri 7 bin TL'ye dayanıyor
Bingöl Eğitim Sen Başkanı Murat Korlaelçi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde artan kırtasiye, kıyafet, çanta, ayakkabı ve ulaşım giderlerine dikkat çekerek, 'Çocukların eğitim hakkı ailelerin ekonomik gücüne bırakılamaz' dedi.
07.09.2026
08:47
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince gerçekleştirilen uygulama ve operasyonlarda toplam 365,43 gram esrar ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
07.09.2026
08:47
12Bingölspor`dan umut veren başlangıç
12Bingölspor'dan umut veren başlangıç
Geç kurulan kadrosuyla kısa sürede hazırlıklarını tamamlayıp İnegöl deplasmanına çıkan 12Bingölspor, 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçti. Galibiyet 90+4'te kaçsa da temsilcimiz sergilediği futbolla sezona umut verdi.
07.09.2026
08:45
Bingöl`de kuvvetli rüzgâr çatıları uçurdu
Bingöl'de kuvvetli rüzgâr çatıları uçurdu
Bingöl'de aniden etkisini artıran kuvvetli rüzgâr, bazı ev ve kurumlara ait binaların çatılarını yerinden sökerek çevreye savurdu. Olaylarda can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, bazı yapılarda maddi hasar meydana geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın