KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Şubat 2025 Cuma
°C

Sağlıkçılar kaygılı

Sağlık çalışanlarına verilen yıpranma payının verilmemesini eleştiren Kızılboğa; “2014 yılından itibaren yıpranma payı hakkında somut bir gelişme olmaması tüm sağlık çalışanlarını kaygılandırmaktadır.”

Sağlıkçılar kaygılı
12 EYLÜL 2017 SALI 02:01
0
1624
0
AA aa

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, yaptığı yazılı açıklamada, cezaevlerinde görevli infaz ve koruma memurlarına yıpranma payı imkanı sunulurken, aynı hakların sağlık camiasına tanınmadığını savundu.

Cezaevlerindeki memurların bunu hak ettiğini düşündüklerini ifade Kızılboğa; “Sayın cumhurbaşkanı söz vermesine rağmen ve bir KHK ile bile bu hak rahatça tanınabiliyorken, neden sağlık çalışanlarının 3 yıldır ısrarla bu hakkının oyalandığı açıklanmalıdır. Sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payında ipe un serilmekten vazgeçilmelidir. Son olarak kamu çalışanlarının sükûtu hayale uğratan toplu sözleşmede de yıpranma payı konusunda varılan anlaşma tabir caizse endişe vericidir. 2015 yılındaki toplu sözleşmede, yıpranma payının bilim kuruluna havale ederek iki seneyi boşa geçiren Memur-Sen'e bağlı sağlık-sen, bu seneki hizmet kolu toplu sözleşmesinde 28. Madde de yer alan ‘Sağlık kurum ve kuruluşlarında kimlerin hangi şartlarda ve süreyle fiili hizmet süresi zammından yararlanıp yararlandırılmayacağı hususunda çalışma yapılmasına karar verilmiştir' şeklindeki bir maddeyi imzalamışlardır” diye konuştu.

“SAĞLIKÇILARI MAHRUM ETME HEVESİ NEREDEN GELİYOR”

Cumuhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a küçük sitemlerde bulunan Kızılboğa; “Sayın Cumhurbaşkanı 5 yıla 1 yıl derken, KHK ile bir günde infaz memurlarına yıpranma payı verilmişken şimdi böyle bir maddeye imza atarak personeli kategorize etme, birine verip diğerini mahrum etme hevesleri nereden gelmektedir? Çok merak ediyoruz. 694 Sayılı KHK ile Ceza İnfaz Kurumu Müdürü, İdare Memuru, İnfaz ve Koruma Baş memurları, İnfaz ve Koruma Memurları ile Cezaevinde mahkûmlarla irtibat ve görev içinde olan diğer çalışanlara yıpranma payı hakkı tanınmıştır. Cezaevinde görevli herkese yıpranma payı bir ayrım yapılmadan verilmiştir. Böylesine bir örnek varken sözde yetkili sendikanın bu ayrımı yapma isteği nereden gelmektedir? Yoksa böyle bir durumun alt yapısını hazırlama görevi mi kendisine verilmiştir ki buna imza atmıştır? Biz Türk Sağlık-Sen olarak, sağlık hizmetlerinde görevli tüm çalışanlara herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan, tüm mesleklerde olduğu gibi bir yıpranma payı verilmesini istiyoruz. Daha önce yayınlanan nöbete göre yıpranma payı, 82 yıl çalışılırsa 2 buçuk yıl yıpranma payı hakkı gibi gerçekleşmesi imkânsız bir yıpranma payı istemiyoruz” dedi.

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Kızılboğa; “Bunun için mücadelemizi sürdüreceğiz. Toplu sözleşmeyi ambulansla götürüp, ilk görüşeceğiz dedikleri yıpranma payı ile ilgili kabul edilen bir maddeyi metne ekleyip çalışanın haklarını masada bırakan, masada kalan hakların bölünüp parçalanmasına da yol açacak maddeleri kabul edenleri de sağlık çalışanlarının takdirine bırakıyoruz. Tüm Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına, bunların yaptığını görün ve gereğini yapın diye sesleniyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.02.2025
18:11
Bingöl depreme ne kadar hazır? Vali Usta tek tek açıkladı
Bingöl depreme ne kadar hazır? Vali Usta tek tek açıkladı
Yapı stokundan dönüşüm çalışmalarına, çadır stokundan çadır kent alanlarına, Master planından tatbikat ve arama kurtarma ekiplerine kadar birçok konuda detay veren Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, 7 ilçe Kaymakamlığı bünyesinde olası afetlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla İlçe Afet Yönetim Merkezleri kurulduğunu vurguladı.
06.02.2025
17:56
Bingöl`de 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anıldı
Bingöl'de 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anıldı
Bingöl'de, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler anıldı. Mezarlar ziyaret edilip mevlid okutuldu, ikramlar yapıldı.
06.02.2025
17:27
Bingöl`de tarihi eser kaçakçılığı! 4 gözaltı
Bingöl'de tarihi eser kaçakçılığı! 4 gözaltı
Yakalanan şüpheli şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlemlere başlanıldığı bildirildi.
06.02.2025
16:33
Keskin:
Keskin: 'Bir an önce harekete geçilmelidir'
6 Şubat depremlerinin 2. yılına dair açıklamada bulunan Bingöl İMO Temsilcisi Keskin'den olası yeni depremler için çağrı; 'Türkiye sıradaki afeti çaresizce beklemektedir! Sorumlular bir an önce harekete geçmelidir!'
06.02.2025
15:06
Bingöl Üniversitesi Termal Tesisleri Kapatıldı
Bingöl Üniversitesi Termal Tesisleri Kapatıldı
Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi, Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'nın ziyareti sırasındaki incelemesi sonrası denetim yapıp numune alan Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce 15 gün süreyle kapatıldı.
05.02.2025
21:08
Bingöl`de hırsızlık olaylarına karışan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl'de hırsızlık olaylarına karışan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl'de ev ve işyerinde 3 ayrı hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen 6 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın