Sağlık-Sen, Türk Sağlık-Sen ve Ses sendikalarının Bingöl şube başkan ve temsilcileri, yaptıkları ortak basın açıklamasında, Bingöl Devlet Hastanesi Yenişehir Ek Binası'nın bağımsız bir hastaneye dönüştürülmesi ve yatak kapasitesinin arttırılmasını istediler.
Sağlık Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, Türk Sağlık-Sen İl Temsilcisi Muhittin Vural ve SES Bingöl İl Temsilcisi Murat Bulut, bağımsız hastane ve yatak kapasitesinin arttırılması konusunda ortak tavırlarını şu ifadelerle açıkladılar.
* Daha önce 100 yatak kapasiteli SSK Bingöl Hastanesi olarak hizmet vermekte iken, 2003 yılında Sağlık Bakanlığı'na devredilip 2004 yılına kadar Yenişehir Devlet Hastanesi olarak hizmet veren ve ardından Bingöl Devlet Hastanesine bağlı ek bina olarak halen hizmet veren birimin öncelikli yeni bir hastane olarak (Yenişehir Devlet Hastanesi) hizmete açılması gerekmektedir. Mevcut olan binanın alet, cihaz ve ekipman bakımından herhangi eksiği yoktur. Buna mukabil personeli de mevcuttur. Burada yapılacak olan mevcut şartları zorlayarak mecburi hizmet kurasından ilimize doktor atamalarını yapmaktadır. Gerek siyasi, gerek sağlık bakanlığı bürokratlarından ilimiz adına sivil toplum inisiyatifi olarak yardım ve desteklerini bekliyoruz.
* Yenişehir ek binası, bulunduğu mahal itibari ile ilimizin coğrafik ve stratejik bir konuma sahiptir. Şöyle ki, olası bir deprem esnasında şehir merkezini Düzağaç mevkiine bağlayan köprünün yıkılması düşünüldüğünde ne kadar önem arz ettiği anlaşılacaktır.
* İlimiz ilçeler dahil toplam yataklı tedavi kurumu yatak kapasitesi 2008 yılı itibari ile 633 yataktır. İlimiz nüfusu baz alındığında 251.000/633=396.52 kişiye bir yatak düşmektedir. Mevcut yatak kapasitemizin yetersiz olduğu aşikârdır. Olası bir afet veya pandemik bulaşıcı hastalığın yayılmasında, son zamanlarda kuş gribi gibi vakaların ortaya çıkması yatak kapasitemizi yükselmemiz gerektiği yönünde istatiski veriler ortadadır.
* Bizler memur sendikaları olarak ilimizde yapılmış, yapılacak ve yapılması düşünülen her türlü hayırlı hizmetin yanında olacağımızı, sivil toplum örgütleri olarak doğruların yanında olacağımızı, taahhüt ederiz.
BingolOnline/Bingöl Kent Haber