KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ocak 2026 Perşembe
°C

Sağlık Müdürlüğüne Arsa Tahsisi

Yenişehir Mahallesinde Bingöl Belediyesine ait arsa 25 yıllığına İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edildi.

Sağlık Müdürlüğüne Arsa Tahsisi
03 AĞUSTOS 2021 SALI 17:02
2
2721
0
AA aa

Bingöl'deki sağlık tesislerinin planlanması, proje, ihale ve inşaat çalışmaları devam ediyor.  Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünden daha önce yapılan açıklamada Bingöl Merkez Yenişehir Mahallesinde imar planında ‘Sağlık Tesis' alanı olarak yer alan arsada ‘Aile Sağlık Merkezi' yapılacağı duyurulmuştu. Bingöl Belediye Meclisinde alınan kararla belediyeye ait olan arsanın İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisine oy birliğiyle karar verildi. Belediye Meclisinde alınan kararda şu ifadelere yer verildi:

“Bingöl Merkez  Yenişehir  Mahallesi   Ada:968 Parsel:5'te  kayıtlı toplam 2.500,05 m2'lik ve Kültür Mahallesi Ada:1413 Parsel:15'te kayıtlı toplam 2.003,14 m2'lik Belediye mülkiyetinde bulunan arsalar imar planında  "Sağlık Tesis Alanı" olarak planlandığı ve İl Sağlık Müdürlüğü  tarafından  Belediyemize verilen  30.06.2021 tarih ve E.81127300-769 sayılı yazısı ile bu taşınmazların Aile Sağlığı Merkezi Binası olarak kullanılmak amacıyla yatırım programında yer aldığından, söz konusu taşınmazların tahsisi  talep edilmiştir.  Arsa devir ve tahsis işlemi ile ilgili 5393 sayılı Belediyeler kanunu 75/d maddesi şu şekildedir. (Kendilerine ait taşınmazları asli görev ve hizmetinde kullanılmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak Mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredebilir veya süresi yirmi beş yılı geçmemek üzere tahsis edebilir. Bu taşınmaz aynı kuruluşlara kiraya da verilebilir. Bu taşınmazların tahsis amacı dışında kullanılması halinde tahsis işlemi iptal edilir. Tahsis süresi sonunda aynı esaslara göre yeniden tahsis mümkündür. Kamu Kurum ve kuruluşlarına Belediyeler, bağlı kuruluşları ve Belediye şirketlerince devir veya tahsis edilen taşınmazlar kamu konutu ve sosyal tesis olarak kullanılmaz denilmektedir. Buna göre imar planında Sağlık Tesis Alanı olarak planlanan mülkiyeti Belediyemize ait Yenişehir Mahallesi Ada:968 Parsel:5'te kayıtlı toplam 2.500,05 m2'lik ve Kültür Mahallesi Ada:1413 Parsel:15'te kayıtlı toplam 2.003,14 m2'lik taşınmazların tamamı kamu yararı doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğüne 5393 sayılı kanunun 75/d maddesine göre 25 yıllığına tahsis edilmesine oybirliği ile karar verildi.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.01.2026
15:09
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray`ı Anarken
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray'ı Anarken
Folklorun ustası, Zazaca türkülerimizin hafızası ve Bingöl'ün yaşayan arşivi; aramızdan ayrılsa da izi, sesi ve nefesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.
21.01.2026
14:53
Vali Çelik göreve başladı:
Vali Çelik göreve başladı: 'Birlikte çalışıp birlikte başaracağız
Niğde Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Cahit Çelik, kente gelerek görevine resmen başladı. Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl'ün yeni valisi Çelik; 'Bingöl'e hizmet edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız' dedi.
21.01.2026
14:04
Bingöl Üniversitesi`nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Bingöl Üniversitesi'nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'ni Webometrics sıralamasında 750–1000 bandına taşımayı hedeflediklerini, bu yükselişin ise kararlılıkla uygulanan yeni nesil üniversite vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
21.01.2026
13:40
Bingöl`de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının durmasının ardından kent genelinde ekipler, kar temizleme çalışmalarını hızlandırdı.
21.01.2026
13:28
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bayraktar; 'Basın emekçilerinin sağlık alanında avantajlı hizmetler almasına katkı sunmak, Bingöl Basın Konseyi olarak en değerli sorumluluklarımızdan biridir. DEVA Diş Kliniği ile yapılan bu iş birliğinin tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz' dedi.
20.01.2026
20:32
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
Türkiye'nin vazgeçilmez içeceği çay, en fazla Doğu ve Güneydoğu illerinde tüketiliyor. Karadeniz illeri ise listede gerilerde yer aldı. Açıklanan listede Bingöl'ün sıralaması ise şöyle oldu;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın