KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Sağlık Müdürlüğüne Arsa Tahsisi

Yenişehir Mahallesinde Bingöl Belediyesine ait arsa 25 yıllığına İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edildi.

Sağlık Müdürlüğüne Arsa Tahsisi
03 AĞUSTOS 2021 SALI 17:02
2
3316
0
AA aa

Bingöl'deki sağlık tesislerinin planlanması, proje, ihale ve inşaat çalışmaları devam ediyor.  Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünden daha önce yapılan açıklamada Bingöl Merkez Yenişehir Mahallesinde imar planında ‘Sağlık Tesis' alanı olarak yer alan arsada ‘Aile Sağlık Merkezi' yapılacağı duyurulmuştu. Bingöl Belediye Meclisinde alınan kararla belediyeye ait olan arsanın İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisine oy birliğiyle karar verildi. Belediye Meclisinde alınan kararda şu ifadelere yer verildi:

“Bingöl Merkez  Yenişehir  Mahallesi   Ada:968 Parsel:5'te  kayıtlı toplam 2.500,05 m2'lik ve Kültür Mahallesi Ada:1413 Parsel:15'te kayıtlı toplam 2.003,14 m2'lik Belediye mülkiyetinde bulunan arsalar imar planında  "Sağlık Tesis Alanı" olarak planlandığı ve İl Sağlık Müdürlüğü  tarafından  Belediyemize verilen  30.06.2021 tarih ve E.81127300-769 sayılı yazısı ile bu taşınmazların Aile Sağlığı Merkezi Binası olarak kullanılmak amacıyla yatırım programında yer aldığından, söz konusu taşınmazların tahsisi  talep edilmiştir.  Arsa devir ve tahsis işlemi ile ilgili 5393 sayılı Belediyeler kanunu 75/d maddesi şu şekildedir. (Kendilerine ait taşınmazları asli görev ve hizmetinde kullanılmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak Mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredebilir veya süresi yirmi beş yılı geçmemek üzere tahsis edebilir. Bu taşınmaz aynı kuruluşlara kiraya da verilebilir. Bu taşınmazların tahsis amacı dışında kullanılması halinde tahsis işlemi iptal edilir. Tahsis süresi sonunda aynı esaslara göre yeniden tahsis mümkündür. Kamu Kurum ve kuruluşlarına Belediyeler, bağlı kuruluşları ve Belediye şirketlerince devir veya tahsis edilen taşınmazlar kamu konutu ve sosyal tesis olarak kullanılmaz denilmektedir. Buna göre imar planında Sağlık Tesis Alanı olarak planlanan mülkiyeti Belediyemize ait Yenişehir Mahallesi Ada:968 Parsel:5'te kayıtlı toplam 2.500,05 m2'lik ve Kültür Mahallesi Ada:1413 Parsel:15'te kayıtlı toplam 2.003,14 m2'lik taşınmazların tamamı kamu yararı doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğüne 5393 sayılı kanunun 75/d maddesine göre 25 yıllığına tahsis edilmesine oybirliği ile karar verildi.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın