KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mart 2026 Perşembe
°C

Sağlık Müdürlüğüne Arsa Tahsisi

Yenişehir Mahallesinde Bingöl Belediyesine ait arsa 25 yıllığına İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edildi.

Sağlık Müdürlüğüne Arsa Tahsisi
03 AĞUSTOS 2021 SALI 17:02
2
2841
0
AA aa

Bingöl'deki sağlık tesislerinin planlanması, proje, ihale ve inşaat çalışmaları devam ediyor.  Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünden daha önce yapılan açıklamada Bingöl Merkez Yenişehir Mahallesinde imar planında ‘Sağlık Tesis' alanı olarak yer alan arsada ‘Aile Sağlık Merkezi' yapılacağı duyurulmuştu. Bingöl Belediye Meclisinde alınan kararla belediyeye ait olan arsanın İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisine oy birliğiyle karar verildi. Belediye Meclisinde alınan kararda şu ifadelere yer verildi:

“Bingöl Merkez  Yenişehir  Mahallesi   Ada:968 Parsel:5'te  kayıtlı toplam 2.500,05 m2'lik ve Kültür Mahallesi Ada:1413 Parsel:15'te kayıtlı toplam 2.003,14 m2'lik Belediye mülkiyetinde bulunan arsalar imar planında  "Sağlık Tesis Alanı" olarak planlandığı ve İl Sağlık Müdürlüğü  tarafından  Belediyemize verilen  30.06.2021 tarih ve E.81127300-769 sayılı yazısı ile bu taşınmazların Aile Sağlığı Merkezi Binası olarak kullanılmak amacıyla yatırım programında yer aldığından, söz konusu taşınmazların tahsisi  talep edilmiştir.  Arsa devir ve tahsis işlemi ile ilgili 5393 sayılı Belediyeler kanunu 75/d maddesi şu şekildedir. (Kendilerine ait taşınmazları asli görev ve hizmetinde kullanılmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak Mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredebilir veya süresi yirmi beş yılı geçmemek üzere tahsis edebilir. Bu taşınmaz aynı kuruluşlara kiraya da verilebilir. Bu taşınmazların tahsis amacı dışında kullanılması halinde tahsis işlemi iptal edilir. Tahsis süresi sonunda aynı esaslara göre yeniden tahsis mümkündür. Kamu Kurum ve kuruluşlarına Belediyeler, bağlı kuruluşları ve Belediye şirketlerince devir veya tahsis edilen taşınmazlar kamu konutu ve sosyal tesis olarak kullanılmaz denilmektedir. Buna göre imar planında Sağlık Tesis Alanı olarak planlanan mülkiyeti Belediyemize ait Yenişehir Mahallesi Ada:968 Parsel:5'te kayıtlı toplam 2.500,05 m2'lik ve Kültür Mahallesi Ada:1413 Parsel:15'te kayıtlı toplam 2.003,14 m2'lik taşınmazların tamamı kamu yararı doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğüne 5393 sayılı kanunun 75/d maddesine göre 25 yıllığına tahsis edilmesine oybirliği ile karar verildi.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
17:07
Rakip takılmasa halimiz duman!
Rakip takılmasa halimiz duman!
Lider 12 Bingölspor, sahasında konuk ettiği Kahramanmaraşspor'la 1-1 berabere kaldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, en yakın takipçisi Silifke Belediyespor'un yenilgisiyle puan farkını bir arttırarak korudu.
25.03.2026
16:56
Bingöl İHH`den Ramazan`da 10 Milyon TL`lik Yardım
Bingöl İHH'den Ramazan'da 10 Milyon TL'lik Yardım
Bingöl İHH, 2026 Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 9 milyon 810 bin TL'yi aşkın ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yardımların önemli bölümü Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
25.03.2026
14:09
Sınıfta gaz paniği! Bingöl`de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Sınıfta gaz paniği! Bingöl'de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl merkezde bir ilkokulda öğrencinin sınıfta kar spreyi sıkması sonucu gazdan etkilenen ve nefes darlığı, baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik şikayetleri görülen 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
25.03.2026
13:22
Bingöl`de 2026`ın ilk Yelıng satışı başladı
Bingöl'de 2026'ın ilk Yelıng satışı başladı
C Vitamini açısından da oldukça zengin olan ve kokusuyla bilinen Yelıng, düşük gelirli vatandaşların ve seyyar satıcıların geçim kaynağı olurken, ilk mahsuller de tezgâhlardaki yerini aldı.
25.03.2026
12:46
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde gece saatlerinde park halindeki bir otomobil kundaklandı. Mahalle sakinlerinin erken müdahalesi, yangının büyümesini önledi. Otomobil, kullanılamaz hale geldi.
25.03.2026
12:35
Türkiye`nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Türkiye'nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 1980-1985 yılları arasında görev yapan emekli okul müdürü Kazım Germiyanoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu Manisa'nın Gördes ilçesindeki baba ocağında, kırk yıl öncesine dayanan kadim dostunu ağırladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın