KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Şubat 2026 Salı
°C

Sağlık Müdürlüğüne Arsa Tahsisi

Yenişehir Mahallesinde Bingöl Belediyesine ait arsa 25 yıllığına İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edildi.

Sağlık Müdürlüğüne Arsa Tahsisi
03 AĞUSTOS 2021 SALI 17:02
2
2751
0
AA aa

Bingöl'deki sağlık tesislerinin planlanması, proje, ihale ve inşaat çalışmaları devam ediyor.  Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünden daha önce yapılan açıklamada Bingöl Merkez Yenişehir Mahallesinde imar planında ‘Sağlık Tesis' alanı olarak yer alan arsada ‘Aile Sağlık Merkezi' yapılacağı duyurulmuştu. Bingöl Belediye Meclisinde alınan kararla belediyeye ait olan arsanın İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisine oy birliğiyle karar verildi. Belediye Meclisinde alınan kararda şu ifadelere yer verildi:

“Bingöl Merkez  Yenişehir  Mahallesi   Ada:968 Parsel:5'te  kayıtlı toplam 2.500,05 m2'lik ve Kültür Mahallesi Ada:1413 Parsel:15'te kayıtlı toplam 2.003,14 m2'lik Belediye mülkiyetinde bulunan arsalar imar planında  "Sağlık Tesis Alanı" olarak planlandığı ve İl Sağlık Müdürlüğü  tarafından  Belediyemize verilen  30.06.2021 tarih ve E.81127300-769 sayılı yazısı ile bu taşınmazların Aile Sağlığı Merkezi Binası olarak kullanılmak amacıyla yatırım programında yer aldığından, söz konusu taşınmazların tahsisi  talep edilmiştir.  Arsa devir ve tahsis işlemi ile ilgili 5393 sayılı Belediyeler kanunu 75/d maddesi şu şekildedir. (Kendilerine ait taşınmazları asli görev ve hizmetinde kullanılmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak Mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredebilir veya süresi yirmi beş yılı geçmemek üzere tahsis edebilir. Bu taşınmaz aynı kuruluşlara kiraya da verilebilir. Bu taşınmazların tahsis amacı dışında kullanılması halinde tahsis işlemi iptal edilir. Tahsis süresi sonunda aynı esaslara göre yeniden tahsis mümkündür. Kamu Kurum ve kuruluşlarına Belediyeler, bağlı kuruluşları ve Belediye şirketlerince devir veya tahsis edilen taşınmazlar kamu konutu ve sosyal tesis olarak kullanılmaz denilmektedir. Buna göre imar planında Sağlık Tesis Alanı olarak planlanan mülkiyeti Belediyemize ait Yenişehir Mahallesi Ada:968 Parsel:5'te kayıtlı toplam 2.500,05 m2'lik ve Kültür Mahallesi Ada:1413 Parsel:15'te kayıtlı toplam 2.003,14 m2'lik taşınmazların tamamı kamu yararı doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğüne 5393 sayılı kanunun 75/d maddesine göre 25 yıllığına tahsis edilmesine oybirliği ile karar verildi.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
09.02.2026
14:03
Bingöl`de 8 zanlı yakalandı
Bingöl'de 8 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerince yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 zanlı yakalandı.
08.02.2026
17:54
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarının 'şans oyunları' sekmesi 3 kamu bankasının mobil bankacılık sisteminden kaldırıldı. Böylece kamu bankaları siteminden şans oyunlarına yönlendirme yapılamayacak.
08.02.2026
17:45
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, Kırıkkalespor deplasmanında 1-0 öne geçtiği mücadelede sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Maçın ardından Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan, hakem kararlarına tepki gösterirken takıma ve hedeflere olan inancın tam olduğunu vurguladı.
08.02.2026
17:22
Bingöl`de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl'de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl-Genç yolunda meydana gelen feci kazada baba ve oğul hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Kahreden kazada hayatını kaybeden baba ve oğlunun taziyesi Dik Köyü'nde kurulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın