KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ağustos 2026 Salı
°C

Sağlık Müdürlüğüne Arsa Tahsisi

Yenişehir Mahallesinde Bingöl Belediyesine ait arsa 25 yıllığına İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edildi.

Sağlık Müdürlüğüne Arsa Tahsisi
03 AĞUSTOS 2021 SALI 17:02
2
3309
0
AA aa

Bingöl'deki sağlık tesislerinin planlanması, proje, ihale ve inşaat çalışmaları devam ediyor.  Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünden daha önce yapılan açıklamada Bingöl Merkez Yenişehir Mahallesinde imar planında ‘Sağlık Tesis' alanı olarak yer alan arsada ‘Aile Sağlık Merkezi' yapılacağı duyurulmuştu. Bingöl Belediye Meclisinde alınan kararla belediyeye ait olan arsanın İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisine oy birliğiyle karar verildi. Belediye Meclisinde alınan kararda şu ifadelere yer verildi:

“Bingöl Merkez  Yenişehir  Mahallesi   Ada:968 Parsel:5'te  kayıtlı toplam 2.500,05 m2'lik ve Kültür Mahallesi Ada:1413 Parsel:15'te kayıtlı toplam 2.003,14 m2'lik Belediye mülkiyetinde bulunan arsalar imar planında  "Sağlık Tesis Alanı" olarak planlandığı ve İl Sağlık Müdürlüğü  tarafından  Belediyemize verilen  30.06.2021 tarih ve E.81127300-769 sayılı yazısı ile bu taşınmazların Aile Sağlığı Merkezi Binası olarak kullanılmak amacıyla yatırım programında yer aldığından, söz konusu taşınmazların tahsisi  talep edilmiştir.  Arsa devir ve tahsis işlemi ile ilgili 5393 sayılı Belediyeler kanunu 75/d maddesi şu şekildedir. (Kendilerine ait taşınmazları asli görev ve hizmetinde kullanılmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak Mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredebilir veya süresi yirmi beş yılı geçmemek üzere tahsis edebilir. Bu taşınmaz aynı kuruluşlara kiraya da verilebilir. Bu taşınmazların tahsis amacı dışında kullanılması halinde tahsis işlemi iptal edilir. Tahsis süresi sonunda aynı esaslara göre yeniden tahsis mümkündür. Kamu Kurum ve kuruluşlarına Belediyeler, bağlı kuruluşları ve Belediye şirketlerince devir veya tahsis edilen taşınmazlar kamu konutu ve sosyal tesis olarak kullanılmaz denilmektedir. Buna göre imar planında Sağlık Tesis Alanı olarak planlanan mülkiyeti Belediyemize ait Yenişehir Mahallesi Ada:968 Parsel:5'te kayıtlı toplam 2.500,05 m2'lik ve Kültür Mahallesi Ada:1413 Parsel:15'te kayıtlı toplam 2.003,14 m2'lik taşınmazların tamamı kamu yararı doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğüne 5393 sayılı kanunun 75/d maddesine göre 25 yıllığına tahsis edilmesine oybirliği ile karar verildi.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.08.2026
23:07
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM`den geçti
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM'den geçti
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda 468 oyla kabul edildi.
10.08.2026
23:04
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST`te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST'te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, 2026 TEKNOFEST Mimari ve Görsel Tasarım Yarışması'nda 2 bin 118 proje arasından sıyrılarak Türkiye ikinciliğini kazandı.
10.08.2026
23:03
Genç`te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç'te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç Belediyesi tarafından hayata geçirilen Murat Nehri Sahil Düzenlemesi 1. Etap Projesi'nde çalışmalar başladı. Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasındaki alan, park, seyir ve dinlenme alanlarıyla ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirilecek.
10.08.2026
23:02
Bingöl`de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl'de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu ve silah da ele geçirildi.
10.08.2026
22:42
Pir`e Hanuku`da ilk cem töreni düzenlendi
Pir'e Hanuku'da ilk cem töreni düzenlendi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bulunan Pir'e Hanuku İnanç Merkezi'nde ilk kez cem töreni gerçekleştirildi. Erzincan, Tunceli ve Yedisu'dan gelen vatandaşların katıldığı tören, yoğun ilgi gördü.
10.08.2026
22:40
Seven;
Seven; 'Türkiye Yüzyılı yürüyüşü sürecek'
AK Parti'nin kuruluşunun 25'inci yıl dönümü dolayısıyla Bingöl'de düzenlenen programda konuşan İl Başkanı Yılmaz Seven, çeyrek asırlık hizmet yolculuğunu değerlendirerek, 'İlk günkü aşkla ve aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda yürümeyi sürdüreceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın