KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Sağlık meslek lisesi bir fakülteye eşdeğerdir

Bingöl'de meslek sahibi insan sayısının artmasına yönelik çabalardan mutluluk duyduklarını belirten BİN-DER Başkanı Karasu: “Aynı ilginin kız meslek lisesi binası ve pansiyonu içinde harekete geçmesini bekliyoruz” dedi.

Sağlık meslek lisesi bir fakülteye eşdeğerdir
25 NİSAN 2008 CUMA 10:20
0
1469
0
AA aa
Sağlık Meslek Lisesi arasa probleminin çözülmesi ve pansiyon binasının yıkılmasının mutluluk verici olduğunu söyleyen Bingöl Sosyal Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, aynı arsa üzerine 16 derslikli sağlık meslek lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyon binası yapımının önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.
Bu gelişmeleri işin başından beri savunduklarını ve önerdiklerini hatırlatan Karasu, gelişmelerin sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Karasu: “‘Farklı zamanlarda: ‘Sağlık Meslek Lisesi'nin öğrenci mevcudu 152 kişidir. Bu okulumuzda bir öğretmene 8 öğrenci düşmektedir. Sayının azlığı ülkenin ekonomik kaynaklarının heba olması,  daha az sayıda çocuğumuzun sağlık alanında meslek sahibi olması demektir. Meslek Liseleri arasında istihdam olanakları en iyi olan okul Sağlık Meslek Lisesidir. Bingöl Sağlık Meslek Lisesinin öğrenci mevcudu en az 350–400 olmalıdır. Öğrenci sayısının 400 olması demek, her yıl 100 öğrencinin meslek öğrenmesi, iş olanaklarına sahip olması demektir. 100 kişinin oluşturacağı etki, katma değer büyük bir ekonomik verimlilik oluşturacaktır' şeklinde derneğimiz adına basın açıklamaları yapılmıştır” dedi.
Siyasi irade ve idari mekanizmanın konuya alaka duyduğunu ve böylece arsa sorununun çözüldüğünü belirten Karasu, bunun akabinde de 16 derslikli Sağlık Meslek Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyon yapımına karar verildiğini dile getirdi.
‘Bununla ilgili olarak kurumlar arasında protokol imzalanmıştır' diyen Karasu, şöyle devam etti.
“Meslek sahibi insan sayımızın artmasına yönelik çabalardan mutluluk duyuyoruz. 16 derslikli Sağlık Meslek Lisesinin oluşturacağı katma değer, bir fakültenin oluşturacağı katma değere eşdeğer olacaktır. Buna inanıyoruz. BİN-DER olarak bu konuya duyarlılık gösteren, sorunun çözümüne katkı sunan, 16 derslikli yeni bir Sağlık Meslek Lisesi binası ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Aynı ilginin Kız Meslek Lisesi binası ve pansiyonu içinde harekete geçmesini bekliyoruz”
 

 

 

BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
17:07
BESOB Başkanı Kurtaran:
BESOB Başkanı Kurtaran: 'Bingöl'ün parası Bingöl'de kalsın'
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Kurtaran, kentte yaklaşık 130 şubesi bulunan ulusal zincir marketlerin yerel ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, 'Aylık milyarlarca lira Bingöl'den çıkıyor. Bu para Bingöl'de kalmalı.' dedi. Kurtaran, yerel esnafa da fiyat politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.
11.07.2026
16:47
Bingöl`de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli yakalanırken, çeşitli suçlardan aranan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2026
15:39
MEB`de yönetici kadrolarına ek tazminat
MEB'de yönetici kadrolarına ek tazminat
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı'nda yönetici kadrolarında görev yapan ve belirli hizmet süresini tamamlayan öğretmenlere ek özel hizmet tazminatı verilmesinin önü açıldı. Düzenleme, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini kapsıyor.
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın