KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Şubat 2025 Cumartesi
°C

Sağlık çalışanlarına şiddet kınandı

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, sağlık çalışanlarına yönelik sözlü ve fiili saldırıları kınadı.

Sağlık çalışanlarına şiddet kınandı
25 MAYIS 2017 PERŞEMBE 02:32
0
2149
0
AA aa

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Kızılboğa, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çocuk servisinde görevli şube yönetim kurulu üyelerine yapılan saldırıyı kınadı.

Sağlık çalışanlarının her alanda şiddete maruz kaldığını belirten Kızılboğa, “Şiddete uğramadığı bir gün bile yok. Her gün memleketin her bir yerinden sağlık çalışanlarının darp edildiği haberlerini alıyoruz, televizyonlarda hastanelerde yaşanan saldırıları dehşete düşerek izliyoruz. Şiddetin önüne geçilmesi için çaba harcanmasının yerine şiddetin rutinleşmeye doğru götürüldüğü bir dönemi yaşıyoruz. Personel eksikliği nedeniyle maruz kalınan yoğun iş yükü, çalışanların özverili hizmetine karşı maruz kaldıkları tavır ve tutumlar, Şiddeti uygulayanların yaptıklarının yanına kar kalması hatta şiddet ve hakareti bir tedavi olma, öncelikle ilgilenilme biçimi olarak vatandaşın algılaması gibi bir dönem yaşanmaktadır.  Bu tür maddeler bir araya gelince de ne yazık ki olan sağlık çalışanına olmakta, şiddet, darp ve tehdit tahammül edilemez bir boyuta ulaşmaktadır. Bu durumun son örneklerinden biri de Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yaşanmış, çocuk servisinde görevli şube yönetim kurulu üyemiz hasta yakınları tarafından darp edilmiştir. Kendisi sadece hasta bilgilerini almak için soru yönelttiği hasta yakınları tarafından şiddete uğramıştır” ifadelerini kullandı.

Yetkililere sağlık personeline sahip çıkma çağrısı yapan Kızılboğa, şunları söyledi: “Çünkü şiddetin artık insan yaşamına kasteden saldırıya dönüşmeye başladığı hastanelerde bir kez daha görülmüştür ki, personel can güvenliğinden yoksun bir şekilde hizmet sürdürmektedir. Artık herkes şapkasını önüne koyup bu sorunun çözümü için bir adım atmalıdır.  Bir an önce sağlık kurum ve kuruluşlarında gerekli önlemler alınmalıdır. Güvenli ve huzurlu bir yerde görev yapmak sağlık çalışanlarının hakkıdır. Yöneticilerimiz bu konuda duyarlı olmalı, çalışanlara yapılacak bu tür saldırıların önüne geçmek veya bu saldırıları engellemek için gerekli önlemleri almalıdırlar.  Önce çalışan demeliler ve çalışanların sorunlarını çözmelidirler. Biz Türk Sağlık-Sen olarak hastanelerde sağlıkta yaşanan bu tür şiddet ve saldırı olaylarının bir an önce son bulmasını isterken, yöneticileri bir kez daha sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyor ve alçakça bir saldırıya uğrayan arkadaşımıza tekrar geçmiş olsun diyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarına uygulanana şiddettin en aza indirmesi için yapılması gereken acil tedbirlerin ve ağır yaptırımların süratle hayata geçmesini istiyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.02.2025
19:32
Hesarek`e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Hesarek'e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Bingöl'de Üniversite Termal Tesisinin ardından bir kapatma kararı da Hesarek Kayak Merkezi için verildi. Türkiye'deki birçok tesis için verilen karardan etkilenen Hesarek'te yatılı konaklama ile teleferik ve telesiyej sistemi kapatıldı. Kafeterya ve acemi pisti açık olacak.
07.02.2025
18:11
Bingöl`de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeni ile 77 köy yolu ulaşıma kapandı.
07.02.2025
14:17
Bingöl`de ‘İŞKUR Gençlik Programı` sözleşmesi imzalandı
Bingöl'de 'İŞKUR Gençlik Programı' sözleşmesi imzalandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), devlet üniversiteleriyle birlikte öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda öğrencilere bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı'nı başlattı. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı.
07.02.2025
13:59
Termal Tesis Konusu ‘Bürokratik Krize` mi dönüştürülüyor?
Termal Tesis Konusu 'Bürokratik Krize' mi dönüştürülüyor?
Hijyen noktasında eleştirilerin odağındaki Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi'nin 15 gün süreyle kapatılması bürokratik krizi tetikledi. Üniversite kanadı bunu 'Rektörü yıpratma' olarak yansıtırken, kamuoyu ise kapatma kararı nedeniyle Valiyi takdir ve tebrik ediyor. Yorumlar ise karşılıklı suçlama ve savunma odaklı sürüyor! İşin aslı ne? Kim ne yapmak istiyor?
07.02.2025
12:32
Bingöl Üniversitesi`nden termal tesisleri için ‘sıkı tedbir` vurgusu!
Bingöl Üniversitesi'nden termal tesisleri için 'sıkı tedbir' vurgusu!
Tesisteki hijyen sorununa dair alınan yeni kararları duyuran Bingöl Üniversitesi, 'Bu tür durumların önlenmesine dair radikal tedbirler almış bulunuyor ve bu tedbirleri kararlılıkla devam ettireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz' açıklamasında bulundu. Alınan tedbirler is şöyle sıralandı;
07.02.2025
12:01
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 8 tabanca, av tüfeği fişek ve mermi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın