KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

Sağlığımız tehdit altında!

3.000 sahte dişçi insanların hayatıyla oynuyor

Sağlığımız tehdit altında!
23 KASIM 2009 PAZARTESİ 00:34
0
1286
0
AA aa
Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Murat Akkaya ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, sahte diş hekiminin çektiği diş nedeniyle 8 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını kaybeden 17 yaşındaki Sinan Kahriman'ın evine taziye ziyaretinde bulundu.
Kahriman ailesine destek vereceklerini açıklayan Akkaya, Türkiye genelinde 3 bin civarında sahte diş hekimi bulunduğunu belirterek, "Diş hekimlerinin yaptıkları ihbarlar değerlendirilmiyor." dedi.
Yeşil Mahalle'de bulunan Sinan Kahriman'ın evine giden Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Murat Akkaya, acılı baba Naim Kahriman'dan yaşanılan üzücü olay hakkında bilgi aldı. Baba Kahriman, 20 lira için oğlunun öldüğünü ifade ederek, devletin kendilerine sahip çıkmasını istedi.
Baba Kahraman, "Yemedim, içmedim oğullarımı için okutmaya çalıştım. Ama 20 lira için sahte dişhekimi oğlumun canını aldı. Basın kanalıyla tüm devlet yetkililerine seslendim ama sahip çıkan olmadı. Oğlum 20 lira için öldürüldü." dedi. Anne Ayten Kahraman ise, "Oğlumu geri istiyorum. Yavrumu geri getirin" diye ağıtlar yaktı. Daha sonra söz alan Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Murat Akkaya, bu üzücü olay karşısında konuşmanın zor olduğunu belirterek, aileye destek olacaklarını kaydetti. Bu olayın takipçisi olacaklarını anlatan Akkaya, gazetecilerin sahte diş hekimleri ile ilgili sorularını cevaplandırdı.
Türkiye'de 3 bin sahte diş hekimi bulunduğunu ifade eden Akkaya, bu sorunun sadece Türkiye'de değil diğer ülkelerde de var olduğunu söyledi. Akkaya, diplomasız olarak yapılan müdahalelerin çok büyük sorunlara neden olduğunu belirterek, Türkiye genelinde diş hekimleri odalarının bu kişiler hakkında denetim yapılması için devletin kurumlarına ihbarlarda bulunduğunu, ancak sonuç alınamadığını kaydetti. Akkaya, "Sahte diş hekimlerine önceden daha az ceza veriliyordu. Şimdi ise 3-5 yıl hapis cezası veriliyor. Bu ceza paraya çevrilmiyor ve tecil edilmiyor. Bu ceza caydırıcı olmasına rağmen yine de yeterli değil. Denetimlerin sıkı yapılması lazım." diye konuştu.
Devlet'e ait ağız ve diş sağlığı kurumlarının ihtiyacı karşılayamadığını söyleyen Akkaya, 17 yaşındaki Sinan'ın para vermeden bir diş hekimine ulaşması halinde bugün hayatta olabileceğini söyledi. Akkaya, şöyle dedi:
"Devlet kendi kurumlarında ağız ve diş sağlığı hizmeti veriyor. Bunun sayısı vatandaşın ihtiyacını karşılayacak düzeyde değil. Bir vatandaş diş için devletin kurumuna gittiği zaman 120 veya 6 aya kadar beklemek zorunda kalıyor. Bu zaman içinde dişteki riskler de artıyor. Buna çözüm bulunmalı ve tedbirler alınmalı."
Sahte diş hekimleri konusuna ihbarda bulunduklarını, ancak bir sonuca ulaşamadıklarını ifade eden Akkaya, "Yaptığımız ihbarlara rağmen bu kişiler çalışmaya devam ediyor. O kadar ihbarda bulunmamıza rağmen dikkate alınmıyor ve değerlendirilmiyor." dedi.

CİHAN
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın