AK Parti Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar, Defterdarlık, Milli Eğitim ve Müftülüğü ziyaret edip hem çalışmalarla ilgili bilgi aldı, çözüm odaklı çalışmalarda destek mesajını iletti.
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı'ndan yapılan basın duyurusunda, AK Parti Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar ve İl Yönetim Kurulu üyelerinin Defterdarlık, Milli Eğitim ve Müftülüğü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldığı kaydedildi.
İl Müftüsü Mustafa Topal, depreme dayanıksız olduğu için yıkılan camilerden 6'sında yapım çalışmalarının başladığını, 1 camide ise proje büyütme nedeniyle çalışmaların yakın bir tarihte başlayacağını, kaba inşaatın yıl sonuna doğru bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Müftü Topal, 4-6 yaş grubunda 6 olan derslik sayısına 12 derslik ilave edileceğini, çift öğün eğitim verileceğini, yeni camiiler ve mahallelerde devam eden Kuran Kurslarında da 4-6 yaş çocuklarımıza eğitim verileceğini belirtti.
Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinde yeni eğitim öğretim yılını tebrik eden AK Parti İl Başkanı Sağlar, Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel'den kurum faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yücel şu bilgileri paylaştı: “Kapalı olan 26 Köy Okulu'nu açtık. 30 köy okulunu onardık. 11 Anaokul, Meslek ve Anadolu Liseleri'nde onarım çalışmaları yaptık. Temel Eğitimde toplamda 75 okul onarıldı. Ücretsiz Ders Kitaplarımız hazır. Bunun yanında bu yıl ilk defa yardımcı kaynakları da ücretsiz bir şekilde dağıtacağız. 400 bin yardımcı kaynağı öğrencilerimize ücretsiz teslim edeceğiz. Kuruca Köyümüzde Köy Yaşam Merkezi kuruyoruz. İçerisinde okuma, yazma, halk eğitim kursları, sağlık evi, siyer, trafik parkuru, anaokulu gibi Türkiye'de ilk olacak bir uygulamayı hayata geçireceğiz. Açılışa Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer'in gelmesini bekliyoruz. Bingöl üniversite yerleştirmede 68. Sıradan 42'e yükseldi. Yarışmalarda Türkiye ve Dünya'da başarılar ve şampiyonluklar almaya başladık.” Şeklinde bilgiler verdi.
AK Parti İl Başkanı Sağlar, eğitim alanında sağlanan başarıda fiziksel yapının iyileştirilmesi, öğretmen sayısındaki artış, sportif faaliyetler, barınma gibi merkezi hükümet yatırımlarının ve Milletvekillerinin katkılarının büyük etkisi olduğunu söyledi.
AK Parti heyeti son olarak İl Defterdarı Mehmet Ay'a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.
Bize ne,? Bu ziyaretin halka ne faydası var ki bunu haber konusu yapıyorsunuz? Siyasetçi dedin mi taziyeyle düğünle bürokratik ziyaretlerle haber konusu olmaz, hizmetleriyle haber konusu olur. İlkel kalmış topluluklarda maalesef bu tip sıradan şeyler bile haber konusu olabiliyor. Bingöl medyası bu konuda özeleştiri yapmali.. e daha yeter ya, banane bu ziyaretin bana bir vatandaş olarak ne gibi faydası olabilir? Medya ahlakına bile uygun değil bu tarz haberler..
bingölün güzel yanlarını yansıtan bir Allahın kulu yok mu. Biz ne ara böyle olduk. Her şey eleştirilir mi.kurum müdürlerini ziyaret etmiş,onlar gidiciymiş.yazık yazık.
Ak partiyi bingölde bitirdiniz..Sen birgün bir esnafı gezdinmi il başkanı olarak..Kurum müdürünü gezeceğine önce esnafı ziyaret etseydin..O kurum müdürü 2 yıl sonra yok gittikten sonrada senide bingölüde unutur..Önce halkın içine girmen gerekir..Tek başına bir esnafı gezmedin bugüne kadar...Diyorum yine sizler BİNGÖL de AK PARTİYİ bitidirniz..Ama şunu unutmayın sadık oylarla ayakta AK PARTİ..Sizlerler değil...
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
25.08.2026
03:05
Alpay'dan okul alışverişinde 'yerel esnaf' çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilere çağrıda bulunarak, okul alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesini istedi. Alpay, 'Alışverişimizi yerel esnafımızdan yapalım, Bingöl kazansın' dedi.
25.08.2026
03:03
Sütaş, Bingöl'de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş'ın Bingöl Entegre Tesisleri'nde doğrudan çalışan sayısı 1.006'ya ulaştı. Çalışanların yüzde 94'ünün Bingöl ve çevre illerden olduğu belirtilirken, yatırımın bugüne kadar kentte oluşturduğu toplam değer 202,5 milyon dolara ulaştı.
25.08.2026
03:01
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nin kentin önemli değerlerinden Bingöl balının tanıtımı için yaptığı destek çağrısına ilk yanıt Bingöl Belediyesi, Miliamall ve Piesta AVM ile yerel radyolardan geldi. Tanıtım çalışmaları dijital ekranlar ve radyo yayınları üzerinden yürütülecek.
25.08.2026
03:00
FAST'ta limit yükseliyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST sistemindeki işlem limitlerini 26 Ağustos itibarıyla artırıyor. Para transferleri ve 'Ödeme İste' işlemlerinde limit 300 bin TL'ye çıkarken, FAST-TR Karekod ile iş yeri ödemelerinde de üst limit 300 bin TL olacak.
25.08.2026
02:59
MEB'den 81 ile 'Milli Dayanışma' genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde 81 ile genelge gönderdi. Genelge kapsamında okullarda milli birlik, beraberlik, anayasal vatandaşlık ve 'kardeşlik hukuku' temalı etkinlikler düzenlenecek. Çalışmalar eğitim yılının ilk haftasıyla sınırlı kalmayacak, yıl boyunca sürdürülecek.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın