KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Sadece istiyoruz!

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 10 yeni üniversite kurulması için çalışma başlattıklarını belirterek, “Böylece üniversitesi olmayan sadece 16 il kalacak” dedi. Yıllardır üniversite kurulmasının istendiği Bingöl'de talepler sadece sözde kaldığı için yine 16 il arasında kalacağız.

Sadece istiyoruz!
21 AĞUSTOS 2006 PAZARTESİ 11:12
0
1639
0
AA aa
İlk olarak 15 il'e 15 yeni üniversite kurulması için adım atan hükümet, bu kez 10 il'e daha üniversite kurmayı planlıyor.

Geçen günlerde Van'da bir dizi ziyaretlerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de en az 150 üniversite olması gerektiğini belirterek, “Türkiye'nin her ilinde bir üniversite olması hayalimiz var. 10 ile yeni üniversite kurma çalışmalarımız var” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

İlk atılımda kurulması hedeflenen 15 yeni üniversite arasında yer bulamayan Bingöl, şehir görünümünden uzak Bitlis ve Siirt gibi illerin gerisinde kaldı. Geçici rektör atamalarının gerçekleştirildiği 15 yeni üniversitenin ardından 10 yeni üniversite daha kurulacağı açıklandı. 10 yeni üniversitenin kurulması halinde Türkiye'de üniversitesi bulunmayan 16 İl kalacağını belirten Bakan Çelik'in bu açıklamasının ardından maalesef Bingöl'de hiçbir hareketlilik yaşanmadı. Ziraat, Fen Edebiyat ve Veterinerlik Fakültelerinin kurulacağı iddialarına razı kalan Bingöl siyasileri, bürokratları, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve halk, sessizliğini sürdürüyor.

Şehir görünümünden uzak Bitlis ve Başbakan'ın eşinin memleketi Siirt'te üniversite kurulmasına izleyici kalıp Bingöl'e üniversite kurulması talebini meclis kürsüsünde haykıramayan siyasiler ise altyapı yetersizliğini öne sürerek 3 fakülte ile yetiniyor.

Bitlis ve Siirt gibi her alanda yoksulluktan bahsedilen illerin altyapı durumunu, coğrafi konumunu araştırma gereği bile duyulmadan bu illere üniversite kurulmasını haklı bulan siyasilerin, Bingöl'e ne zaman üniversite isteyecekleri ise belirsiz.

Her alanda ‘İstedik vermediler' zihniyetinin güdüldüğü Bingöl'de istenilenler ne kadar desteklendi. Bitlis'in İçişleri Bakanı, Siirt'in Başbakan'ı var da bizim neyimiz var? Neden bürokratıyla, siyasisiyle, sivil vatandaşıyla, esnafıyla, sivil toplum örgütüyle Meclis kapılarına dayanıp üniversite talebimizi iletemedik. Bingöl'e üniversite kurulması için neden tek ses tek yürek olunamadı. Artık kahvehane kürsülerin de oturarak üniversite talebinde bulunan değil, kalkınmak ve yükselebilmek için taleplerinin gerçekleşmesi yolunda somut adımlar atan bir toplum olmak zorundayız. Aksi halde 16 il arasındaki yerimizi de kaybedebiliriz.

Bingol Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın