KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2026 Cuma
°C

Rüzgardan elektrik üretiminde rekor kırıldı

Türkiye'de 24 Ocak'ta üretilen elektriğin yüzde 21,3'ü rüzgar enerjisi santrallerinden karşılandı. Rüzgarın elektrik üretimindeki payı diğer tüm yenilenebilir kaynakların toplamını (yüzde 18,5) geride bıraktı.

Rüzgardan elektrik üretiminde rekor kırıldı
26 OCAK 2021 SALI 09:55
1
1595
0
AA aa

Türkiye'nin rüzgar enerjisinden sağladığı elektrik 24 Ocak'ta 166 bin 748 megavatsaatle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken, rüzgarın toplam elektrik üretimindeki payı yüzde 21,3 oldu.

AA muhabirinin Enerji ve Tabii Kaynaklar verilerinden derlediği bilgilere göre, 24 Ocak Pazar günü Türkiye'de toplamda 783 bin 335 megavatsaat elektrik üretildi.

Bu üretimin yüzde 26'sını doğal gaz santralleri oluştururken, ikinci sırada yüzde 21,3 ile rüzgar enerji santralleri yer aldı. Böylece Türkiye'de rüzgar enerjisinden üretilen elektrik 166 bin 738 megavatsaat ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Rüzgarın toplam elektrik üretimindeki payı diğer tüm yenilenebilir kaynakların toplamını (yüzde 18,5) geride bıraktı.

Öte yandan, 25 Ocak'ta ise üretilen toplam 901 bin 202 megavatsaatlik elektriğin 163 bin 286 (yüzde 18,1) megavatsaati rüzgar enerjisi santrallerinden karşılandı.

Ayrıca kuraklık nedeniyle hidroelektrik santrallerinin elektrik üretimindeki payının gerilediği söz konusu günde, rüzgar enerjisinden sağlanan yüksek üretim, doğal gaz ve ithal kömür santrallerinin üretimdeki payını düşürdü.

Rüzgar enerjisinden elektrik üretiminde 153 bin 35 megavatsaatle 25 Kasım'da rekor kırılmıştı. Rüzgarın toplam elektrik üretimindeki payı yüzde 16,8'e yükselmişti.

Türkiye'nin rüzgar enerjisindeki kurulu gücü 2020 sonu itibarıyla 9 bin 244 megavata ulaştı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.08.2026
03:03
Genç`te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Genç'te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk yaşta olduğu öğrenildi.
28.08.2026
03:00
Bingöl STK`ları tek çatı için harekete geçti
Bingöl STK'ları tek çatı için harekete geçti
İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 15 Bingöl STK'sının temsilcileri Genç'te bir araya geldi. Eylül sonunda yapılması planlanan geniş katılımlı toplantıda, federasyonların tek çatı altında birleştirilmesi masaya yatırılacak. Uzlaşı sağlanamaması halinde ise ortak hareketi sağlayacak alternatif bir yapılanma modeli değerlendirilecek.
28.08.2026
02:59
Bingöl`ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Bingöl'ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni Asfalt Plenti'nin açılışında yaptığı açıklamada, saatte 260 ton üretim kapasitesine sahip tesisle Bingöl'ün yol hizmetlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Yılmaz, 'Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' vizyonunun da yatırım ikliminin önündeki engelleri kaldıracağını belirtti.
28.08.2026
02:58
Yılmaz:
Yılmaz: 'Bingöl'e 222 yeni derslik kazandıracağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl genelinde eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, devam eden 18 yatırımın 16'sının okul olduğunu açıkladı. Yılmaz, tamamlanacak okullarla kente 222 yeni derslik kazandırılacağını söyledi.
28.08.2026
02:51
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Yeni düzenlemeyle vergi ve SGK prim borcu bulunan esnaf da belirli şartlarla Hazine destekli kredi kullanabilecek. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, düzenlemeyi 'esnafımızın finansmana erişiminin önündeki önemli bir engelin kaldırılması' olarak değerlendirdi.
28.08.2026
02:49
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis`ten seçilebilir
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis'ten seçilebilir
AK Parti içinde hazırlanan bir raporda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tamamen değiştirilmeden yeniden düzenlenmesine yönelik dikkat çeken öneriler gündeme geldi. Taslakta bakanların milletvekilleri arasından seçilmesi, bazı yürütme yetkilerinin Bakanlar Kurulu'na aktarılması ve bakan yardımcılığı makamının yerine müsteşarlık sisteminin getirilmesi öneriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın