KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2025 Çarşamba
°C

'Rusya Müslümanların Olacak'

ABD'li Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği uzmanı Paul Goble, ilginç bir tespitte bulunarak 25 yıl sonra ülkenin Müslümanların eline geçeceğini söyledi.

`Rusya Müslümanların Olacak`
29 OCAK 2007 PAZARTESİ 17:38
0
967
0
AA aa
ABD'li Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) uzmanı Paul Goble, ilginç bir tespitte bulunarak Rusya'da 25 yıl sonra Müslüman nüfusun öne geçeceğini iddia etti.

Paul Goble, Rusya'nın bu tarihten sonra Müslüman bir devlete dönüşebileceğini ileri sürdü. Amerikanı Sesi Radyosu'nda yer alan açıklamasında Goble, Rus nüfusunun giderek azaldığını ve buna karşılık ülkedeki Müslüman nüfusunun ise istikrarlı bir şekilde artış gösterdiğini hatırlatarak, Müslümanlığı seçen Rus nüfusu göz önünde bulundurulduğunda 25 yıl sonra bu ülkede dengelerin değişeceğine işaret etti.

Goble, Rusya'nın şimdiden Avrupa'da en çok Müslüman halkın yaşadığı Hıristiyan bir ülke konumunda olduğunu ve 2030 yılına kadar Rusya'daki Müslüman nüfusunun, Rus nüfusunu katlayacağını kaydetti. SSCB uzmanı, Rusya'da her yıl 1,5 ile 2 milyon dolayında kadının çocuk aldırttığını, toplumda çok çocuklu aile anlayışının ilgi görmediğini ve bunun yanında aile yapısının giderek tehlike sinyalleri verdiğine işaret etti.

RUSLAR HER YIL 700 BiN AZALIYOR

Rusya'da yerli Müslüman sayısının dışarıdan gelenlerle birlikte 30 milyona yaklaştığı belirtiliyor. Ülkede 1991 yılında 300 olduğu belirtilen cami sayısı ise şu anda 8 bin. 140 milyonluk Rus nüfusu her yıl 700 bin azalıyor.

BUGÜN

RUSYA ALARMDA

Rusya'da İslamiyeti kabul edenlerin sayısındaki artış üzerine, hükümet alarma geçti. Hükümet'ten "Düşmanı kendi silahı ile vurmak için özel İslam kütüphanesi kurduk" açıklaması geldi.

Rusya İçişleri Bakanlığının Rusya'da son yıllarda İslam'ı kabul eden Rusların sayısındaki artıştan son derece endişeli olduğu açıkladı.

Rus Noviye İzvestiya Gazetesi'nin, ''Rusya İçişleri Bakanlığına göre Müslümanlığı Kabul Eden Ruslar Terörist Oluyor'' başlıklı haberde, Rusya İçişleri Bakanlığı Privoljskiy Bölgesi Genel Müdürlüğünün Terörle Mücadele Merkezi Başkanı Albay Leonid Tamayko'nun bu konudaki endişelerini geçen hafta düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği kaydedildi.

Tamayko, diğer inançları kabul eden bazı Slavların, yasa dışı silahlı çete ve terör örgütlerinde faaliyet gösterdiğinin belirlendiğini belirterek, ''Düşmanı kendi silahıyla vurmak amacıyla İslam diniyle ilgili araştırmalar yapmak üzere, özel bir İslam dini kütüphanesi kuruldu'' dedi. Basın toplantısına katılan Rusya İçişleri Bakanlığı Privoljskiy Bölgesi Genel Müdürlüğü Başkanı General Vladimir Şerbakov da açıklamasında, ülkedeki istikrarsız durumun iki kaynağı olduğunu belirtti.

İlk kaynağın, Rusya'ya gelen bazı göçmenlerin beraberlerinde silah, uyuşturucu ve aşırı dinci yayınlar getirmeleri olduğunu kaydeden Şerbakov, ülkeye çalışmak için gelen göçmenlerin, toplu olarak iskan edilmeleri gerektiğini söyledi. Şerbakov, ''Diğer ülkelerden gelen göçmenler, mutlaka toplu olarak iskan edilmeli. Göçmenlerin, Rusya'ya kendi örf ve adetlerini veya kültürlerini getirme hakları bulunmuyor. Rusya'daki kanunlara uymak zorundalar'' diye konuştu.

RUS VATANDAŞLARI DA TEHLİKELİ GÖRÜLECEK


Gazete, herkesin ''Rus normlarına'' uyum sağlamakla yükümlü olduğunu söylemenin oldukça ilginç bir durumu yansıttığını belirterek, şu görüşlere yer verdi:

''Anlaşılan, İçişleri Bakanlığının üst düzey yetkilisinin ağzından, değişik kültürlerin toplum düzeni açısından bir tehlike oluşturduğuna ilişkin böyle bir tezi savunması, insanların kafalarını çok karıştıracak. Üstelik, bu tehlike, sadece göçmenler değil, aynı zamanda din değiştiren Rus vatandaşları için de geçerli olacak. Tamayko, açıklamasında çok daha ileri giderek İslam'ı kabul eden Slavların sayısının artmasının endişe verici bir durum olduğunu belirtiyor.

Tamayko'ya göre, İslam'ı kabul eden Slavlar, daha sonra aşırı dinci örgütlerin üyesi oluyor. Tamayko, Terörle Mücadele Merkezi yetkililerinin, söz konusu faaliyetlere karşı mücadele başlattığını ifade ederek, yürütülen mücadele çerçevesinde kurulan İslam Dini Kütüphanesinde aktif bir şekilde İslam Dini ile ilgili bilgileri değerlediklerini de sözlerine ekliyor.''

SADECE RUSYA'YA ÖZGÜ DEĞİL

Sosyolog Monika Wolrab-Zar, konuyla ilgili Noviye İzvestiya'ya yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

''Rus polisi, bunun sadece Rusya'ya özgü bir gelişme olmadığını bilmeli. Dünyadaki Hristiyanların büyük çoğunluğunun, en genç, aktif ve kitlesel bir din olan İslam?a karşı ilgi duyduğu bilinmekte. Örneğin, temmuz 2004 ve haziran 2005 tarihleri arasında Almanya'da 4 bin kişi Müslümanlığı kabul etmiştir.''

Almanya'da İslam'ı kabul edenlerin sayısının bir önceki döneme kıyasla 4 kat fazla olduğunu ifade eden Wolrab-zar, ''Daha önceleri İslam'ı kabul edenlerin çoğu Müslümanlarla evlenen kadınlardan oluşuyordu. Şimdiyse Almanlar ideolojik düşüncelerden hareket ederek İslam?ı seçiyor'' dedi.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2025
21:33
Bingöl en riskli iller listesinde ilk sırada!
Bingöl en riskli iller listesinde ilk sırada!
Sorunlara ve kaza sebeplerine dikkat çeken Bingöl Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mikail Kovalar, 'Trafik kurallarına riayet edilmemesi, kazaların en büyük tetikleyici unsurudur' dedi ve çözüm önerilerini şöyle sıraladı;
29.04.2025
17:58
Vali Usta açıkladı:
Vali Usta açıkladı: '56 proje devam ediyor, 60'ı ihale aşamasında'
Bingöl İl Koordinasyon Kurulu toplantısındaki konuşmasında yatırımcı kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin toplam değerinin 36 milyar 928 milyon TL olduğu bilgisini veren Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, yürütülen, ihale aşamasında olan ve planlanan projeleri paylaşıp çalışmaların gerçekleşme oranlarını aktardı.
29.04.2025
16:26
Bingöl yeni şehir stadyumu nerede yapılacak?
Bingöl yeni şehir stadyumu nerede yapılacak?
Stadyum müjdesinin ardından 12Bingölspor'un şampiyonluğuyla birlikte bu kez stadyumun nerede inşa edilmesi gerektiği yönünde tartışmalar alevlendi. Kimi mevcut yerinde yapılması gerektiğini vurgularken, kimileri şehir dışında bir yere inşasından yana! Peki Bakanlık nede ısrar ediyor? Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ne diyor? İşte kafaları netleştiren o gelişmeler ve görüşler…
28.04.2025
23:09
Dikkat! Bingöl`de sağanak etkisi!
Dikkat! Bingöl'de sağanak etkisi!
Hava sıcaklığının arttığı Bingöl'de Salı itibariyle gök gürültülü sağanak etkili olacak. Yağışlar hafta sonuna kadar sürecek.
28.04.2025
23:09
Araç sigortalarında yeni dönem
Araç sigortalarında yeni dönem
Motorlu araç sigortalarında tam ve ağır hasar uygulamalarıyla ilgili yeni dönem başladı.
28.04.2025
23:08
Ehliyetiniz iptal edilebilir!
Ehliyetiniz iptal edilebilir! 'Elinizi çabuk tutun'
Ehliyet sahibi olan herkesi ilgilendiren bir uyarı geldi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden eski tip sürücü belgeleri ile ilgili yapılan uyarıda tarih hatırlatması yapılarak ''En kısa sürede başvurunuzu gerçekleştirin yoksa iptal edilecek'' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın