KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Şubat 2026 Salı
°C

Resmen başvuruldu! Türk Telekom bankalara geçiyor

Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesine sahip Otaş'ın kredi borçlarını ödeyememesinden dolayı bankaların 'Özel Amaçlı Kurum' - SPV yoluyla şirket yönetimini devralacağı belirtiliyor.

Resmen başvuruldu! Türk Telekom bankalara geçiyor
06 TEMMUZ 2018 CUMA 06:10
2
2593
0
AA aa

Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası, Türk Telekom'daki yüzde 55 Ojer Telekom hissesini devralması için Rekabet Kurumu'na başvuruldu.

Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası Ojer Telekomunikasyon'a ait Türk Telekom'un yüzde 55 hissesini devralmak için Rekabet Kurumu'na (RK) başvuruda bulundu. Açıklama Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde devralma işlemleri hakkında görüş bildirim sayfasında yer aldı.

Kuruma yapılan başvuru sonrası sitede yapılan açıklamada şöyle denildi: "Ojer Telekomünikasyon A.Ş.'nin Türk Telekomünikasyon A.Ş.'deki %55 oranındaki paylarının işlem özelinde kurulacak bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralınması işlemi..."

Bankalar Türk Telekom hisselerini kuracakları bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralacak.

2013'TE KREDİ ALMIŞ GERİ ÖDEYEMEMİŞTİ

Lübnanlı Hariri ailesine ait Saudi Oger'e bağlı olan Ojer Telekomunikasyon 2013 yılında Türk Telekom'da sahip olduğu yüzde 55 hisseyi teminat göstererek 4.75 milyar dolar tutarında kredialmış ancak kredinin taksitlerini geri ödeyememişti.

Bankalar krediyi yeniden yapılandırma müzakerelerinde teminat hisselere el koymayı değerlendiriyorlardı.

ORTAKLIK YAPISI ŞU ŞEKİLDE

Halka açık konumdaki Türk Telekom'un yüzde 55 hissesi Ojer Telekomünikasyon'a, yüzde 25'i Hazine Müsteşarlığı'na, yüzde 6,68'i Varlık Fonu'na ait. Şirket hissesinin yüzde 13,32'si ise borsada işlem görüyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.02.2026
02:22
JTI Grubu Sigara Fiyatlarına Zam
JTI Grubu Sigara Fiyatlarına Zam
JTI grubu sigara fiyatlarına 17 Şubat 2026'dan itibaren geçerli yaklaşık 10 TL zam geldi. Güncel listede en ucuz sigara 100 TL, en pahalısı ise 115 TL oldu.
17.02.2026
01:55
Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
16.02.2026
19:46
Bingöl`de Çaya Yüzde 30 Zam
Bingöl'de Çaya Yüzde 30 Zam
Artan maliyetler nedeniyle Bingöl'de çay fiyatına yüzde 30 zam yapıldı. 13 TL'lik yeni rayiç sonrası esnaf temsilcileri, düzenlemenin zorunlu olduğunu vurguladı.
16.02.2026
19:25
Bingöl`de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Bingöl'de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Kapsül halinde 88 parça uyuşturucu yutan şüpheliler, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16.02.2026
19:24
Hesarek`te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Hesarek'te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Yeşilay ve Narkotik'ten Bingöl Hesarek Kayak Merkezinde farkındalık etkinliği düzenlendi. Karaca; 'Bağımlılıkla mücadelede en güçlü yöntem, sorun ortaya çıkmadan önce önlemektir. Bu nedenle özellikle gençlerimize ve ailelerimize ulaşarak koruyucu ve önleyici çalışmalarımızı anlatıyoruz' dedi.
16.02.2026
19:23
Hesarek`e ziyaretçi akını
Hesarek'e ziyaretçi akını
Bingöl'de kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, ziyaretçi akınına uğradı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın