KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

Rektör baydaş: belediyenin ne amaçla hareket ettiğini bilmiyoruz

Bingöl Üniversitesi'nin çevre duvar çalışmaları belediye ekiplerince durdurulması ile ilgili açıklamalarda bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, belediyenin çevre duvarı inşaatının temellerinin doldurulması konusunda ne amaçla hareket ettiğini bilmediğini söyledi.

Rektör baydaş: belediyenin ne amaçla hareket ettiğini bilmiyoruz
30 HAZİRAN 2010 ÇARŞAMBA 16:49
0
2326
0
AA aa
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, bugün saat 14.00'da üniversite senato salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, üniversitenin yapmış olduğu ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

 

Bir gazetecinin üniversitenin çevre duvarının temelleri belediye ekiplerince doldurulması konusunda ne düşünüyorsunuz? Sorusu üzerine açıklama yapan Rektör Baydaş, belediyenin üniversitenin çevre duvar çalışması inşaatının temellerinin dökülmesine rağmen belediyenin iş makineleri tarafından üstü toprakla kapatılmasına anlam veremediklerini ifade etti.

 

Çevre duvarının yapıldığı alanın kendilerine tahsis edilen bir alan olduğunu ve tahsis edilen yerden vatandaşların ve belediyenin sıkıntıya girmemesi için haklarından feragat bile ettiklerini söyleyen Rektör Baydaş, belediyenin çevre duvarının inşaatının temellerini doldurabilmesi için üniversiteye tebligat yapması gerektiğine dikkat çekerek, “Üniversite olarak bize tahsis edilen alanda çalışma yaptık.

Vatandaşlarımızın rahatı ve belki belediye bıraktığımız kaldırım payında yürüyüş parkurları yapar düşüncesi ile üniversiteye tahsisli yerden bile feragat ettik. Belediye ise, hiçbir anlam veremediğimiz bir şekilde kazılan temelleri üniversiteye tebligat göndermeden doldurttu.

Daha önceden belediyenin Bingöl'de imar tadilatı çalışması yapacağını duymuştuk. Belediye kurumlara tahsis edilmiş alanlarda imar tadilatı yapabilmesi için izin alması gerekir. Biz bu konuda Bingöl Belediyesi'ne dilekçe verdik. Kurumlar içerisinde üniversiteye en büyük desteği Bingöl Belediyesi vermesi gerekirdi. Belediyenin ne amaçla hareket ettiğini bilmiyoruz” şeklinde konuştu.


 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın