KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Referandum, genel seçim provasıdır

12 Eylül'de yapılacak referandumda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin tek yumruk olarak ‘hayır'  oyu vereceklerini söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bingöl İl Başkanı Ali Köseoğlu, referandumun genel seçim provası olduğunu ifade etti.

Referandum, genel seçim provasıdır
05 AĞUSTOS 2010 PERŞEMBE 08:40
0
2106
0
AA aa
MHP Bingöl İl Başkanı Köseoğlu, yaptığı yazılı açıklamada referandumda ‘hayır' demek için kampanya başlattıklarını bildirdi.

 


12 Eylül'de yapılacak referandumda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin tek yumruk olarak ‘hayır'  oyu vereceklerini ifade eden Köseoğlu, “Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, kimse boşuna heveslenmesin. , AK Parti'nin yaklaşık 8 yıldır iktidarda olduğu, ülkenin işsizlik, yokluk, yolsuzluk, hukuksuzluk ve bölücü terör batağına sokulduğu, dış siyasette ise ülkenin itibarının korunamadığı ortadadır. 12 Eylül'de yapılacak olan referandumun ise halkın ve ülkenin gerçek gündemiyle ilgisinin bulunmamaktadır.
Anayasa değişikliği ile asıl amaçları, gündemi değiştirmek, ihanet açılımını yasal zemine oturtmak, Öcalan'ı tıpkı Mandela gibi serbest bıraktırıp Meclis'e sokmak, içerideki bölücü yapıya, dışarıda küresel güçlere verdikleri sözü daha rahat yerine getirmek ve hesap vermekten kurtulmaktır” dedi.


BU GENEL SEÇİM PROVASIDIR


Referandumun bir genel seçim provası olduğunu kaydeden Köseoğlu, “Türkiye her alanda kan kaybediyor. Bu mesele varlık meselesi haline gelmiştir ve sadece MHP'nin değil, bütün toplumun meselesidir. Bu zilletten, bu beladan kurtulmanın en kolay yolu, 12 Eylül'deki demokratik tercihle olacaktır. Eğer, pahalılıktan, yoksulluktan, yokluktan, yolsuzluklardan, adaletsizliklerden ve hepsinden önemlisi bölücü terör belasından memnunsanız 'evet' deyin. Ama memnun değilseniz 'hayır' demek lazım.
 
Bu bir genel seçim provasıdır. Eğer referandumdan hayır çıkarsa AKP iktidarı güvenoyunu kaybetmiş olacak ve mecburen seçime gitmek zorunda kalacak. Gitmezse ülkeyi yönetemez. Ama evet çıkarsa, 8 yılda yaptıklarının çok daha fazlasını yapacak, milletin burnundan fitil fitil getirecektir. Yolsuzluklar, hortumlar, hukuksuzluklar, baskılar, dayatmalar, talan ve ülke kaynaklarını peşkeşler artacaktır. Bizim önceliğimiz, akan kanı durdurmak, canilere gereken dersi vermek, devletin otoritesini yeniden sağlamaktır. Ondan sonra açlık, yokluk, yoksulluk, işsizlikle mücadele etmektir.

Bu kangren olmuş yaraya bir neşter atmak lazım. O yaraya neşter atacak operasyonun siyasi zemindeki yegana adresi de MHP'dir.  Bu manada inşallah, milli birliğimizi bozmak isteyenlere inat, gayri milli zihniyete inat MHP'nin önderliğinde milletimiz yeniden ayağa kalkacaktır” diye konuştu.

 


BDP SEVİNÇ GÖBEĞİ ATIYOR

“BDP Referandumda  'hayır' demiyor, boykot ediyor. Aslında onlar sevinçten göbek atıyorlar” diyen Köseoğlu, BDP'nin boykot etme sebeplerini şu sözlerle açıkladı:

 


“Onlar Başbakana; ‘Kürtçeyi serbest bıraktın, Kürtçe okullar, üniversiteler açtın. Buraya kadar geldin. Olmuş olacak, İmralı sakinini de Anayasa paketiyle serbest bırakalım' diyorlar. Başbakan da şimdilik halkın tepkisinden çekiniyor. ‘Milletvekillerimiz kazma kürekle kovalanır. Bu milleti zaten 8 senedir uyutuyorum. Biraz daha uyutalım. 12 Eylül referandumunu da geçirelim. Nasıl olsa Anayasa Mahkemesini ele geçireceğiz. Öcalan'ı bir çırpıda çıkartır BDP'nin başına geçiririm' diyor. Anlaşmazlıklarının sebebi bu.”


MHP EĞER YUMRUĞUNU MASAYA VURURSA O MASAYI KIRAR

AK Parti'nin Müslümanlara yönelik katliamlarda ortaya koyduğu tepkilerde samimi olmadığını belirten Köseoğlu, “Bunun en somut örneği, bir milyon insanın katledildiği Irak'ta yürütülen BOP'nin eşbaşkanının Tayyip Erdoğan olmasıdır. Biz ise, Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur diyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun, bir Müslüman'ın tırnağına zarar gelse bizim içimiz yanar. Biz boş tahtaya da bağırmayız. İsrail'e, ABD'ye, AB'ye kükreyip ondan sonra da onlardan randevu almak için yalvarmayız. MHP eğer yumruğunu masaya vurursa o masayı kırar” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
02.07.2026
15:02
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın