KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Rapor var emeklilik yok

Yatalak olan hastaya Fırat Üniversitesi'nce yüzde 84 oranında ‘ağır hasta’ raporu verildi. SGK, bu oranı az bulup vatandaşın emeklilik talebini reddetti.

Rapor var emeklilik yok
26 MART 2013 SALI 14:19
0
2758
1
AA aa

2004 yılında geçirdiği rahatsızlık sonucu yatağa mahkûm olan 48 yaşındaki Nihat Gürgöze, hem fiziksel hem de zihinsel anlamda kayıplar yaşadı. Tek başına hiçbir ihtiyacını göremeyen Gürgöze, 8 yıldır yatağa mahkum.

Evde bakım hizmetinden yararlanan Gürgöze, rahatsızlanmadan önceki sürede çeşitli yerlerde çalışarak 3 bin 862 günde sigortasını yatırdı. Fırat üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yüzde 84 oranında rapor alan Gürgeze'nin raporuna ‘ağır ve sürekli' ibareleri de eklendi.

Nihat Gürgöze'nin ailesi Sosyal Sigortalar Kurumu'na başvuruda bulunarak malulen emeklilik talep etti ancak SGK, raporu az bulup ‘çalışma fonksiyonlarının tamamını kaybetmedi' gerekçesiyle talebi reddetti.
Nihat Gürgöze'nin eşi Şariba, SGK'nın kararına tepki göstererek: “Eşim geçirdiği rahatsızlık sonrası konuşamıyor, kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bu nedenle sağlık hizmetlerini de evde alıyor. Teşhis olarak beyin tıkanıklığı konuldu. Eşim çok ağır hasta ve bu raporlar ile de ispatlandı. Ancak SGK hala raporu az buluyor” diyerek, tepki gösterdi.

Hastayı evinde ziyaret eden Sivil Toplum Gönüllüsü Semramis Karaaslan, Gürgöze ailesinin mağdur edildiğini söyledi.

İlgili kurumların daha hassas davranması gerektiğini belirten Karaaslan: “Hastamızın 3 bin 862 gün sigortası ve yüzde 84 raporu olmasına karşın emekli olamıyor. Yetkililerin bu konuya el atması ve vatandaşımızın sorununu çözmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Karaarslan, Bingöl'de onlarca hastanın bu şekilde mağduriyet yaşadığını sözlerine ekledi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
murat çayırbasan (@Misafir_12822)
26 Mart 2013 Salı 21:54
neye yararlar anlamadım hızmet vermezler hastaya gercek hastaya el atmazlar hakkını savunmazlar yav neye yarıyorsunuz bakan ve vekılerre dıyorum ne için varsınız orda yemek için mi??????????sırat köprüsünde ilk tekmegi ben vurcam siz ve sizin gibilere inşallah.... kanunlar kanun degılkı ..ne sgk nede mgk dogru calısıyor:-)
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın