KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Ramazanda ağız kokusuna dikkat

Ramazan'da diş ve ağız bakımının daha da büyük önem kazandığının altını çizen Eliş, rahat ve huzurlu bir oruç tutmak için iftar ve sahurdan sonra dişlerin mutlaka fırçalanması gerektiğini söyledi...

Ramazanda ağız kokusuna dikkat
31 AĞUSTOS 2009 PAZARTESİ 08:04
0
1432
0
AA aa
Ramazan ayında özellikle sahurdan sonra dişlerin fırçalanmasının huzurlu bir oruç tutulmasına vesile olacağı belirtildi. Ağız ve diş bakımına Ramazan ayında her zamankinden daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini belirten Bingöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Merkezi Başhekimi Dt. Mahmut Eliş, oruç tutanlar için ağız ve diş sağlığını nasıl koruyacakları konusunda bilgilendirme yaptı.

Oruç sırasında oluşan ağız kokusundan korunmak için önerilerde bulunan Bingöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Merkezi Başhekimi Dt. Eliş, fizyolojik olarak her sağlıklı bireyde, sabah uyandığında sindirim kanalında biriken gazlar veya dil sırtında üreyen bakteriler nedeniyle ağız kokusu meydana geldiğini söyledi.

Ramazan'da diş ve ağız bakımının daha da büyük önem kazandığının altını çizen Eliş, rahat ve huzurlu bir oruç tutmak için iftar ve sahurdan sonra dişlerin mutlaka fırçalanması gerektiğini ve özellikle sahurda ağız temizliğinin çok önemli olduğunu vurgu yaptı.

Konuyla ilgili uyarılarda bulunan Eliş: “Sahurdan iftara kadar yaklaşık 15,5 saatlik bir zaman dilimi oruçlu olarak geçiriliyor. Eğer sahurdan sonra dişler fırçalanmazsa tüketilen gıdaların asitleri dişlerin çürümesine sebep olur. Bunun yanında ayrıca ağızda yiyecek kırıntıları kalması oruçlu kişiyi rahatsız eder. Bunun yanında ağız kokusuna sebep olur. Hem sağlık, hem de huzurlu bir Ramazan geçirmek için ağız ve diş sağlığı çok önemli. Bu sebeple iftar ve sahurdan sonra mutlaka dişlerin fırçalanmasını öneriyoruz. Ramazan ayı dinimizde güzel bir ay. Temizlik imandan gelir, dolayısıyla temizliğe çok dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.

Ağız ve diş temizliğinin vücudun aynası olduğunu ifade eden Eliş: “Özellikle bu güzel ayda, kimsenin karşısındaki insanları hiç bir şekilde rahatsız etmeye hakkı yoktur. Pis bir dişle ve kötü bir ağız kokusuyla insanları rahatsız etmemek gerekir. İnsanlara tertemiz bir dişle gülümsemek hoş olur. Çürük dişler mutlaka temizlenmeli, çürük dişler ağız kokusunun artmasına neden oluyor. Karşımızda ki insanları rahatsız etmemek ve kendi sağlığımız için ağız ve diş sağlığına önem vermeliyiz” şeklinde konuştu.


Bingol Kent Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın