KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2024 Cuma
°C

Radyo Azelya ve Göl Radyo'dan büyük başarı

Bingöl'de Yayın Yapan Radyo Azelya ve Göl Radyo, yayındakiler.com uzantılı yerel radyoların internet yayını olduğu web sitesinde yer alan 283 yerel radyo arasında en çok dinlenen ilk 13 radyo arasına girdi.

Radyo Azelya ve Göl Radyo`dan büyük başarı
04 NİSAN 2018 ÇARŞAMBA 23:37
1
2252
1
AA aa

Bingöl'de 2007'de kurulan ve özgün müzik, Kırmanci, Zazaca ve halk müziği yayını yaparak önemli bir dinleyici kitlesine ulaşan Radyo Azelya ve uzun yıllar halkın kulak verdiği ve 2015'te formatını değiştirerek pop müzik yayınıyla öne çıkan Göl Radyo, yakaladığı ilgiyle Türkiye'nin metropol şehirlerdeki radyo kanallarını geride bıraktı.

Türkiye genelinde tüm illerin yerel radyolarının yer aldığı platformda toplam da 283 radyo yayını yapılıyor. Bingöl de yayın yapan Radyo Azelya da webde en çok dinlenen radyolar arasında ilk 9 da yer aldı. Göl Radyo ise En çok dinlenen radyolar arasında 13. sırada kendisine yer buldu.

Elde edilen başarıya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Radyo Azelya Yayın Müdürü Gazeteci Savaş Erdoğan; “10 yıldır yayıncılık yapıyorum. Radyo Azelya önceki yıllarda da çok dinlenildiği için ödüller aldı. Ama Göl Radyo bu heyecanı ilk kez yaşadı.  Aslında bu işin sırı işimizi severek yapmamız ve yayın yaptığımız bölgenin hangi müzik tarzından çok hoşlandığını belirleyip o konuda radyoya bir kimlik oluşturmaktır. Kimlikten kastım şu. Dinleyicilerin müzik dinleme alışkanlıkları birbirine yakın olan grupları seçip o grubun hoşuna gitmeyen müziği yayınlamamaya çalışıyoruz. Radyo yayıncılığında biz buna radyonun formatı diyoruz. Örneğin Şıvan Perver'in bir eserinden sonra Ebru Güneş'i yayınlarsanız hem Şıvan Perwer'i severler hem Ebru Gündeş'i sevenleri yayın akışından memnun edemezsiniz ve frekansını değiştirir, yani radyolarını kapatırlar. Radyoyu bir dinleyici günlerce hatta yılarca frekansını değiştirmeden dinlemesinin en önemli sebebi müzik yayını yaparken daldan dala atlamamasıdır. Bu noktada çok başarılı olduk. Her iki radyoya da kimlik kazandırdık. Dinleyici kendisine yakın olan radyoyu sahiplendi ve her platformda dinlemeye çalışıyor” dedi.

Reklamda yeni düzenleme başarı getirdi

Reklam akışına düzenlemeler getirip 40 dakika arayla reklam yayınladıklarını ve bunda da reklam süresini 7 dakikada sınırlandırdıklarını anlatan Erdoğan: “Radyomuzu aslında son zamanlarda en çok dinlenmesini sağlayan hamlemiz bu oldu diyebiliriz. Esnaflarımız da reklamlarından daha verim almaya başladı. Çünkü dinlenmeyen bir radyoda bir reklamı 40 defa tekrar etseniz kimse yine de duymamış oluyor. Ama çok dinlenen bir radyo da bir defa dahi yayınlasınız ila ki insanlar duymuş oluyor. Ülkemizde yayın kuruluşlarının tek geliri reklam. O yüzden nerdeyse her eser arası reklam yayıncılığı başlamış durumda. Böyle olunca bizim radyolar daha çok dinleniliyor. Türkiye'nin nüfus sayısı bakımından sondan 15 il arasında olan bir ilin radyolarının Türkiye'nin en çok dinlenen ilk 15 radyosu arasına girmesinin en önemli sebebi de budur. Ayrıca Bingöl Halkına, esnafından öğrencisine, şoföründen memuruna kadar tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu başarının en önemli sebeplerinden biri de halkımızın her platformda radyolarımızı dinlemeye özen göstermesidir” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24447)
05 Nisan 2018 Perşembe 12:32
Göl radyo bu heyecanı ilk kez yaşamadı.2005 yılında yayındakiler.com sitesinde yılın radyosu seçilip 1.lik ödülünü aldı sayın ERDOĞAN.Hani bilin istedim
18.10.2024
02:12
12Bingölspor taraftar rekoruyla ligi inletip 3 puanı almak istiyor
12Bingölspor taraftar rekoruyla ligi inletip 3 puanı almak istiyor
BAL Liginin ilk iç saha maçında pazar günü Hakkâri Zapspor'u ağırlayacak olan 12 Bingölspor, taraftarlarıyla aylar sonra buluşacağı mücadelede tribün rekoru kırmayı ve maçtan galip ayrılıp 3 puanı taraftarına armağan etmek istiyor. Kulüp Başkanı Engin Özturan; 'Yaktığımız şampiyonluk meşalesinde tüm halkımızı tribünlerde görmek istiyoruz' dedi.
18.10.2024
02:08
Anşin:
Anşin: 'Aile Hekimlerimiz ve Aile Sağlığı Çalışanlarının Her Zaman Yanındayız'
Türk Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, yayınladığı basın bildirisinde 'aile hekimlerimizin ve aile sağlığı çalışlarımızın her zaman yanındayız' dedi.
17.10.2024
20:11
Aykal`dan demiryolu alanında dev yatırım!
Aykal'dan demiryolu alanında dev yatırım!
Avrupa'da VPI'lı atölye sıralamasında ilk 5'te yer alacak Aykal Demiryolu Araçları Yapım-Bakım-Onarım Fabrikasında her türlü vagon, lokomotif ve lastik tekerlekli demiryolu araçların bakım, onarım ve revizyonu yapılacak. Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Burada üretilen lokomotifler ve vagonlar, ulusal şebekelerde, üretim tesislerinde ve yüksek güç gerektiren demiryolu taşıtlarında kullanılabilecek, bu sayede enerji tasarrufu sağlanacaktır. Bu başarı, sadece Aykal Grup'un değil, hepimizin ortak gururudur' dedi.
17.10.2024
18:29
Bingöl`de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
Bingöl'de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlenen Bingöl Bilim ve Teknoloji Şenliği'nin açılışı yapıldı.
17.10.2024
18:06
Bingöl`de 2 Bin 654 kişi işe yerleştirildi
Bingöl'de 2 Bin 654 kişi işe yerleştirildi
Bingöl'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı. İŞKUR İl Müdürlüğünce bugüne kadar toplam 2 bin 654 kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden İl Müdürü Baycuman, ayrıca 7 bin 159 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti, Bin 252 işyerinin ziyaret edilerek kurumsal hizmetler hakkında bilgi verildiği ifade etti.
17.10.2024
17:35
Kredi kartında savunma fonu alınmayacak
Kredi kartında savunma fonu alınmayacak
AK Parti kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, savunma sanayi fonuna kredi kartlarından katkı payı alınmasına ilişkin düzenleme iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın