KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Profesyonel tarım işletmeciliğinin yaygınlaşması gerekiyor

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, özellikle özel sektör işletmeciliğinin, profesyonel tarım işletmeciliğinin yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Profesyonel tarım işletmeciliğinin yaygınlaşması gerekiyor
17 OCAK 2011 PAZARTESİ 09:27
0
2517
0
AA aa

İnceleme, açılış ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray'a giden Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ağaçlı Tesisleri'nde Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Milletvekilleri ve Aksaray Üniversitesi Rektörü Necdet Sağlam tarafından karşılandı.
Ardından, programının ilk durağı olan Sütaş'ın Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ndeki entegre tesisine hareket eden Yılmaz, burada Sütaş hakkında bilgi aldı. Kalkınmanın sadece büyümeden ibaret olmadığını belirterek, sürdürülebilir bölgesel gelişimin önemine değinen Bakan Yılmaz, 'Gerçek anlamda bir kalkınma için bölgeler arasında adil bir dağıtım olmalıdır. Kalkınmanın önemli bir boyutu kalkınmanın sürdürülebilirliğidir. Bugün için her türde büyüyebilirsiniz. Çevreye dikkat etmezseniz gelecek nesilleri fazla düşünmezseniz, hızlı bir şekilde şu an için büyüyebilirsiniz ancak bunun bedeli gelecekte ödenecektir' dedi.
Sürdürülebilirlik anlamında kalkınmayı Sütaş'ın başardığını, tüm bunları Sütaş'ın başarı hikayesinde görebilmenin mümkün olduğunu ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bir diğer konu tarım sektörüne bakış açımız, bunu çok önemsemekteyim. Bizim modernleşme sürecimizde tarım sektörüne bakışımız çarpık olmuştur. Biz tarımı geri kalmış ülkelerin uğraştığı bir faaliyet dalı olarak algılamışız, bunu mutlaka değiştirmeliyiz. Tarım sektörü stratejik bir sektör olmaya devam edecek. Bizim tarımı köylülük kavramıyla götürmemiz mümkün değil. Tarımımızın modern bir şekle girmesi gerekiyor. Dünya ile rekabet etme gücünün çok daha iyi okunması lazım. Gelecek dönemde tarım sektörümüzün hızlı bir dönüşüm göstermesi gerekiyor ve buna hep birlikte yatırım yapmalıyız. Özellikle özel sektör işletmeciliğinin, profesyonel tarım işletmeciliğinin yaygınlaşması gerekiyor. Bu açıdan da Sütaş'ın öncü olduğunu görmekten memnuniyet duydum.'
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
11.04.2026
18:11
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında 'Denetim Raporu' Tartışması
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, 2025 Denetim Komisyonu raporuna muhalefet şerhi koyarak belediye yönetimini eleştirdi. Bingöl Belediyesi ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek bütçe farkının yatırım ve afet harcamalarından kaynaklandığını açıkladı.
11.04.2026
17:49
Bingöl`de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin bir haftalık çalışmasında aranan 27 kişi yakalanırken, farklı suçlara yönelik operasyonlarda 20 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
10.04.2026
22:28
Vali Çelik: Bingöl`ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Vali Çelik: Bingöl'ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı'nın tanıtıldığı toplantıda konuşan Vali Çelik, istihdamı artıracak yatırım alanları ve KOBİ'lere sağlanacak finansman desteğini açıkladı. Tarımdan turizme birçok alanda yatırımcıya sunulacak teşviklerin anlatıldığı toplantıda, büyükbaş hayvancılık, termal turizm, bal üretimi ve su ürünleri yatırımları öne çıktı.
10.04.2026
22:00
Genç`te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Genç'te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı umre ödüllü siyer sınavında Genç ilçesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, okullarda ve il merkezinde gerçekleştirilen programlarla takdim edildi.
10.04.2026
21:58
Bingöl`de
Bingöl'de 'İdam Yasası' Tepkisi: Kudüs, Aksa ve Filistin İçin Ortak Çağrı
Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Cuma namazı sonrası Kent Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması düzenleyerek İsrail'in Filistinli tutsaklara yönelik idam kararına tepki gösterdi. Açıklamada, Filistin halkına destek çağrısı yapılırken, Filistinli esirler için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın