KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Nisan 2026 Salı
°C

Profesyonel tarım işletmeciliğinin yaygınlaşması gerekiyor

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, özellikle özel sektör işletmeciliğinin, profesyonel tarım işletmeciliğinin yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Profesyonel tarım işletmeciliğinin yaygınlaşması gerekiyor
17 OCAK 2011 PAZARTESİ 09:27
0
2535
0
AA aa

İnceleme, açılış ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray'a giden Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ağaçlı Tesisleri'nde Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Milletvekilleri ve Aksaray Üniversitesi Rektörü Necdet Sağlam tarafından karşılandı.
Ardından, programının ilk durağı olan Sütaş'ın Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ndeki entegre tesisine hareket eden Yılmaz, burada Sütaş hakkında bilgi aldı. Kalkınmanın sadece büyümeden ibaret olmadığını belirterek, sürdürülebilir bölgesel gelişimin önemine değinen Bakan Yılmaz, 'Gerçek anlamda bir kalkınma için bölgeler arasında adil bir dağıtım olmalıdır. Kalkınmanın önemli bir boyutu kalkınmanın sürdürülebilirliğidir. Bugün için her türde büyüyebilirsiniz. Çevreye dikkat etmezseniz gelecek nesilleri fazla düşünmezseniz, hızlı bir şekilde şu an için büyüyebilirsiniz ancak bunun bedeli gelecekte ödenecektir' dedi.
Sürdürülebilirlik anlamında kalkınmayı Sütaş'ın başardığını, tüm bunları Sütaş'ın başarı hikayesinde görebilmenin mümkün olduğunu ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bir diğer konu tarım sektörüne bakış açımız, bunu çok önemsemekteyim. Bizim modernleşme sürecimizde tarım sektörüne bakışımız çarpık olmuştur. Biz tarımı geri kalmış ülkelerin uğraştığı bir faaliyet dalı olarak algılamışız, bunu mutlaka değiştirmeliyiz. Tarım sektörü stratejik bir sektör olmaya devam edecek. Bizim tarımı köylülük kavramıyla götürmemiz mümkün değil. Tarımımızın modern bir şekle girmesi gerekiyor. Dünya ile rekabet etme gücünün çok daha iyi okunması lazım. Gelecek dönemde tarım sektörümüzün hızlı bir dönüşüm göstermesi gerekiyor ve buna hep birlikte yatırım yapmalıyız. Özellikle özel sektör işletmeciliğinin, profesyonel tarım işletmeciliğinin yaygınlaşması gerekiyor. Bu açıdan da Sütaş'ın öncü olduğunu görmekten memnuniyet duydum.'
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.04.2026
08:30
HÜDA PAR`lı Emiroğlu Maden Sokak Esnafını Ziyaret Etti:
HÜDA PAR'lı Emiroğlu Maden Sokak Esnafını Ziyaret Etti: 'Belirsizlik Giderilmeli'
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl merkez Maden Sokak'ta esnafla bir araya gelerek kentsel dönüşüm sürecindeki belirsizliklere dikkat çekti. Emiroğlu, somut adım atılmamasının hem ekonomik hem de güvenlik riski oluşturduğunu söyledi.
21.04.2026
08:18
Güçden`den Tartar`a Kentsel Dönüşüm Tepkisi:
Güçden'den Tartar'a Kentsel Dönüşüm Tepkisi: 'Mesele Siyaset Değil, İnsan Hayatı'
Genç Belediye Meclis Üyesi Nurullah Güçden, kentsel dönüşüm sürecine ilişkin Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın açıklamalarına tepki göstererek, tartışmanın siyasi değil, doğrudan insan hayatını ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi.
21.04.2026
08:06
Arınç:
Arınç: 'Eğitim Bir Bekâ Meselesidir'
22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Bingöl Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştuğu konferansta eğitim politikalarının yeniden ele alınması gerektiğini belirterek, 'Hem acil hem orta ve uzun vadede eğitim konusunu tekrar ele almalıyız. Bu bir bekâ meselesidir' dedi. Konuşmasında adalet vurgusu da yapan Arınç, adaleti kutup yıldızına benzeterek toplumun en çok ihtiyaç duyduğu konuların başında geldiğini söyledi.
21.04.2026
08:04
Genç`te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Başladı
Genç'te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Başladı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Kaymakamlık himayesinde düzenlenen 'Kurumlar Arası Bahar Futbol Turnuvası', oynanan ilk maçlarla başladı. Açılış karşılaşmasında Kaymakamlık takımı sahadan galibiyetle ayrıldı.
21.04.2026
08:03
Na`t-ı Şerif Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu
Na't-ı Şerif Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl Üniversitesi'nde üniversite öğrencileri arasında düzenlenen Na't-ı Şerif şiir yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Program kapsamında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) konulu panel ve musiki dinletisi de düzenlendi.
21.04.2026
08:03
Karlıova`da nisan karı etkili oldu
Karlıova'da nisan karı etkili oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesi nisanda yağan karla yeniden beyaza büründü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın