KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Profesyonel tarım işletmeciliğinin yaygınlaşması gerekiyor

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, özellikle özel sektör işletmeciliğinin, profesyonel tarım işletmeciliğinin yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Profesyonel tarım işletmeciliğinin yaygınlaşması gerekiyor
17 OCAK 2011 PAZARTESİ 09:27
0
2694
0
AA aa

İnceleme, açılış ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray'a giden Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ağaçlı Tesisleri'nde Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Milletvekilleri ve Aksaray Üniversitesi Rektörü Necdet Sağlam tarafından karşılandı.
Ardından, programının ilk durağı olan Sütaş'ın Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ndeki entegre tesisine hareket eden Yılmaz, burada Sütaş hakkında bilgi aldı. Kalkınmanın sadece büyümeden ibaret olmadığını belirterek, sürdürülebilir bölgesel gelişimin önemine değinen Bakan Yılmaz, 'Gerçek anlamda bir kalkınma için bölgeler arasında adil bir dağıtım olmalıdır. Kalkınmanın önemli bir boyutu kalkınmanın sürdürülebilirliğidir. Bugün için her türde büyüyebilirsiniz. Çevreye dikkat etmezseniz gelecek nesilleri fazla düşünmezseniz, hızlı bir şekilde şu an için büyüyebilirsiniz ancak bunun bedeli gelecekte ödenecektir' dedi.
Sürdürülebilirlik anlamında kalkınmayı Sütaş'ın başardığını, tüm bunları Sütaş'ın başarı hikayesinde görebilmenin mümkün olduğunu ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bir diğer konu tarım sektörüne bakış açımız, bunu çok önemsemekteyim. Bizim modernleşme sürecimizde tarım sektörüne bakışımız çarpık olmuştur. Biz tarımı geri kalmış ülkelerin uğraştığı bir faaliyet dalı olarak algılamışız, bunu mutlaka değiştirmeliyiz. Tarım sektörü stratejik bir sektör olmaya devam edecek. Bizim tarımı köylülük kavramıyla götürmemiz mümkün değil. Tarımımızın modern bir şekle girmesi gerekiyor. Dünya ile rekabet etme gücünün çok daha iyi okunması lazım. Gelecek dönemde tarım sektörümüzün hızlı bir dönüşüm göstermesi gerekiyor ve buna hep birlikte yatırım yapmalıyız. Özellikle özel sektör işletmeciliğinin, profesyonel tarım işletmeciliğinin yaygınlaşması gerekiyor. Bu açıdan da Sütaş'ın öncü olduğunu görmekten memnuniyet duydum.'
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın