KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Profesyonel tarım işletmeciliğinin yaygınlaşması gerekiyor

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, özellikle özel sektör işletmeciliğinin, profesyonel tarım işletmeciliğinin yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Profesyonel tarım işletmeciliğinin yaygınlaşması gerekiyor
17 OCAK 2011 PAZARTESİ 09:27
0
2050
0
AA aa

İnceleme, açılış ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray'a giden Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ağaçlı Tesisleri'nde Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Milletvekilleri ve Aksaray Üniversitesi Rektörü Necdet Sağlam tarafından karşılandı.
Ardından, programının ilk durağı olan Sütaş'ın Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ndeki entegre tesisine hareket eden Yılmaz, burada Sütaş hakkında bilgi aldı. Kalkınmanın sadece büyümeden ibaret olmadığını belirterek, sürdürülebilir bölgesel gelişimin önemine değinen Bakan Yılmaz, 'Gerçek anlamda bir kalkınma için bölgeler arasında adil bir dağıtım olmalıdır. Kalkınmanın önemli bir boyutu kalkınmanın sürdürülebilirliğidir. Bugün için her türde büyüyebilirsiniz. Çevreye dikkat etmezseniz gelecek nesilleri fazla düşünmezseniz, hızlı bir şekilde şu an için büyüyebilirsiniz ancak bunun bedeli gelecekte ödenecektir' dedi.
Sürdürülebilirlik anlamında kalkınmayı Sütaş'ın başardığını, tüm bunları Sütaş'ın başarı hikayesinde görebilmenin mümkün olduğunu ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bir diğer konu tarım sektörüne bakış açımız, bunu çok önemsemekteyim. Bizim modernleşme sürecimizde tarım sektörüne bakışımız çarpık olmuştur. Biz tarımı geri kalmış ülkelerin uğraştığı bir faaliyet dalı olarak algılamışız, bunu mutlaka değiştirmeliyiz. Tarım sektörü stratejik bir sektör olmaya devam edecek. Bizim tarımı köylülük kavramıyla götürmemiz mümkün değil. Tarımımızın modern bir şekle girmesi gerekiyor. Dünya ile rekabet etme gücünün çok daha iyi okunması lazım. Gelecek dönemde tarım sektörümüzün hızlı bir dönüşüm göstermesi gerekiyor ve buna hep birlikte yatırım yapmalıyız. Özellikle özel sektör işletmeciliğinin, profesyonel tarım işletmeciliğinin yaygınlaşması gerekiyor. Bu açıdan da Sütaş'ın öncü olduğunu görmekten memnuniyet duydum.'
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın