KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Polislere psikolojik destek

Doğu ve Güneydoğu'ya tayin edilen 10 bin Polise şarka gitmeden önce 'psikolojik' destek verilecek.

Polislere psikolojik destek
18 HAZİRAN 2012 PAZARTESİ 07:33
0
1633
0
AA aa

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirlikleri koordinesinde şark tayini çıkan Polisler telefonla aranarak atandıkları il hakkında bilgilendirilecek.

ÜZÜCÜ HADİSE YAŞANMASIN

Emniyet Genel Müdürlüğü, Bingöl, Diyarbakır, Van, Hakkâri, Şırnak, Tunceli, Batman, Ağrı, Mardin, Siirt, Bitlis, Muş, Iğdır, Ardahan gibi ikinci bölge Emniyet Müdürlükleri'ne "özel" bir genelge gönderdi.

Genel Müdür Yardımcısı Feridun Taşçı'nın imzasını taşıyan genelgede 2012 yılı genel atama işlemlerinin tamamlandığına dikkat çekilerek, "Geçmiş yıllarda yaşanan üzücü olayların bu atama döneminde yaşanmaması için önceki tedbirlere ilave olarak personelimizin atandıkları yer konusunda bilgilendirilebilmesine gerek duyulmuştur" denildi.

İL HAKKINDA BİLGİLENDİRME

İkinci bölge il/birim personel şube müdürlükleri ile Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliklerinin koordineli bir şekilde il birimlerine tayini çıkan personeli telefonla bizzat aramasını isteyen Taşçı, şunları söyledi: "İnsan doğası gereği yaşayacağı olaylar ve karşılaşacağı durumlarda tahmin edilebilirlik arama eğilimindedir. Böylece daha önceden karşılaşmadığı, bilinmedik, alışılmadık olay ve durumlara karşı hazırlıklı olmakta, kolay uyum sağlamakta ve stres faktörlerinin etkisini azaltarak, durumların ve olayların olumsuz psikolojik etkileriyle baş edebilmektedir.

İkinci bölge illerine tayin edilen personelin kurumsal e-posta adreslerine bilgi notu, broşür, doküman gönderilmesi vb. yöntemlerle bilgilendirilmeleri gerekmektedir. Bilgilendirme yapılırken personele atandıkları ilin ulaşım bilgileri, lojman ve ikamet durumu, geçici konaklanabilecek yerler vb. hususlara yer verilecektir.

Bu çalışmaların personelin yeni atandığı yerle ilgili endişelerinin giderilmesine ve yeni birimine daha kolay uyum sağlamasına yardımcı olacağı değerlendirilmektedir."

10 BİN POLİS TAYİN OLDU

2012 yılı atamalarında Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Edirne, Konya, Eskişehir, Muğla, Denizli vb. batı illerinden "ikinci bölge" diye tabir edilen doğu-güneydoğu illerine çeşitli rütbelerde 10 bin Polis tayin edildi. Polisler 1 Temmuz'da yeni atandıkları illerde göreve başlayacak. 9 bin 600 personel ise şark hizmetini tamamlayarak batı illerine atandı.

TERCİHLERE ATAMA YAPILDI

Yaz atamalarında ikinci (doğu) hizmet bölgesinden birinci (batı) hizmet bölgesine dönen personelin yüzde 78.46'sı 1. tercihine, yüzde 95.46'sı ilk 3 tercihinden birine, yüzde 99.4'ü ise 7 tercihinden birine atandı.

Birinci bölgeden ikinci hizmet bölgesine giden personelin ise yüzde 51.98'i 1.tercihine, yüzde 76.06'sı ilk 3 tercihinden birine, yüzde 84.48'i de 7 tercihinden birine atandı.

ŞARK SENDROMU

Her atama döneminde metropol kentler başta olmak üzere batı illerinden "terör" eylemlerinin yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğu'ya tayin edilen Polislerin "şark sendromu"na kapılmaması için özel tedbirler alınıyor.

Geçmiş yıllarda şarka tayin edilen Polisler arasında canına kıyan, intihara teşebbüs eden ya da cinnet geçirenler olmuştu. Genel Müdürlük, bu tip hadiselerin bir daha yaşanmaması için personelin büyük bölümünü ilk üç tercihlerine göre tayin etmeye gayret gösterdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın