KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2026 Pazar
°C

Polis, 'dolandırıcılara' karşı halkı uyardı

Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, haftasonu çarşı merkezinde bildiri dağıtarak esnafları ve halkı, dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

Polis, `dolandırıcılara` karşı halkı uyardı
28 OCAK 2008 PAZARTESİ 09:28
0
1276
0
AA aa
Çevre illerden yâda çevre ülkelerden gelerek dolandırıcılık suçuna karışan ve mağduriyetlere sebebiyet verenlere yönelik çalışmalarını sürdüren Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, haftasonu kent merkezinde esnaf ve halka broşür dağıtarak dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu.
Bildiri de, şu ifadelere yer verildi.
  1. İşyerlerinin önlerinde bulunan tabelalarda telefon numarası alınarak bir veya birden fazla şahıslar işyeri sahiplerini kendilerine yakın veya komşu olan işyerlerinin telefonunu alarak aramak suretiyle dükkândan çıkarmaya çalıştıkları bu suretle işyerlerinde bulunan para ve değerli eşyaları almak suretiyle bulundukları yerden uzaklaşmaktadırlar. Bu yöntemle yapılan dolandırıcılık olayını birden fazla kişilerin organize olarak hareket ettikleri telefon görüşmelerinde resmi kurumların özellikle emniyet biriminin adı kullanılmaktadır. Ayrıca bu şahıslar dolandıracak işyerleri ve sahiplerini keşif amacıyla müşteri gibi hareket etmektedirler.
  2. Bazı şahıslar tarafından kendisini emniyetten bir yetkili olarak tanıtmak suretiyle cep telefonları aranmak suretiyle telefona çıkan vatandaşlarımızı gerçek dışı olaylarla korkutarak arayan şahısların kontör istedikleri ve bu suretle anlatılan olayın çözümleneceği yönünde konuşmalar yapılmakta ve şahıslardan haksız yere menfaat temin edilmektedir.
Bu uyarıların yer aldığı bildiriye bir de not düşüldü. Notta: “ Vatandaşlarımızın kendilerini arayan şahısların Emniyetten bir yetkili gibi ifade edilmesine kesinlikle itibar (Güvenilmemesi) edilmemesi bu gibi olaylarla karşılaşıldığında en kısa süre içerisinde 155 Polis imdat telefonunu aramaları, imkânları var ise kurum yetkilileri ile irtibata geçilmesini rica ediyoruz” görüşleri yer aldı.
 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
17:07
BESOB Başkanı Kurtaran:
BESOB Başkanı Kurtaran: 'Bingöl'ün parası Bingöl'de kalsın'
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Kurtaran, kentte yaklaşık 130 şubesi bulunan ulusal zincir marketlerin yerel ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, 'Aylık milyarlarca lira Bingöl'den çıkıyor. Bu para Bingöl'de kalmalı.' dedi. Kurtaran, yerel esnafa da fiyat politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.
11.07.2026
16:47
Bingöl`de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli yakalanırken, çeşitli suçlardan aranan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2026
15:39
MEB`de yönetici kadrolarına ek tazminat
MEB'de yönetici kadrolarına ek tazminat
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı'nda yönetici kadrolarında görev yapan ve belirli hizmet süresini tamamlayan öğretmenlere ek özel hizmet tazminatı verilmesinin önü açıldı. Düzenleme, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini kapsıyor.
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın