KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

‘Polis Bayramı’ törenle kutlandı

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 163. yıl dönümü törenle kutlandı. 

‘Polis Bayramı’ törenle kutlandı
11 NİSAN 2008 CUMA 10:52
0
1377
0
AA aa
Emniyet teşkilatının kuruluşunun 163. yıl dönümü kutlamaları dün sabah saat 09.00'da Hükümet Konağı önündeki törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla sona erdi. Törenin ardından İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, Emniyet Müdür Yardımcısı Konuralp Kalelioğlu ve görevli 2 polis memuruyla birlikte Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti.
Ziyaretin ardından Kültür Merkezi'nde düzenlenen kutlama programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Haluk Çetinkaya,  Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketanalp, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Güray Alpar, Bingöl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, kurum amirleri, emniyet mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.
MOBESE'ye geçilecek
Programda açılış konuşmasını İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik yaptı.
Türk Polis Teşkilatı'nın, devletin en köklü ve temel kurumlarından biri  olduğunu belirten Çelik: “Türk Polis Teşkilatı, kurulduğu günden bugüne devletimizin varlığını vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini korumak toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak ve devam ettirmek için her türlü fedakarlığı göstererek görev yapmaktadır. Bu görevi yerine getirirken de Anayasamızda yer alan demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti yapısına uygun, Atatürk ilke ve İnkılâplarına bağlı, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan bir anlayışı temel ilke edinmiştir. Demokratik sistemin sağlıklı işlemesi ve ekonomik kalkınmanın gerçekleşmesi; Anayasal hak ve özgürlüklerin korunmasının yanı sıra toplumda huzurlu ve güvenli bir ortam sağlanması ile mümkündür. Bu ortamı gerçekleştirmek için en üst rütbeden en alt rütbeye kadar, teşkilatımızın tüm mensuplarına önemli görev ve sorumluluklar düştüğünün farkında ve bilincindeyiz. Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'nun göreve başlamış olduğu günlerde vermiş olduğu talimat ile MO BE SE olarak adlandırılan kameralı sokak kontrol sisteminin ilimizde kurulması için altyapı çalışmaları başlatılmıştır. Oluşturduğumuz 155 polis imdat ve Internet hatlarını yalnızca suçla ilgili olarak değil dilek ve şikâyetlerinizi iletebilirsiniz” dedi.
“Her şeyin başı güvendir
Çelik'in konuşmasının ardından davetlilere hitaben bir konuşma yapan Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise güvenliğin önemine değindi.
‘Her şeyin başı güvendir' diyen Balkanlıoğlu, insanların bir arada yaşamalarını sağlayan en büyük etkenin güvenlik olduğunu vurguladı.
İnsanların, güvenlikleri için yapamayacakları feragat olmadığını ifade eden Balkanlıoğlu: “Siz, hiç evden çıkarken eşlerinizle helallik istediğiniz odlumu? Ama benim polislerim evden çıkarken eşlerinden helallik istiyorlar. Eşleri de evlerinde pencere önünde görevden dönecek olan eşlerini bekliyorlar. Valilik olarak polislerimizin yanındayız. Ayrıca şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum' dedi.
Yılın polisi seçildi
Konuşmaların ardından, yılın polisi seçilen Mustafa Göç'e plaket verildi. Emniyet Müdürlüğü kapı güvenlik bölümünde görev yapan ve geleni en iyi şekilde ağırlayan, gideni ise güler yüz gösterip uğurlan ve tutumu ile ilgi gören Göç, plaketini Vali Balkanlıoğlu'ndan aldı.
Kültür Merkezi'nde törenin ardından Emniyet Müdürlüğü'ne geçen Balkanlıoğlu ve beraberindekiler, burada açılan sergiyi gezdiler. Balkanlıoğlu, hemen her birimin kullandığı teknolojik malzemeler, kıyafetler ile araç ve gereçlerin tanıtıldığı sergide bazı cihazlar hakkında bilgi aldı. Tören, yapılan ikramla son buldu.
Şehitler için mevlit okundu
Acıların tazelendiği programda hayatta olan ve şehit olan emniyet mensupları ve tüm güvenlik güçleri için hayır duaları edildi.
Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 163. yıl dönümünü törenlerle kutlayan İl Emniyet Müdürlüğü, bu anlamlı günde şehit olan polisler için Mevlit programı tertipledi.
Dün ikindi namazını müteakip Merkez Ulu Camii'nde gerçekleştirilen programda şehitler için Mevlidi-i Şerif okundu. Bingöl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, Bingöl Müftüsü Hasan Çağlar, Bingöl Eski Milletvekili Fevzi Berdibek, emniyet mensupları ve vatandaşların katıldığı programda, okunan Mevlit şehitlerin ruhlarına hediye edildi. Acıların tazelendiği programda hayatta olan ve şehit olan emniyet mensupları ve tüm güvenlik güçleri için hayır duaları edildi. Program, yapılan ikramla son buldu.
 

 

Şehit aileleri unutulmadı
Düzenlenen yemekli programda toplanan maddi yardımlar, şahit ailelerine teslim edildi.
Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 163. yıl dönümünü münasebetiyle İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik'in eşi Özay Çelik tarafından şehit aileleri için bir program düzenlendi. Önceki gün saat 13.00'da Polisevi'nde düzenlenen programa, Vali Balkanlıoğlu'nun eşi Esma Balkanlıoğlu, polis eşleri ve şehit ailelerinin bayan mensupları katıldı. Yemekli programda tanışıp kaynaşma da sağlandı. Polis ve polis eşlerinden maddi yardımlar toplayan Bayan Çelik, Bayan Balkanlıoğlu'ndan da destek gördü. Toplanan tüm yardımlar, şehit ailelerine eşit ölçüde dağıtıldı. Polis bayramında hatırlanmanın büyük mutluluk verdiğini belirten şehit aileleri, desteklerinden ötürü Bayan Çelik'e teşekkür ettiler.
Bayan Çelik ise, şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını, geri de bıraktıkları ailelerinin de her zaman yanlarında olacaklarını vurguladı.
 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
17:07
BESOB Başkanı Kurtaran:
BESOB Başkanı Kurtaran: 'Bingöl'ün parası Bingöl'de kalsın'
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Kurtaran, kentte yaklaşık 130 şubesi bulunan ulusal zincir marketlerin yerel ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, 'Aylık milyarlarca lira Bingöl'den çıkıyor. Bu para Bingöl'de kalmalı.' dedi. Kurtaran, yerel esnafa da fiyat politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.
11.07.2026
16:47
Bingöl`de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli yakalanırken, çeşitli suçlardan aranan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2026
15:39
MEB`de yönetici kadrolarına ek tazminat
MEB'de yönetici kadrolarına ek tazminat
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı'nda yönetici kadrolarında görev yapan ve belirli hizmet süresini tamamlayan öğretmenlere ek özel hizmet tazminatı verilmesinin önü açıldı. Düzenleme, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini kapsıyor.
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın