KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Pkk'nın yeni hedefi ak partili vekiller

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırarak kamuoyunda infial yaratan PKK'nın hedefinde bu kez AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Diyarbakır Milletvekili Bingöllü Cuma İçten'in olduğu ortaya çıktı.

Pkk`nın yeni hedefi ak partili vekiller
30 AĞUSTOS 2012 PERŞEMBE 06:53
0
2056
0
AA aa

 PKK'nın yeni vekil kaçırma planı suya düştü. CHP'li vekil Hüseyin Aygün'ün ardından Bahoz Erdal'ın 'AK Partili Çelik ve İçten'i kaçırın' talimatı deşifre oldu. Vekillerin korumaları artırıldı. İçten, '15 gün önce uyarıldım. İstihbarat çok ciddi' dedi.

İstihbarat birimlerinin 81 ilin valiliklerine ve emniyet müdürlerine geçtiği bilgiye göre PKK, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ile Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'i kaçırma planı yaptı. Bu bilgi Çelik ve İçten ile paylaşılarak çevrelerindeki güvenlik önlemleri arttırıldı.

'DAHA ÖNCEKİLER GİBİ ÇALIŞ'

Güvenlik birimlerinin kendisini 15 gün önce uyardığını belirterek olayı doğrulayan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten şöyle konuştu: 'Gece-gündüz seçim varmış gibi bölgemde çalışıyorum. PKK-KCK bundan çok rahatsız. PKK bana, 'Daha öncekiler nasıl yaptıysa sen de öyle çalış' mesajı yolladı. Ben de onlara, 'Bedeli neyse öderim, hizmete devam edeceğim' dedim. Kapı, kapı geziyoruz. BDP çalışmalarımıza yetişemiyor. Böyle olunca terör örgütü devreye giriyor tabii. Önceleri koruma istememiştim. Ama bu son gelen istihbarat çok ciddi. Tedbir almakta fayda var. Yanımdaki dostlarımı da tehlikeye atamam. Onların da can güvenliği önemli. Bu yüzden koruma alacağız.'

Diyarbakır Milletvekili İçten, PKK'nın kendisini AK Partili olduğu için hedef almadığını da sözlerine ekleyerek 'Ev, ev, sokak, sokak gezerek PKK'nın terör örgütü olduğunu, masumları katlettiğini anlatıyorum. Bu PKK'nın işine gelir mi?' dedi.

'İNCE'Yİ KINIYORUM'

Cuma İçten, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'a 'Dağdakiler benim canım ciğerim diyen AKP'li milletvekili kim' diye sormasıyla ilgili olarak da 'Ben PKK'nın 15-16 yaşındaki çocukları ailelerinden zorla aldığını, onların canım, ciğerim olduğunu belirterek kurtarmamız gerektiğini söyledim. İnce'nin bu açıklamaları PKK'nın hesabına gelmiştir. İnce'yi kınıyorum. Bir yerlerini cımbızlamayıp, konuşmanın tamamını alsa ne demek istediğimi anlayacaktı.'

DAĞILMA VE KAÇIŞ SÜRECİ HIZLANDI

İstihbarat raporunda, plan şöyle değerlendirildi: PKK, CHP milletvekilinin kaçırılmasıyla iyi bir propaganda yapabildiğini gördü. Bu yüzden şimdi aynı propagandayı iktidar partisi vekillerini kaçırmak suretiyle tekrarlama kararı aldı. Her ne olursa olsun, asker ve polisin istihbarat birimleriyle uyumlu kararlı mücadelesi sonucu, örgütün dağılma sürecinin hızlandığı ve kaçışların artacağı düşünülmektedir.

CHP'li Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasından sonra Hüseyin Çelik, CHP'lilerin Meclis'in acilen toplanması gerektiği çağrısına 'PKK bomba patlattı diye, bir yeri bastı diye her gün PKK'nın Türkiye'nin gündemini oluşturmasına müsaade etmemeliyiz' demişti.

Aslen Bingöl'ün Genç İlçesi Kavar Köyü'nden olan Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, geçtiğimiz günlerde Genç İlçesi'ne gelmiş ve esnafları ziyaret etmişti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın