Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Genç ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlara ilişkin İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 kişiden oluşan Akdağ grubunun tamamen imha edildiğini söyledi.
Son dönemlerde Diyarbakır ile Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında yoğunlaşan bir terör trafiği olduğunu kaydeden Vali Köşger, “Ramazan ayı boyunca o bölgede dört askerimizi şehit verdik. Geçtiğimiz yılda Genç ilçe merkezimize baskın olmuştu ve iki polisimizi şehit vermiştik. O gruplara yönelik kesintisiz bir mücadele yürütülüyor. Bu kapsamda dün güvenlik güçlerimiz çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. O bölgede tespit ettiğimiz iki grup vardı. Bingöl ve Diyarbakır arasındaki yolla ilgili sıkıntı oluşturulan iki gruptan olan Akdağ grubu, dün yapılan operasyonla tamamen imha olduğunu değerlendiriyoruz. Diğer gruplara yönelikte kesintisiz faaliyetlerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Bingöllü hemşehrilerimiz ve tüm ülkemize güzel haberler vereceğimizi değerlendiriyorum. Terörün ve terörizmin tüm ülkeden sıyrılıp gitmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.
“TERÖRİSTLER LOJİSTİK SIKINTI ÇEKİYOR”
Terörle mücadelenin nihayete erdirilmesi için güvenlik güçlerince çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü vurgulayan Vali Köşger, şunları söyledi: “Arkadaşlarımız canlarını dişlerine takarak mücadele yürütüyor. Dağ, taş, tepe demeden, vadi vadi, her bir ağacın altına varıncaya kadar arama tarama faaliyetlerine devam ettiriyorlar. Kış boyunca da iklim koşullarından bağımsız olarak mücadelemiz devam etmişti. Kış boyunca hem o bölgede hem de Bingöl'ün kuzeyinde yüzlerce barınak imha edilmişti. O anlamda da teröristlerin lojistik sıkıntı çektiklerine dair de bizde bilgiler var. İnşallah bu terörizmin ülkemizden ve tüm dünyadan etkisini azalttığı bir yıl olacaktır diye umut ediyoruz. Çalışmalarımız o yönde devam ediyor.”
Ülke genelinde ciddi bir çalışma yürütüldüğünü kaydeden Vali Köşger, “Sadece Bingöl'de değil, Tunceli'de, Diyarbakır'da, Muş'ta çok güzel sonuçlar alındı. Diyarbakır tarafında sıkışan bir takım grupların Bingöl kırsalına doğru hareketlendiklerini biliyoruz. Orası hem sarp dağlık hem de ağaçlık bir bölge. O açıdan bize bir takım zorluklar çıkarıyor ancak dediğim gibi hem sayısal üstünlük, hem teknik üstünlük hem de psikolojik üstünlük güvenlik güçlerimizde” diye konuştu.
“ELAZIĞ YOLUNA TUZAKLANMAK İSTENEN EYP İMHA EDİLDİ”
Bingöl-Elazığ karayolunda tuzaklanmak istenen el yapımı patlayıcının imha edildiğini belirten Vali Köşger, şunları söyledi: “Dün Bingöl-Elazığ yoluna yönelik eylem olduğu yönelik güvenlik güçlerimize bilgi ulaştı. Güvenlik güçlerimiz, teröristler yapmaya başladıkları el yapımı patlayıcıyı yerleştiremeden imha etti. Oradaki grubunda bertaraf edilmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor.”