KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Piyasaya iki bomba düştü

Piyasalar güne ABD'den gelen iki önemli kararla başladı. FED, piyasadaki gerilime rağmen faiz oranlarını değiştirmedi. Diğer bir karar ise bir süredir iflası tartışılan dünyanın en büyük sigortacısı American International Group'a (AIG) Amerikan Hükümeti'nin el koymasıydı.

Piyasaya iki bomba düştü
17 EYLÜL 2008 ÇARŞAMBA 10:58
0
1274
0
AA aa
ABD Merkez Bankası (FED), piyasadaki gerilime rağmen faiz oranlarını değiştirmedi. Yatırımcılar, FED'in kararından önce en azından çeyrek puanlık bir indirime neredeyse kesin gözüyle bakıyordu.

FED, piyasaların yakından beklediği faiz kararını açıklarken önemli bir sürprize imza attı. Aslında bundan bir hafta önce neredeyse hiç kimse FED'in bir faiz değişikliği yapmasını beklemezken, son iki günde yaşanan fırtına beklentilerin de değişmesine neden olmuştu. Hatta dün bir ara ABD vadeli işlemler piyasada faiz indirim beklentisi yüzde 100'e kadar çıkarken piyasalar 'çeyrek puan mı yarım puan mı' konusunu tartışmaya başlamıştı.



Ancak FED, dünkü hamlesi ile piyasa beklentilerinin tersine hareket etti. FED, faiz oranlarını değiştirmezken, yüzde 2 seviyesinde sabit bıraktı. Böylece faizler, nisan ayı başında gerilediği seviyesinde kalmış oldu.


FED'den faiz kararının ardından yapılan açıklamada, hem büyümeye hem de enflasyona eşit şekilde yapılan vurgu dikkat çekti. Piyasalar son gelişmelerle birlikte FED'in ağırlığı büyümeye vermesini ve faizleri düşürmesini umuyordu. FED açıklamasında, "Büyümedeki aşağı yönlü riskler ve enflasyondaki yukarı yönlü riskler ikisi birlikte çok önemli konulardır" ifadesi kullanıldı.

FED'n kararı ile birlikte borsalardaki ilk tepki satış yönünde olurken, dolar ise euro karşısında değer kazandı. Ancak sonrasında FED'in sigorta devi AIG'i kurtaracağı yönündeki spekülasyonlarla borsalar toparlanırken dolar da aldığını geri verdi. 

BUNLARA DiKKAT

FED'in açıklamasında dikat çeken bazı başlıklar şöyle:
 
* Piyasalardaki gerilim çok yükseldi
* İşgücü piyasası önümüzdeki dönemde zayıflayacak
* Sıkı kredi koşulları, gayrimenkuldeki düşüş ve ihracattaki yavaşlama büyümeyi olumsuz etkileyecek
* Düşük faiz oranları ve kredi piyasasındaki gerilimi azaltıcı yöndeki adımlar ekonomik büyümenin ileride tekrar canlanmasını sağlayacak.
  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın