KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

'Pekçok BDP milletvekili 'evet'ten yana'

Kürtlerin tercihini ipotek altına almaya çalışan BDP'nin boykot kararına kendi vekillerinin de inanmadığı, çoğunun 'evet' demeden yana olduğu iddia edildi. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt'un iddiaları ilginç...

`Pekçok BDP milletvekili `evet`ten yana`
13 AĞUSTOS 2010 CUMA 09:00
0
1865
0
AA aa

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Anayasa referandumunu boykot ederek Kürt seçmenlerin sandığa gitmemesini isteyen BDP'ye ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu: Boykot tutmadı, özerklik isteği de bu yüzden...


AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, referanduma ilişkin bir iddia ortaya attı: Pekçok milletvekili de 'evet'ten yana olan BDP'nin boykot kararı bölgede karşılık bulmuyor. Demokratik özerklik de bu nedenle gündeme getirildi.

Diyarbakır'da toplanan Demokratik Toplum Kongresi'nden çıkan çift taraflı ateşkes çağrısı ve PKK'nın Ramazan ayında ateşkes ilan edebileceği haberleri NTV yayınında tartışıldı. AK Parti Milletvekili Abdurrahman Kurt Diyarbakır'dan, ORSAM ve Beykent Üniversitesi Danışmanı Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu da Ankara'dan yayına katıldı.

Kurt, konu anayasa referandumuna geldiğinde, bölge halkının BDP'den farklı düşündüğünü ileri sürdü.

'Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ve diğer BDP'li siyasetçilerin ortaya attığı demokratik özerklik, Diyarbakır'da tartışılan bir konu değil' diyen Kurt, BDP'nin amacının, dikkatleri, anayasa referandumuyla ilgili alınan ve karşılık bulmayan boykot kararından başka noktalara çekmek olduğunu söyledi.

Kurt, 'Boykot kararı bölge insanımız tarafından kabul görmüyor. Bölgenin gündemi halk oylamasına dönüktür' dedi ve BDP'nin boykot çağrısının daha ziyade batı gölgelerinde yankı bulduğu, bölgede bu konunun işlenmediği yorumlarına; 'bölgede 'evet' tavrı mı hakim?' sorusuna şöyle yaklaştı:

'HALA TRAVMA YAŞANIYOR'

'Şunu söylemek gerekiyor. Burası 12 Eylül'de Diyarbakır zindanlarının izlerini, travmasını hala yaşayan bir yer. Siz buradaki insanların 12 Eylül'ün yargılanmaması zihniyetine destek vermesini nasıl beklersiniz. Ayrıca BDP, Anayasa Mahkemesi tarafından en fazla kapatılan partilerin geleneğini sürdürüyor. İnsanlara bunu da anlatmak mümkün değil” dedi.

'BDP'LİLER SANDIĞA GİTSE EVET DİYECEK'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da katıldığı toplantıya, bölgedeki bütün sivil toplum örgütlerinin, bağımsız insanların ve çok sayıda Kürt siyastçinin katıldığını belirten Kurt, 'Burada insanlar vicdanlarıyla hareket ettiklerinde doğruyu görüyorlar. BDP'li pekçok siyasetçi de, 'sandığa gidebilsem evet diyecektim' diyor.

Öye bir reform paketi ki, birazcık insan haklarından, sivil demokrasi ve siyasetten yana olan hiç kimsenin 'hayır' deme imkanı yok. Hele bu bölgede ‘hayır'ın anlatılması imkansız. Özel görüşmelerimizde pekçok BDP'li siyasetçi de, ‘önce ben inanamadım ki halka anlatayım' diyor” şeklinde konuştu.

'BOYKOT BÖLGEDE TUTMUYOR'

'Bu insanlar anayasa reformuyla oluşacak sivilleşmenin ne anlama geldiğini' biliyor diyen Kurt, 'Örneğin fişleme. Bölgede 3 milyon insan fişlenmiş ve bu babadan oğula geçmiş. Nasıl olur da şimdi 'hayır' denir. Nasıl olur da 'sandığa gitmiyorum' derseniz; bunun izahı yok. Burada, 'bu şartlarda insanlar sandığa giderse evet diyecekler, bari gitmeyelim' yaklaşımı var. Ve bu bölgede tutmuyor...' ifadelerini kullandı.

ntvmsnbc

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
02.07.2026
15:02
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
02.07.2026
14:56
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda seyir halindeyken alev alan klima yüklü kamyonet kullanılamaz hale geldi. Genç Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangının ormanlık alana sıçraması önlendi.
02.07.2026
14:30
Bingöl Adalet Ormanı`nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Adalet Ormanı'nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde oluşturulan Adalet Ormanı'nda sulama ve bakım çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla, fidanların sağlıklı gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor.
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın