KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Şubat 2025 Perşembe
°C

Pard-2 programını anlattı

Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi’ne katılan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ali Recep Nazlı, aralarında Bingöl’ün de dâhil edileceği IPARd2 programını anlattı.

Pard-2 programını anlattı
16 EKİM 2015 CUMA 22:03
0
1725
0
AA aa

 Ortalama kişi başına düşen Gayri Safi Milli Hâsıla (GSYİH) ve tarımsal potansiyel gerekçesiyle yıllarca IPARD kapsamından mahrum kalan Bingöl, IPARD2 ile desteklere kavuşacak. Bingöl'de TKDK koordinatörlüğünün 1 Ocak 2016'da kurulması beklenirken, Fırat Kalkınma Ajansı ve Bingöl Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ‘3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi' ne katılan TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı, IPARd2 programını anlattı.

Bu yıl, “Demokratikleşme ve Sürdürülebilir Kalkınma” ana temasıyla işlenen kongrede, Prof. Michael Fullen, Nahit Bingöl, Prof. Shaya'a Othman ve Prof. Dr. Mehmet Tanyaş ile birlikte Genel Oturumda söz alan TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı, “Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Perspektifi” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmasında Avrupa Birliği ve Türkiye'yi kırsal alan, tarım politikaları, desteklemeler ve destek kurumları açılarından genel hatlarıyla karşılaştıran Nazlı, IPARD Programına ve amaçlarına da değinerek Avrupa Birliği'nin kırsal kalkınma yaklaşımı hakkında bilgilendirmede bulundu. Özellikle LEADER tedbirinin tabandan-tavana yaklaşımı ve özel-kamu işbirliğini zorunlu kılan yapısıyla doğrudan yönetişim anlayışını gerektirdiğini belirten Nazlı, bu tedbirin IPARD-II Programında da yer aldığını kaydetti.

AB Ortak Tarım Politikası kapsamında 2014-2020 dönemine yönelik olarak belirlenen hedeflere ve bu hedeflerin Türkiye'ye yansımalarına da konuşmasında yer veren Nazlı, bu kapsamda IPARD-II Programı çerçevesinde kırsal alanların kalkındırılmasına yönelik getirilen yeni tedbirleri ve yaklaşımı anlattı.

Yapılan genel oturumun ardından Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından oturumculara “Katılım ve Ağaç Dikme Belgesi” verildi. Türkiye'den ve diğer ülkelerden 20 davetli konuşmacının katıldığı konferans 16 Ekim 2015 Cuma günü sona erecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.02.2025
14:42
Bingöl`de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, bir adet tabanca ele geçirildi.
27.02.2025
14:36
Bingöl`de Vergi Haftası etkinlikleri
Bingöl'de Vergi Haftası etkinlikleri
Bingöl'de 36. Vergi Haftası, 'Vergi Güvendir' sloganıyla çeşitli etkinlikler ve bilgilendirme toplantılarıyla kutlandı.
26.02.2025
22:38
Bingöl`de deprem! Merkez üssü Yayladere
Bingöl'de deprem! Merkez üssü Yayladere
Bingöl valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'AFAD, Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz İlçe Kaymakamımızın liderliğinde alanda saha taramalarına devam etmektedirler' açıklamasında bulundu.
26.02.2025
22:11
Bingöl Balına iki altın madalya daha…
Bingöl Balına iki altın madalya daha…
Türkiye'nin Avrupa Birliği Coğrafi işaretli tek balı olan 'Bingöl Balı' ödüle doymuyor.! 2025 yılı Uluslararası Paris Bal Ödülleri Yarışması'nda iki ayrı altın madalya daha kazandık! Bingöl Valisi Usta: 'Bu gurur senin, bu gurur hepimizin, bu gurur ülkemizin. Hayırlı olsun' açıklamasında bulundu.
26.02.2025
21:23
Bingöl polisi suç makinesini yakaladı
Bingöl polisi suç makinesini yakaladı
Bingöl'de 20 suç kaydı bulunan ve 32 yıl 3 ay 28 gün kesinleşmiş hapis cezası olan zanlı yakalandı.
26.02.2025
17:34
Taksilerde yeni dönem: Kamerasız araçlar trafiğe çıkamayacak
Taksilerde yeni dönem: Kamerasız araçlar trafiğe çıkamayacak
1 Mart 2025'ten itibaren ticari taksilerde kamera ve acil durum butonu zorunlu hale geliyor. Bu donanımları bulundurmayan araçlar trafiğe çıkamayacak ve araç muayenesinden geçemeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın