KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Papadopulos'u kızdıran yemek

Rum lider Papadopulos'un "Talat ile sadece otel ve lokantalarda görüşülecek" talimatına rağmen eski lider Klerides, Talat ile KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda yemek yedi. Rum basını "Utanç yemeği. Klerides aklını kaçırdı" diye yazdı.

Papadopulos`u kızdıran yemek
27 MAYIS 2006 CUMARTESİ 15:46
0
1511
0
AA aa
RUM Yönetimi'nin eski lideri Glafkos Klerides, Rum lider Tasos Papadopulos'un karşı çıkmasına rağmen önceki akşam Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda bir araya geldi. BM'nin çağrısının ardından Klerides'in Talat ile buluşması ilk adım oldu. Papadopulos, Talat ile KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda görüşülmesini yasaklayarak sadece otel ve lokantalarda bir araya gelinebileceğini hükme bağlamıştı. Rum lider kararını uluslararası kuruluşlar ve yabancı ülke temsilciliklerine bir memorandum ile iletmişti. Klerides, Papadopulos'un direktifini çiğneyerek kızı Kety, damadı Kostas Siamos ve eski Tarım Bakanı Kostas Themistokleus'u yanına alarak Talat'ı KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda ziyaret etti.

İki lider 3 saat süren akşam yemeğinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyerek her fırsatta yeniden bir araya geleceklerini açıkladılar. Klerides, "Kıbrıslı bir Türk'ün ve Rum'un buluşup konuşmaya çalışması güzel bir fırsat. Özellikle de benim gibi yaşlı bir adamla Talat gibi genç biri" dedi.

Rum medyası ise Klerides'i sert bir dille eleştirdi. Simerini gazetesi, 'Klerides Helenizme hakaret etti, utanç sarayında utanç yemeği yedi' diye yazarken, Politis gazetesi, Klerides'in 'aklını kaçırdığını' ve Papadopulos hükümetinin memnun olmadığını duyurdu. Rum hükümet sözcüsü Yorgo Lilikas ise, yemek ile ilgili Rum lider Tasos Papadopulos'un bir yorum yapmayacağını açıkladı. BM Genel Sekreteri Kofi Annan geçtiğimiz günlerde Türk ve Rum liderlere görüşme çağrısı yapmıştı.

Denktaş'a canın cehenneme dedim

KKTC Cumhurbaşkanlığı'ndaki üç saatlik yemekte, Klerides eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile anılarını fıkra üslubunda anlattı: "Denktaş, New York'ta kalp ameliyatı olmuştu. Ben de benzer ameliyat geçirmiştim, 'Geçmiş olsun' diye aradım, durumunu sordum. Bana, 'Ben düşmanıma sağlığım hakkında bilgi vermem' karşılığını verdi. Ben de 'Canın cehenneme' diye kızarak telefonu kapattım."

hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın