KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

Pamuk tarlasından başarıya giden yol

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaşayan ve yazın babasına pamuk tarlasında yardım ederek bütçesine katkı sağlayan İbrahim Halil Özyavuz, Sözel-1 puan türünde Türkiye 242'ncisi, Şanlıurfa'da ise il 3'üncüsü oldu...

Pamuk tarlasından başarıya giden yol
14 TEMMUZ 2007 CUMARTESİ 14:11
0
995
0
AA aa
7 kardeşli bir ailenin en büyüğü olan 17 yaşındaki Özyavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının çiftçilikle uğraştığını söyledi. Şanlıurfa'da ÇEAŞ Anadolu Lisesinden mezun olduğunu belirten Özyavuz, başarılı olması nedeniyle dershaneye ücretsiz gittiğini ifade etti. ÖSS-1 puan türünde sözel alanda 374 puanla Türkiye 242'incisi, ÖSS-2 sayısal alanda ise 368 puanla Türkiye 1004'üncüsü olduğunu bildiren Özyavuz, ayrıca Şanlıurfa il üçüncüsü olduğunu söyledi. Daha iyi derece beklediğini, ancak bunun da kendisi için başarılı bir sonuç olduğunu ifade eden Özyavuz, bölüm olarak tıp fakültesi, üniversite olarak Cerrahpaşa veya Hacettepe'yi düşündüğünü belirtti. Sınava disiplinli çalıştığını, sürekli soru çözdüğünü, hocalarından yardım alarak hazırlandığını anlatan Özyavuz, kendisi dışında 5 kardeşinin de okula gittiğini ifade etti.

-''HARRAN'DA KIZLAR OKUMADIKLARI İÇİN PİŞMAN OLMAZLAR''

 Ailesinin, aldığı derece nedeniyle çok mutlu olduğunu, Harran halkının da gurur duyduğunu ifade eden Özyavuz, bundan sonra ilçede bu tür dereceler alan öğrenci sayısının daha çok olmasını temenni ettiğini söyledi. Harran'da son yıllarda okullaşma ve kız çocuklarının okuma oranının arttığını dile getiren Özyavuz, 13 yaşındaki kız kardeşinin 5. sınıftan sonra ailesi tarafından, annesine ev işlerinde yardımcı olması için çıkarıldığını ifade etti. Özyavuz, ''Kardeşim okulu çok seven biri değildi. Okumadığı için de pişman değil. Zaten Harran'da kızlar okumadıkları için o kadar da pişman olmazlar'' dedi. Özyavuz, ailesinin çiftçilikle uğraşması dolayısıyla yazın pamuk tarlasında ailesine yardımcı olduğunu ve böylece okul bütçesine katkı sağladığını söyledi. Baba Ömer Özyavuz ise oğlunun başarısı karşısında çok mutlu olduğunu, Harran'da ilk defa böyle bir derece alındığını söyledi. Oğlunun istediği üniversiteyi ve bölümü kendisinin seçeceğini, bu nedenle tercihlerine karışmadıklarını kaydeden Özyavuz, 11 yaşında ilköğretim üçüncü sınıfa giden kızını da üniversiteye kadar okutacağını anlattı.




AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın